سنای آمریکا به دست جمهوری خواهان افتاد
با پیروزی نامزدهای جمهوری خواه در ایالتهای ویرجینیای غربی و اوهایو، کنترل مجلس سنا به دست جمهوری خواهان افتاد.
خبرشهر به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، با پیروزی نامزدهای جمهوری خواه در ایالت های ویرجینیای غربی و اوهایو، کنترل مجلس سنا به دست جمهوری خواهان افتاد تا برگ دیگری از پیروزی جمهوری خواهان رقم بخورد.
براساس این گزارش، جیم جاستیس با پیروزی در ویرجینیای غربی کرسی نماینده قبلی دموکرات سنا در این حوزه را از آن خود کرد. همچنین بسیاری از رسانه ها با توجه به آمارهای موجود از پیروزی برنی مورنو جمهوری خواه در انتخابات ایالتی سنا در اوهایو خبر دادند. با پیروزی این دو فرد در این حوزه های انتخاباتی، جمهوری خواهان به رقم 51 کرسی برای کسب اکثریت کرسی های سنا دست یافتند. در حالی که با مشخص شدن نتایج دیگر ایالت های رقابتی، احتمال افزایش کرسی های جمهوری خواهان و افزایش قدرت آنها وجود دارد.
بر این اساس، جمهوری خواهان تاکنون 51 کرسی را در مجلس سنا بدست آوردند در حالی که دموکرات ها 41 کرسی را از آن خود کردهاند.
این در حالی است که هیچ یک از دو حزب از مزیت خاصی در رقابت بر سر مجلس نمایندگان آمریکا برخوردار نیستند اما در حال حاضر جمهوری خواهان با اختلاف بسیار اندکی اکثریت کنگره را در اختیار دارند.
جمهوری خواهان با کسب اکثریت در سنا می توانند به ترامپ در انتخاب قضات محافظه کار و دیگر کارمندان دولتی کمک کنند در صورتی که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود. با پیروزی جمهوری خواهان در سنا، قدرت ترامپ برای اقداماتی که وعده آنها را داده بود از جمله بحث مهاجرت و دیوار مرزی، افزایش می یابد.
جمهوری خواهان که در حال حاضر کنترل کنگره را در دست دارند، در تلاش برای کنترل دوباره این مجلس هستند تا در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، قدرت به طور مطلق در اختیار این حزب باشد.
همچنین برای اولین بار در تاریخ آمریکا، دو زن سیاه پوست به طور هم زمان، عضو مجلس سنا شدند.
دموکرات ها برای آنکه بتوانند کنترل کنگره را از آن خود کنند باید دستکم 6 کرسی را از آن خود کند.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از روز سهشنبه در این کشور آغاز شده است و رأی دهندگان آمریکایی بار دیگر مجبورند بین نامزدهای تنها دو حزب دموکرات و جمهوریخواه یکی را برگزینند. در حال حاضر نیز نتایج اولیه حاکی از پیشتازی دونالد ترامپ است.
طبق قانون انتخابات آمریکا، رأیدهندگان به طور مستقیم رئیسجمهور را انتخاب نمیکنند، بلکه آنها به «الکتورها» رأی میدهند؛ الکتورها کسانی هستند که رئیسجمهور آمریکا را در «مجمع گزینندگان» انتخاب میکنند؛ هر نامزدی که بتواند 270 رأی الکترال را از آن خود کند، پیروز انتخابات است. هر ایالت به تعداد نمایندگانش در کنگره رأی الکترال دارد و هر نامزدی که بتواند اکثریت آرای اکترال را در آن ایالت از آن خود کند، انتخابات در آن ایالت را برده و تمامی آرای الکترال در آن ایالت را به دست آورده است.