سومین روز زلزله مرگبار در ترکیه و سوریه / شمار جانباختگان از ۱۶هزار تن گذشت
سه روز پس از زلزله مرگبار در ترکیه و سوریه، شمار کشتهشدگان از مرز ۱۶ هزار نفر گذشت. نیروهای امداد در هردو کشور تلاش دارند تا کسانی را که هنوز احتمال زنده بودنشان هست از زیر آوار نجات دهند اما گفته میشود با توجه به سرمای هوا و گذشت بیش از ۷۲ ساعت از زمان وقوع زلزله، این احتمال بسیار کم است و انتظار میرود آمار کشتهشدگان در هر دو کشور بالاتر رود.
به گزارش خبرگزاری خبرشهر، خبرگزاری فرانسه با تاکید بر شمار قربانیان زلزله ترکیه و سوریه، خبر داد که اتحادیه اروپا به زودی میزبان نشستی برای ارسال کمکهای مالی برای کمک به زلزلهزدگان در سوریه و ترکیه خواهد بود.
بنابر اعلام دویچه وله، در مناطق زلزلهزده در جنوب ترکیه ۱۲ هزار و ۸۷۳ نفر جانشان را از دست دادهاند و در سوریه نیز تاکنون ۳۱۶۲ نفر جان باختهاند. تا کنون حدود ۶۲ هزار و ۹۳۷ نفر در اثر این زلزله مصدوم و مجروح شدهاند.
دویچه وله همچنین اعلام کرد که بر اساس تخمینهای سازمان بهداشت جهانی تا ۲۳ میلیون نفر میتوانند قربانی این زلزله شده باشند.
از سوی دیگر رویترز با اشاره به خشم واعتراض مردم در مناطقی، از ورود کند تیمهای امدادی برای انجام عملیات امداد و نجات، گزارش داد و در همین راستا رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، روز چهارشنبه گفت که در واکنش اولیه دولتش به زلزله ویرانگر در جنوب این کشور مشکلاتی وجود دارد.
اردوغان در جریان بازدید از مناطق زلزلهزده گفت که عملیات امدادرسانی در حال حاضر در جریان است و به مردم قول داد که هیچکس بیخانمان و بدون سکونتگاه نخواهد ماند.
در همین حال آفاد، مرکز مدیریت اضطراری ترکیه، اعلام کرد که تاکنون بیش از ۹۰ هزار چادر برای سکونت اضطراری مردم زلزلهزده به ۱۰ استان این کشور ارسال شده که از این تعداد بیش از ۵۰ هزار و ۸۰۰ چادر در میان مردم توزیع شده یا به شکل اردوگاهی برپا شده است.
در دو روز نخست پس از زلزله، بسیاری از مردم در منطقه زلزلهزده ترکیه در خودروها یا در محوطه مدارس و مساجد سپری کردهاند و از بازگشت به ساختمانهایی که بر اثر زلزله آسیب دیدهاند، واهمه دارند. این زمینلرزه مرگبارترین زلزله ترکیه از سال ۱۹۹۹ تاکنون بوده است.
زلزلهای به بزرگی ۷.۸ ساعت ۴ و ۱۷ دقیقه دوشنبه ۱۸ بهمن ماه بخشهای گستردهای از جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند. در پی این زلزله که هزاران ساختمان را تخریب کرد، هزاران نفر نیز در ۱۰ استان ترکیه و همچنین مناطقی وسیعی از شمال سوریه زیر آوار ماندند که تعدادی از آنها از زیر آوار نجات داده شدهاند.
از زمان وقوع زلزله اول تاکنون نزدیک به ۸۰۰ زلزله دیگر که بزرگی چند مورد از آنها نزدیک به زلزله اول بود نیز جنوب و مرکز ترکیه را لرزانده است.
در همین حال دهها کشور برای کمک به ترکیه اعلام آمادگی کردهاند و مقامهای دولت ترکیه و از جمله معاون رئیس جمهور ترکیه، روز چهارشنبه اعلام کردند که تا سومین روز پس از زلزله، ۲۱ هزار نیروی امدادی از دیگر کشورها وارد ترکیه شدهاند. در مجموع تاکنون ۶۰ کشور تیمهای امدادی خود را برای شرکت در عملیات امدادونجات و توزیع کمکهای اضطراری به ترکیه اعزام کردهاند.
ترکیه اجازه امدادرسانی به شمال غرب سوریه را صادر کرد
در حالی که منابعی گفتند که از زمان وقوع زلزله ویرانگر، هیچ کمکی وارد شمال غرب سوریه نشده است، کمیته مذاکرات سوریه، تأیید کرد که دولت ترکیه اجازه ارسال کمکها را از گذرگاه های مرزی به شمال غرب سوریه صادر کرده است.
«بدر جاموس»، رئیس کمیته مذاکره کننده سوریه اظهار کرد: «پس از تماسهای مستمر با دولت ترکیه اجازه ورود کمکها از گذرگاه «باب السلامه و الراعی و باب الهوی که گذرگاه اصلی است، صادر شد.»
وی با درخواست کمک فوری از کشورها و مجامع بین المللی برای امدادرسانی در حومه ادلب، عنوان کرد: «سازمان ملل به دلیل مسدود بودن گذرگاه باب الهوی کمک رسانی را به حالت تعلیق درآورد و امروز ترکیه اجازه داد گذرگاهها برای کمک رسانی سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی باز شود.
اعزام بیش از ۵۰۰۰ کارمند و داوطلب صلیب سرخ به مناطق زلزلهزده ترکیه و سوریه
فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر از اعزام بیش از ۵۰۰۰ کارمند و داوطلب به مناطق زلزلهزده ترکیه و سوریه خبر داده و اعلام کرده است که تیمهای امداد و نجات و تجهیزات، مواردی هستند که ترکیه و سوریه پس از زلزلههای ویرانگر بیشترین نیاز را دارند.
بنابر اعلام اسپوتنیک، بر اساس برآوردهای اولیه، صلیب سرخ برای ارائه کمک به ترکیه و سوریه به ۲۱۷ میلیون دلار نیاز دارد.