بانکها حق حیف و میل بیتالمال را ندارند
مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره این بانک که به استان گلستان سفر کرده بود، عصر چهارشنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان گلستان حضور یافته و ضمن تبریک هفته دولت به تمامی دولتمردان و مجموعه اداری و اجرایی کشور، اظهارکرد: نتیجه کوتاهی و ترحم در وصول مطالبات بانکی، پیشی گرفتن مطالبات از سرمایه […]
مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره این بانک که به استان گلستان سفر کرده بود، عصر چهارشنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان گلستان حضور یافته و ضمن تبریک هفته دولت به تمامی دولتمردان و مجموعه اداری و اجرایی کشور، اظهارکرد: نتیجه کوتاهی و ترحم در وصول مطالبات بانکی، پیشی گرفتن مطالبات از سرمایه بانکها است.
وی اظهارکرد: منابع کشور محدود است و طرحهای فاقد توجیه اقتصادی و بازار مصرف نباید از تسهیلات استفاده کنند.
مهری افزود: یکی از بهترین موارد برای پرداخت تسهیلات، شرکتهای دانشبنیان است که نتیجه حمایت از آنها کمک به رونق هر چه بیشتر تولید و ایجاد فرصتهای شغلی جدید است.
رئیس هیات مدیره بانک صنعت و معدن تصریح کرد: طی پنج ماه نخست سال ۹۸ افزون بر ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی این بانک در حوزه تسهیل و رفع موانع تولید پرداخت شد که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۶ درصد رشد را نشان میدهد.
مهری افزود: پارسال ۱۲۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۱۲۷ طرح مهم پرداخت شد و این روند همچنان در طرح هایی مانند پتروشیمی و فولاد ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در گلستان هم آماده پرداخت تسهیلات براساس وظایف محوله هستیم و اختیارات سرپرستی استان را افزایش دادیم، اضافه کرد: حد اختیارات سرپرستی بانک صنعت و معدن گلستان برای پرداخت تسهیلات به طرحهای تولیدی در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ سه برابر و امسال نسبت به پارسال دو برابر خوهد شد.
وی ادامه داد: از ابتدای دولت یازدهم تا امروز ۲۴ طرح بزرگ در استان گلستان تامین مالی شده که ۲۳ مورد آن به بهرهبرداری رسیده و در مجموع ۴۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات ارزی – ریالی پرداخت شد که ۲۵ هزار میلیارد ریال آن در حوزه سرمایه در گردش بوده است.
وی بیان کرد: با برنامهریزی انجام شده در امسال پرداخت تسهیلات به طرحهای جدید در استان گلستان سرعت میگیرد و اولویت با طرحهای توسعهای و طرح هایی است که ارزش افزوده بالایی دارند.
مهری با بیان اینکه پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و طرحهای نیمه تمام در اولویت خواهد بود، افزود: بانک صنعت و معدن نهاد مالی تخصصی در این حوزه است و طرح هایی که به تکمیل زنجیره ارزش منجر شوند در اولویت پرداخت تسهیلات قرار میگیرند.
استاندار گلستان هم در این جلسه خاطرنشان کرد: یکی از نیازهای جدی گلستان در تکمیل طرحهای نیمه تمام و اجرای پروژههای بزرگ، استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران بخش خصوصی است.
هادی حق شناس اظهارکرد: میزان تولید برق استان ۸۵۰ مگاوات و مقدار مصرف در حالت عادی ۱۰۰۰ و در پیک مصرف ۱۳۰۰ مگاوات است که اگر بتوانیم تسهیلات مناسب به بخش خصوصی ارائه کنیم، با احداث نیروگاههای جدید، تولید برق افزایش یافته و مشکل کمبود برق در روزهای گرم سال برطرف خواهد شد.
وی افزود: گلستان در تولید برخی محصولات کشاورزی دارای رتبه اول کشور است اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی برای فرآوری، این محصولات به صورت خام از استان خارج شده و ارزش افزوده زیادی ایجاد نمیشود.
وی اظهارکرد: ارائه تسهیلات بانکی به سرمایهگذاران برای ساخت صنایع تبدیلی، زمینه بهرهوری بهتر از این تولیدات و رشد و رونق تولید و اشتغال گلستان را فراهم میکند.
در این جلسه همچنین مشکلات تعدادی از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان مطرح و راهکارهای لازم برای رفع آن توسط استاندار و مدیرعامل بانک صنعت و معدن صادر شد.