مدیریت شهری ملارد باید به باغات و اراضی کشاورزی توجه بیشتری داشته باشد/ درختان و باغات شهرملارد؛ اکوسیستمی که نیازمند توجه همگانی است
نابودی فضاهای سرسبز و باغات اطراف و اکناف شهرملارد چنان شدت یافته که اگر مسئولین منطقه و فرامنطقه ای از همین دوره (دوره ششم شوراهای اسلامی)در صدد مقابله با آن برنیایند، نسل های بعد باید سرسبزی سحرانگیز باغات شهر و شهرستان ملارد در کتابهای تاریخ معاصر دنبال کنند.
الهه حمزه ای ؛ کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی در یاداشتی نوشت، موضوع و مبحث پیش رو چیزی نیست که شهروندان شهر ملارد از آن نا آگاه بوده و ما نیز قصد افشای آنرا داشته باشیم . بلا و معضلی که از آن خواهیم گفت؛زمانی اندک اندک و بدون احساس درد به مردم القاء می شد اما هم اکنون نابودی فضاهای سرسبز و باغات اطراف و اکناف شهرملارد چنان شدت یافته که اگر مسئولین منطقه و فرامنطقه ای از همین دوره (دوره ششم شوراهای اسلامی)در صدد مقابله با آن برنیایند، نسل های بعد باید سرسبزی سحرانگیز باغات شهر و شهرستان ملارد را بعنوان مسائل و موضوعات تاریخی در کتابهای تاریخ معاصر دنبال کنند.
درختان تنها باغ کهنسال شهر ملارد که از قضاء در مجاورت ساختمان شهرداری این شهر واقع شده به زودی در راستای ساخت و ساز پروژه ای فرهنگی (فرهنگسرا) قلع و قمع و به دنبال آن ده ها و بلکه صدها ابنیه تجاری و مسکونی احداث خواهند شد.
راه حل نامتعارفی که در مرحله اول باعث تمرکز زدایی افکار عمومی از مسئله فوق مهمی مثل نابودی فضاهای سبز ونهایتا به ساخت و سازهای شبه قانونی در سطح شهرخواهد رسید.
متاسفانه در سالهای اخیر احداث پروژه های فرهنگی، ورزشی بهانه ای شده برای تخریب فضاهای سبز باقیمانده در جای جای شهر؛ بهانه و دست آویزی که از سوی گروهی منفعت طلب پشت اقدامات عام المنفعه پنهان شده، مردم نیز به همین سبب توجه چندانی به نتایج سوء آن ندارند.
شهرملارد در سالهای اخیرهمانند سایر شهرهای مناطق غربی استان تهران،بخش زیادی از باغات و اراضی کشاورزی خود را از دست داده و مجموعه مدیریت شهری به اخبار قطره چکانی در خصوص بسط و گسترش فضای سبز و توسعه سرانه های عمومی دل خوش کرده اند، غافل از اینکه مقایسه نقشه های هوایی بیانگر روزهای خطرناکی است که موقعیت جغرافیایی منطقه، کاهش نزولات جوی،کاهش سطح سفره های زیرزمینی و…هرگز اجازه جبران اشتباهاتی که امروز خواسته و ناخواسته مرتکب آن شده ایم را به احدی در آینده نخواهد داد.
بدون تعارف اگر از هم اکنون به فکر اصلاح خطاهایی همانند عدم انتصاب متولی مسئولیت پذیر، تعدد نهادهای تصمیم گیر در حوزه صیانت از داشته های ملی- منطقه ای، تداخل مدیریت اداره جهاد کشاورزی و شهرداری و سایر نهادهای ذیربط،،عدم اتخاذ تصمیمات قاطع و بازدارنده در برابر ساخت و سازهای غیر مجاز اراضی کشاورزی و باغات منطقه و… نباشیم تمام باغها، محصولاتی که از قبل این موهبت الهی راهی بازارهای داخلی و خارجی می شوند و از همه مهمتر تصفیه میلیونها تن هوای آلوده که هر روز از سوی کلانشهر تهران روانه باغات غرب استان(ملارد-قدس و شهریار) می شوند، نیست و نابود خواهند شد.
با اینکه کارشناسان این حوزه معتقدند مقابله و جلوگیری از نابودی پوشش گیاهی محیط زیست انسانی و بازسازی محیط هایی که در اثر اهمال کاری انسانها یا نابود شده یا در آستانه نابودی هستند، کمی با تاخیر انجام شده ولی شواهد موجود و اقداماتی که از سوی محافظان محیط زیست جهانی اجرایی و نهایتا به بازسازی و احیای بخشی از جنگلها انجامیده بیانگر موضوع فوق العاده مهمی است که علیرغم میل و تمایل ذاتی امت همیشه در صحنه باید از کرده ها و ناکرده های آنان درس گرفته و به هیچ عنوان اکوسیستم گیاهی جامعه را با سازه های بتی و آهنی مبادله نکنیم.
در خاتمه یادآور می شود اگر دیروز همگی شاهد نابودی کامل باغهای مهرشهر کرج به بهانه ساخت اماکن فرهنگی و ورزشی و…بودیم و هیچ توجه ای به حوادث و اتفاقات بعد از آن نداشتیم امروز نباید اجازه دهیم به بهانه های ظاهرا سودمند نخست فضای سبز اطراف شهر را نابود و سپس برج ها و ابرساختمانهای تجاری و مسکونی خود را بجای آنها جایگزین نمایند.زیرا زندگی اجتماعی انسانها نفس می خواهد و سازنده این عنصر زندگی بخش چیزی جز درختان و گیاهان پیرامون ما نیست.