مراودات مالی ۲۱میلیارد دلاری ایران با بانکهای خارجی/ سپردههای ارزی ایران ۱۳درصد رشد کرد
بانک تسویه حسابهای بینالمللی با اشاره به رشد ۱۳ درصدی سپردههای ایران نزد بانکها و مؤسسات مالی ۴۴ کشور دنیا در سال ۲۰۲۲ کل مراودات مالی ایران با این بانکها و موسسات را بیش از ۲۱ میلیارد دلار اعلام کرد.
به گزارش خبرشهر به نقل ازبانک تسویه حسابهای بینالمللی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد میزان سپردههای ایران نزد بانکها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سهماهه چهارم ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۹ میلیارد و ۸۰۴ میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن حدود دو میلیارد دلار افزایش یافته و رشد ۱۳ درصدی داشته است.
سپردههای ایران در پایان سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۵۵۸ میلیون دلار اعلام شده بود.
از کل سپردههای ایران نزد بانکها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سهماهه چهارم ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۱۱۴ میلیون دلار نزد بانکهای خارجی و بقیه نزد مؤسسات مالی غیر بانکی قرار داشته است.
بر اساس این گزارش تعهدات ایران در برابر بانکها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سهماهه چهارم ۲۰۲۲ نیز بالغ بر یک میلیارد و ۷۶۸ میلیون دلار بوده که این رقم با رشد ۵ درصدی نسبت به سهماهه چهارم ۲۰۲۱ روبرو شده است.
از کل تعهدات ایران در پایان سه ماهه چهارم ۲۰۲۲ بالغ بر ۸۷۶ میلیون دلار مربوط به تعهدات ایران در برابر بانکهای خارجی بوده و بقیه شامل تعهدات ایران در برابر مؤسسات مالی غیر بانکی بوده است.
مراودات مالی خارجی ایران از ۲۱ میلیارد دلار گذشت
بر اساس این گزارش کل مراودات مالی ایران با بانکها و موسسات مالی خارجی در پایان سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۱ میلیارد و ۵۷۲ میلیون دلار بوده است. مراودات مالی ایران با این بانکها در سال ۲۰۲۲ با رشد ۱۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. در پایان سال ۲۰۲۱ کل مراودات مالی ایران با بانکها و موسسات مالی خارجی ۱۹ میلیارد و ۲۳۳ میلیون دلار اعلام شده بود.
آمار بانک تسویه حسابهای بینالمللی نشان میدهد از کل سپردههای ایران نزد این بانکها و موسسات، حدود ۸ میلیارد و ۵۹۶ میلیون دلار به یورو نگهداری میشود. سهم دلار از کل سپردههای ایران فقط ۲۷۳ میلیون دلار اعلام شده است.
از کل تعهدات ایران نیز یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون دلار در قالب یورو بوده و سهم دلار از این تعهدات فقط ۹ میلیون دلار محاسبه شده است.
مقر اصلی بانک تسویه حسابهای بینالمللی در شهر «بازل» در سوییس میباشد و گزارشهای آن تحت عنوان «بانکداری بینالمللی و تحولات بازار مالی» چهار بار در سال منتشر میشود.
در این گزارشها سپردهها و تعهدهای مجموعهای از بانکها و مؤسسههای مالی غیر بانکی متعلق به ۴۴ کشور دنیا که عمدتاً اروپایی هستند عرضه میشود.