برنامه شبهای رمضان: قسمت نهم خانواده و سبک زندگی قرآنی
خانواده از بزرگترین و اساسی ترین بنیان های اجتماعیست. با توجه به کمتر شدن ارتباطات اجتماعی در این دوران، گاهاً خانواده حتی شاید در زمینه های تعلیم و تربیت دچار مشکل گردد.
سرکار خانم عباسی در برنامه ویژه رمضان، در گفتگو با مجری خبرشهر ضمن عرض آرزوی قبولی طاعات و عبادات گفتند: در تعریف خانواده باید گفت خانواده نهادیست اجتماعی دارای ریشه و شاخه، که ریشه ها همان باورها و اندیشه های ماست و سرلوحه همه ی اندیشه ها در خانواده، پدر و مادرها هستند. بنابراین پدر و مادرها در این دوران بخصوص، باید تحقیق و تلاش بیشتری بکنند تا با تغییراتی متناسب با شرایط فعلی بتوانند تعلیم و تربیت بهتری داشته باشند.
بعبارت دیگر تلاش کنند، باورهای خانواده را با توجه به اوضاع بوجود آمده در دنیا، به روزتر و همچنین بر اساس تعالیم قرآنی در رفتار با فرزندان پیش بگیرند.
در تعریف خانواده شاخه های درخت همان ارکان و وظایف هستند. در شرایط کنونی خانواده بیشتر بسمت انفعالی شدن حرکت کردند. یعنی رویکرد غالب استراحت کردن و فعالیت کمتر است.
برای فرزندان گاهاً دیده شده، از آنجا که کلاسها بشکل آنلاین برگزار می شود، بچه ها تلاش کمتری می کنند. در مورد فعالیت های داخل منزل که باید تقسیم کار و وظایف بنحو درست صورت گیرد. و در عوض بحث استفاده از فضاهای مجازی بر خانواده ها مستولی گشته است.
تحت این شرایط، خانواده باید تدابیری در راستای تعلیم و تربیت در فضای عاطفی خانواده ایجاد کنند. مثل داشتن بازیهای دسته جمعی با فرزندان و ایجاد فضاهای همکاری برای کل اعضاء خانواده در انواع فعالیت های داخل منزل.و همچنین ایجاد شرایط مناسب برای گفتگو اعضاء خانواده میتواند از راهکاری کاربردی در این دوران باشد.