کارگاه آموزشی «بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان(زئونوز)» در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار برگزار شد
به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان کارگاه آموزشی «بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان(زئونوز)» در تاریخ یازدهم تیر ماه در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار برگزار شد بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان(زئونوز) شامل گروه وسیعی از بیماریهای باکتریال ، ویروسی ، قارچی و […]
به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان کارگاه آموزشی «بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان(زئونوز)» در تاریخ یازدهم تیر ماه در شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار برگزار شد
بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان(زئونوز) شامل گروه وسیعی از بیماریهای باکتریال ، ویروسی ، قارچی و انگلی هستند. از مهمترین بیماری های مشترک میان انسان و دام که در کشور ما دیده می شود، می توان به تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد. از طرفی به دلایل مختلف، خطر ورود بیماری هایی، مانند جنون گاوی، تب دره ریفت، آنفلوانزای پرندگان و… را نباید نادیده گرفت.
خطر بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان در ایران با وجود کشورهای آلوده در همسایگی ما بسیار بالاست. جدا از وضعیت عمومی سلامت در این کشورها، قاچاق دام از مرزهای کشورهای همسایه نیز موجب افزایش بیماری تبخونریزی دهنده کریمه کنگو در برخی مناطق مرزی کشور شده است. برای مقابله با بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان، واکسیناسیون دام و بررسی منظم آنها، رعایت مسائل حفاظت فردی مثل پوشیدن دستکش، روپوش، چکمه و … در هنگام تماس با دام، سمپاشی منظم دامداریها، رعایت بهداشت در زنجیره تولید فرآوردههای دامی و لبنیات و همچنین عدم مصرف لبنیات غیر پاستوریزه را میتوان نام برد.
با توجه به اینکه پانزدهم تیر ماه (6 ژوئیه ) به به عنوان روز جهانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان نامگذاری شدهاست ، شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی «بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان» در تاریخ یازدهم تیرماه نمود.
در این کارگاه که کلیه پزشکان و جمعی از کارشناسان مامایی مراکز بهداشتی درمانی و پایگاههای تحت پوشش حضور داشتند، خانم حسن دوست( کارشناس پیشگیری و کنترل بیماریهای زئونوز ) ، به بیان توضیحاتی در خصوص بیماریهای تب مالت، تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، تب دانگ و … پرداختند و پیرامون ماهیت آنها، علائم، راههای انتقال، گروههای در معرض خطر، اقدامات لازم در صورت مواجهه با فرد مشکوک و … مستندات علمی را ارائه نمودند.