رونق خرید تضمینی گندم در مازندران/ کشاورزان با دلالان معامله نکنند
با آغاز خرید گندم از کشاورزان، خرید تضمینی با رشد روبرو بوده و مسئولان کشاورزی مازندران از کشاورزان خواستند از فروش گندم به دلالان خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری خبرشهر، تير ۱۴۰۲ – ۱۰:۳۵ اخبار استانها اخبار مازندران
رونق خرید تضمینی گندم در مازندران/ کشاورزان با دلالان معامله نکنند
با آغاز خرید گندم از کشاورزان، خرید تضمینی با رشد روبرو بوده و مسئولان کشاورزی مازندران از کشاورزان خواستند از فروش گندم به دلالان خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، برداشت گندم در مازندران سبب شده تا بذر امید در دل کشاورزان به ثمر نشیند و با برداشت خوشههای طلایی و روانه شدن گندم مازاد برمصرف کشاورزان به سمت سیلوها، سالی پربار در استان پیشبینی میشود و هر اندازه تولید این محصول استراتژیک بیشتر باشد، سودش برای اقتصاد استان و کشور افزونتر خواهد بود.
در استان مازندران کشت گندم به دو صورت دیمی و آبی انجام میشود و بیشترین سطح زیر کشت گندم مازندران در مناطق شرقی به ویژه شهرستان های گلوگاه، بهشهر و نکاست. گندم در این شهرستانها در مناطق جلگهای، میان بند و کوهستانی کشت میشود.
طبق آمار در مازندران بیش از 55 هزار هکتار اراضی گندمکاری وجود دارد که به گفته صاحبنظران این حوزه میزان محصول این گندمزارها و در این سطح از مزارع در حالت خوشبینانه بیش از 150 تا 170 هزار تُن خواهد بود، این در حالی است که متوسط میزان نیاز مازندران به گندم 480 هزار تُن است.
حسن خیریانپور ، معاون هماهنگی امور استانداری مازندران در حاشیه مراسم “روز مزرعه گندم دِیم” در روستای ” اَتو ” دهستان کسلیان بخش زیراب تاکید کرد که تولید گندم در مازندران باید به 400 هزار تن برسد تا بتواند نیاز استان را در زمینه محصولات خانواده گندم پاسخگو باشد.
این روزها با برداشت خوشههای طلایی گندم در مازندران، کشاورزان پرتلاش و زحمتکش، مازاد دسترنج خود را در چرخه خرید تضمینی قرار میدهند، فرصت را مغتنم می شماریم تا درباره خرید تضمینی با عباسعلی وفائینژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفتوگو کنیم.
وی در این گفتوگو اظهار داشت: خرید تضمینی گندم در استان مازندران از 5 خرداد آغاز شده و با سیاست های حمایتی دولت خرید تضمینی انجام میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با تاکید بر اینکه خرید تضمینی گندم در استان با تحویل بیش از 671 تن گندم آغاز شد، افزود: این میزان گندم نوبرانه به مراکز خرید در گلوگاه تحویل شده بود.
وفائینژاد با تاکید بر اینکه 37 مرکز خرید امسال برای خرید گندم اعلام آمادگی کردهاند تصریح کرد: در کارخانههای آرد و همینطور در سیلوهای خصوصی گندم کشاورزان خریداری میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران به همکاری های انجام با مراکز خرید و کارخانههای آرد اشاره کرد و با تاکید بر اینکه سیلوهای خصوصی و مراکز تعاونی روستایی در خرید محصول گندم در مازندران فعالیت دارند اظهار کرد: تجهیز مراکز خرید و فروش گندم انجام شده و عملیات خرید تضمینی گندم نیز انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه در مزارع استان، پیشبینیها بر برداشت بیش از 100 هزار تن گندم از است، بیان کرد: تدابیر لازم صورت گرفته تا به صورت تضمینی گندم خریداری شود و سیلوها نیز در این زمینه گندم خریداری شده را ذخیرهسازی کردند.
وفائینژاد ضمن اشاره به حضور دلالان و خریداران گندم تصریح کرد: کشاورزان از فروش گندم به دلالان خودداری کنند؛ گندم زیر نظر شبکه رسمی خرید و فروش میشود؛ هرگونه خرید و فروش گندم در غیر سیستم زمینه سوءاستفاده از کشاورزان را ایجاد میکند.
وی درباره تعداد مراکز خرید گندم به تسنیم گفت: 11 مرکز خرید در نکا، بهشهر، گلوگاه، ساری، جویبار و بابل فعال است؛ 81 هزار و 452 تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده که به مراکز خرید تضمینی تحویل داده شده است.
عباسپور معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره گندمکاری در این استان اظهار کرد: امسال در 55 هزار هکتار از اراضی استان گندمکاری شد که نسبت به سال گذشته 1500 هکتار سطح کشت افزایش داشته و یکی از سیاستهای دولت گسترش کشت گندم در اراضی آبی و دیم بوده و بر این اساس در 26 هزار و 500 هکتار از مزارع به صورت آبی گندم کشت شد.
وی افزود: در راستای سیاست جهش تولید با ورود ستاد اجرایی فرمان امام راحل در مناطق مختلف اقدام به گندمکاری داشتیم و از 5 خرداد نیز برداشت گندم آغاز شد و تا 15 تیرماه برداشت در مناطق کوهستانی استان ادامه مییابد. پیشبینی میشود میزان گندم خریداری شده امسال به بیش از 100 تا 150 هزار تن برسد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در بخشهای جنوبی به دلیل کاهش بارندگی با خسارت تنش خشکی روبهرو بودهایم و مزارع از 20 درصد تا 50 درصد تنش خشکی داشتند و گندم به ساقه نرفت.
این مسئول در ادامه اظهار کرد:براساس سیاست دولت، قیمت پایه خرید گندم 11 هزار و 500 تومان است اما با احتساب مشوق نهادهها و جایزه تحویل گندم قیمت به 15 هزار تومان رسید در حالی که پارسال گندم به قیمت هر کیلو 13 هزار تومان خریداری میشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از خرداد ماه آغاز شده است، اظهار داشت: 79 هزار و 550 تن گندم تاکنون خریداری شده است.
عنایتی به افزایش 42 درصدی خرید امسال از کشاورزان اشاره کرد و افزود: 95 درصد خرید گندم شامل 75 هزار و 450 تن توسط کارخانجات آرد خریداری و یا در سیلو ذخیرهسازی شده است. بیشترین خرید گندم را در بهشهر داشتیم که این میزان معادل 31 درصد خرید استان بوده است و پس از آن 20 هزار تن گندم در گلوگاه و 10 هزار تن نیز در نکا از کشاورزان خریداری شده است.