رفتن به محتوا
پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر
  • صفحه نخست
  • ورزشی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • اختصاصی
  • استانها
  • ورزشی
  • ارتباط با ما
  • ثبت نام هنرمندان

اخبار مرتبط

وام ازدواج و فرزند حذف نشده است
ناهید۲ و «پژوهش» آماده پرتاب؛ کپسول فضایی یک‌تنی ایران در ۱۴۰۵
بارش گسترده برف و باران در کشور/ کاهش تا ۱۵ درجه‌ای دما در...
پاسخ دانشگاه ارمنستان به ادعای «ح.خ»: شعبه‌ای در ایران نداریم
سکه ۱۶۸ میلیونی بی‌خریدار؛ چرا حساب طلافروشان را بستند؟
۳ ماهواره ایرانی از پایگاه وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد
یارانه پنهان پالایشگاه‌ها؛ تخفیف ۲.۲میلیارددلاری دولت در فروش نفت خام
بی‌خبری تعزیرات از پرونده ۷۱۰۰ میلیارد تومانی احتکار میلگرد
صفحه اصلی/اجتماعی/۳ ماهواره ایرانی در آستانه پرتاب/ سند ۱۰ ساله فضایی ایران به‌روزرسانی می‌شود
اجتماعی

۳ ماهواره ایرانی در آستانه پرتاب/ سند ۱۰ ساله فضایی ایران به‌روزرسانی می‌شود

رئیس سازمان فضایی ایران درباره سه ماهواره ظفر، پایا و کوثر گفت: بر اساس آخرین وضعیت پایگاه‌ها و ایستگاه‌های پرتاب، ان‌شاءالله پرتاب این ماهواره‌ها در اوایل زمستان انجام می‌شود. هر سه ماهواره در شرایط...

عیسی وحدت جوان
آبان ۱۹, ۱۴۰۴
42 بازدیدها
چاپ
0 دیدگاه ها

به گزارش پایگاه خبری خبرشهر، رویداد فناوری فضایی در خدمت توسعه پایدار با حضور رئیس سازمان فضایی ایران و جمعی از دستگاه‌های بهره‌بردار از خدمات فضایی در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد.

حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران در جمع خبرنگاران گفت: نشست امروز، نشست معرفی توانمندی‌ها و دستاوردهای بخش خصوصی در صنعت فضایی کشور بود؛ عمدتاً در حوزه ارائه خدمات مبتنی بر داده و تصویر. شرکت‌هایی که امروز در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت خود را ارائه کردند، دارای محصولات و قابلیت ارائه خدماتی هستند که بر اساس داده‌های ماهواره‌ای به بخش‌های مختلف کشور ارائه می‌شود.

وی گفت: مشتریان اصلی این شرکت‌ها دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی همچون وزارت جهاد کشاورزی، هواشناسی، نهادهای مرتبط با منابع آبی و محیط زیست و سایر بخش‌ها هستند. در این رویداد، آخرین محصولات و دستاوردهای این شرکت‌ها ارائه شد و فرصتی فراهم آمد تا دستگاه‌هایی که پیش‌تر با این خدمات آشنایی نداشتند، بتوانند با توانمندی‌های بخش خصوصی ارتباط برقرار کنند و تعاملات مؤثرتری شکل بگیرد.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین تغییراتی که هم‌اکنون در سازمان فضایی و حوزه فضایی کشور در حال وقوع است، توسعه کاربردهای داده و تصویر ماهواره‌ای است. به هر حال، ماهواره‌ها پس از قرارگیری در مدار، خروجی خود را در پایین‌دست صنعت فضایی به صورت خدماتی ارائه می‌دهند که مبتنی بر داده و تصویر است. به عنوان مثال، برآورد سطح زیرکشت محصولات کشاورزی، برآورد میزان برداشت یا شناسایی معادن و شناسایی کانون‌های گرد و غبار از جمله مواردی هستند که شرکت‌های داخلی در چند سال اخیر با تکیه بر داده‌های ماهواره‌ای در آن‌ها فعال شده‌اند.

وی گفت: این شرکت‌ها محصولات خود را توسعه داده‌اند و دقت خدمات آن‌ها روز‌به‌روز افزایش یافته است، به‌گونه‌ای که امروز توانایی ارائه خدمات به بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی و معدن را دارند. لازمه رشد این شرکت‌ها معرفی عمومی توانمندی‌های آن‌ها و همچنین عرضه نیازهای جدید حاکمیتی به بدنه این شرکت‌هاست تا محصولات خود را بر اساس نیاز ملی و کارکرد واقعی کشور به‌روز‌رسانی کنند.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: موضوع دیگری که در حال پیگیری هستیم، به‌روزرسانی برنامه ده‌ساله فضایی کشور است، به‌ویژه در بخش خدمات مبتنی بر داده و تصاویر ماهواره‌ای. این مأموریت بر اساس مصوبه شورای عالی فضایی از سال گذشته به سازمان فضایی ایران واگذار شده است.

وی گفت: بر همین اساس، کارگروه‌های شورای عالی فضایی تشکیل شده و در حال گردآوری اطلاعات مرتبط با نیازهای جامعه و کشور در بخش داده و تصویر هستیم. هم‌زمان توانمندی‌های موجود در کشور نیز بر اساس آخرین دستاوردهای شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی ارزیابی می‌شود. در نتیجه این تلاش‌ها، برنامه ده‌ساله فضایی کشور در حوزه خدمات داده و تصویر به‌روزرسانی می‌شود و پس از تأیید شورای عالی فضا، توسط رئیس‌جمهور محترم ابلاغ خواهد شد.

وی گفت: این برنامه به‌عنوان سند بالادستی، مبنای فعالیت دستگاه‌های حاکمیتی، بخش خصوصی و مراکز دانشگاهی و پژوهشی قرار خواهد گرفت و جهت‌گیری‌های آینده صنعت فضایی کشور بر اساس آن تنظیم می‌شود. در زمینه تأمین منابع مالی نیز اقدامات لازم در چارچوب برنامه بودجه در حال انجام است تا منابع مورد نیاز پروژه‌های فضایی تأمین شود.

سالاریه درباره سه ماهواره ظفر، پایا و کوثر به تسنیم گفت: بر اساس آخرین وضعیت پایگاه‌ها و ایستگاه‌های پرتاب، ان‌شاءالله پرتاب این ماهواره‌ها در اوایل زمستان انجام می‌شود. هر سه ماهواره در شرایط آماده‌سازی نهایی قرار دارند و تجمیع اجزای آن‌ها در حال تکمیل است. به محض دریافت اطلاعات دقیق از پایگاه پرتاب، تاریخ دقیق پرتاب اعلام خواهد شد.

وی گفت: پایگاه سلماس در آستانه بهره‌برداری قرار دارد و ان‌شاءالله ظرف هفته‌های آینده افتتاح خواهد شد. پایگاه چناران نیز با اندکی تأخیر نسبت به سلماس به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس سازمان فضایی ایران درباره همکاری‌های بین‌المللی فضایی گفت: در حوزه همکاری‌های بین‌المللی، برنامه مشارکت در پروژه چانگه-۸ با چین که در زمینه تحقیقات ماه انجام می‌شود، در حال پیگیری است. همچنین در چارچوب انجمن همکاری‌های فضایی کشورهای اسلامی (APSCO) و شبکه همکاری ایزنت با کشورهای اسلامی و نیز پروژه‌های مشترک آموزشی و ترویجی، همکاری‌های مؤثری برقرار شده است.

وی گفت: در این همکاری‌ها محورهای آموزشی، ترویجی و توسعه خدمات مبتنی بر داده و تصویر دنبال می‌شود و این برنامه‌ها بخشی از سرفصل برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه به شمار می‌روند. یکی از زیرمجموعه‌های اصلی این سند، توسعه خدمات مبتنی بر داده و تصاویر ماهواره‌ای است که همان ارائه خدمات به نهادها، شرکت‌ها، دستگاه‌های دولتی و کسب‌وکارها بر اساس تصاویر و داده‌های ماهواره‌ای محسوب می‌شود.

وی گفت: نمونه این خدمات را امروز در فعالیت شرکت‌های داخلی مشاهده کردیم؛ شرکت‌هایی که در زمینه کشاورزی، محیط زیست، مدیریت بحران، بیمه و حوزه‌های مشابه فعال هستند. این شرکت‌ها با پردازش داده‌ها و تصاویر ماهواره‌ای، آن‌ها را به گزارش‌های فنی تبدیل کرده و به نهادهای ذی‌ربط ارائه می‌کنند تا در تصمیم‌سازی‌ها و مدیریت بخش‌های مختلف کشور مورد استفاده قرار گیرد.

سالاریه گفت: این صنعت نیازمند به‌روزرسانی مستمر است و برنامه ده‌ساله فضایی کشور که از سال ۱۴۰۱ آغاز شده، باید بر اساس آخرین دستاوردها و توانمندی‌های کشور در حوزه داده و تصویر ماهواره‌ای به‌روزرسانی شود. این به‌روزرسانی اکنون در دستور کار سازمان فضایی قرار دارد.

لینک کوتاه:

برچسب ها:

حسن سالاریهخبرشهرسازمان فضایی ایرانماهواره ایرانی
عیسی وحدت جوان
من را دنبال کنید نوشته شده توسط

عیسی وحدت جوان

Other Articles

img 10112025 171218 (720 x 576 pixel)
قبلی

درج رسمی روز ملی اورژانس و فوریت‌های پزشکی در تقویم کشور

img 10112025 194247 (720 x 576 pixel)
بعدی

گزارش آماری از بازار نشر در مهرماه/ کتاب کودک قربانی گرانی

بعدی
img 10112025 194247 (720 x 576 pixel)
آبان ۱۹, ۱۴۰۴

گزارش آماری از بازار نشر در مهرماه/ کتاب کودک قربانی گرانی

قبلی
آبان ۱۹, ۱۴۰۴

درج رسمی روز ملی اورژانس و فوریت‌های پزشکی در تقویم کشور

img 10112025 171218 (720 x 576 pixel)
img 10112025 193742 (720 x 576 pixel)
۱۹ آبان

۳ ماهواره ایرانی در آستانه پرتاب/ سند ۱۰ ساله فضایی ایران به‌روزرسانی می‌شود

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین اخبار ایران

وام ازدواج و فرزند حذف نشده است
ناهید۲ و «پژوهش» آماده پرتاب؛ کپسول فضایی یک‌تنی ایران در ۱۴۰۵
بارش گسترده برف و باران در کشور/ کاهش تا ۱۵ درجه‌ای دما در...
پاسخ دانشگاه ارمنستان به ادعای «ح.خ»: شعبه‌ای در ایران نداریم
سکه ۱۶۸ میلیونی بی‌خریدار؛ چرا حساب طلافروشان را بستند؟
۳ ماهواره ایرانی از پایگاه وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد
یارانه پنهان پالایشگاه‌ها؛ تخفیف ۲.۲میلیارددلاری دولت در فروش نفت خام
بی‌خبری تعزیرات از پرونده ۷۱۰۰ میلیارد تومانی احتکار میلگرد
ذخیره ۴ میلیون تن گندم به عنوان ذخایر استراتژیک
مدارس ابتدایی تهران یکشنبه ۷دی ماه مجازی شد/طرح زوج و فرد از درب...
پزشکیان: برای تأمین معیشت مردم برنامه عملیاتی۲۰ بندی داریم
شارژ کارت اضطراری جایگاه‌های گازوئیل با یک‌سوم نرخ پالایشگاه

خبر ورزشی

IMG 28122025 200414 720 x 576 pixel

وام ازدواج و فرزند حذف نشده است

IMG 28122025 195841 720 x 576 pixel

ناهید۲ و «پژوهش» آماده پرتاب؛ کپسول فضایی یک‌تنی ایران در ۱۴۰۵

1404092909373965535092884

بارش گسترده برف و باران در کشور/ کاهش تا ۱۵ درجه‌ای دما در برخی مناطق

1404100714114028135173834

پاسخ دانشگاه ارمنستان به ادعای «ح.خ»: شعبه‌ای در ایران نداریم

IMG 28122025 183318 720 x 576 pixel

سکه ۱۶۸ میلیونی بی‌خریدار؛ چرا حساب طلافروشان را بستند؟

پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

هلدینگ رسا نه ای خبر شهر

خبر فوری

1404100714114028135173834

پاسخ دانشگاه ارمنستان به ادعای «ح.خ»: شعبه‌ای در ایران نداریم

IMG 28122025 183318 720 x 576 pixel

سکه ۱۶۸ میلیونی بی‌خریدار؛ چرا حساب طلافروشان را بستند؟

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری خبرشهر است. بازنشر مطالب صرفا با اجازه کتبی مجاز است.
تهیه و تولید: خبرشهر