همه چیز درباره قرعه کشی ایران خودرو و سایپا + جزئیات فروش های بعدی
مدتی است که وضعیت بازار خودرو و همچنین فروش محصولات توسط خودروسازان دستخوش تغییراتی شده است.
یکی از مهمترین تصمیماتی که گرفته شد، انجام فروش فوق العاده توسط دو خودروساز ایران خودرو و سایپا بود. این فروش فوق العاده از روز عید فطر ۹۹ کلید خودرو و به مدت ۱۰ روز ادامه دارد. در همین هنگام یک سری تغییرات نیز به صورت لحظهای در شیوه ثبتنام ایجاد شد هرچند که برخی از افراد انتقاداتی نیز به آنها داشتند. پیش از شروع ثبتنامها قرار بر این بود که نیمی از مبلغ خودرو توسط مشتریان واریز شود و در صورت برنده شدن در قرعهکشی تکمیل وجه صورت گیرد. در غیر این صورت مبلغ واریز شده ظرف مدت یک هفته بهدست مشتریان خواهد رسید البته به این مبلغ سود اختصاص داده نمیشد.
انتقادات قبل و بعد از تصمیم حذف واریز وجه
انتقادات زیادی به این مسئله وارد بود و برای مردم نیز این سوال مطرح میشد که مبالغی که واریز میکنند کجا میرود و چرا سودی به آنها تعلق نمیگیرد. در همین هنگام و پیش از استارت فروش فوقالعاده سرپرست وزارت صمت شرط واریز مبلغ را برداشت. اما با این حال بعد از این نیز یک سری انتقادات مطرح شد که به دلیل تصمیم گرفته شده همه افراد سعی میکنند خودرو ثبت نام کنند و شاید دلالان نیز وارد این قضیه شوند.
با تمام این تفاسیر کسانی که در قرعهکشی برنده خواهند شد فقط ملزم به تکمیل وجه هستند. آنطور که اعلام شده آخرین مهلت ثبت نام محصولات ایران خودرو و سایپا روز چهارشنبه ۱۴ خرداد ماه است و متقاضیان تا این تاریخ فرصت دارند نسبت به ثبتنام اقدام کنند. قرعهکشی نیز احتمالا بلافاصله و پس از اتمام زمان ثبتنام انجام خواهد شد. به نظر میرسد که این کار در روزهای ۱۵ یا ۱۶ خرداد صورت گیرد و نتایج نیز ظرف ۴۸ ساعت به برندگان اعلام شود. هر فردی که نسبت به ثبتنام اقدام کرده یک کد قرعه کشی دارد و در صورت برنده شدن از طریق پیامک به آنها اطلاع داده میشود.
قرعه کشی خودرو فقط در ایران انجام شده است؟
اما یکی از سوالاتی که این روزها ذهن بسیاری از افراد را درگیر خود کرده این است که قرعه کشی خودرو فقط در ایران انجام شده است؟ کشور دیگری در دنیا وجود دارد که چنین کاری را انجام داده باشد. برای یافتن پاسخ این پرسش گفتوگویی توسط گسترشنیوز با حسن کریمی سنجری، کارشناس خودرو ترتیب دادیم. سنجری در پاسخ به این پرسش گفت: تجربهای از قرعهکشی خودرو در دهه ۷۰ در کشور لهستان وجود دارد. کشوری که شرایط تولید و عرضه خودرو در آن خوب نبود. خودروی فیات را در آن زمان از طریق قرعهکشی به مردم واگذار میکردند. واقعیت این است که بنده خیلی موافق قرعهکشی نیستم زیرا تقاضاهای غیر واقعی را عملا تحریک میکند. حتی اگر خودرویی هم نخواهم و نیازی به آن نداشته باشم تحریک میشوم که در قرعهکشی ثبتنام کنم و شاید به صورت شانسی برنده شوم.
آخرین اطلاعیه خودروسازان درباره قرعهکشی
ایران خودرو و سایپا روز گذشته اطلاعیهای نیز در خصوص روند قرعهکشی منتشر کردند. یکی از مهمترین نکات آن در خصوص زمان واریز وجه بعد از برنده شدن در قرعهکشی بود. در ادامه جزییات کامل را میخوانید:
۱- جهت اطمینانبخشی به افکار عمومی در صحت و دقت قرعهکشی، نهادهای نظارتی و رسانهها در تمامی مراحل قرعهکشی، حضور خواهند داشت.
۲- بلافاصله پس از اتمام فرآیند قرعهکشی، اطلاعرسانی لازم در سایت هر یک از خودروسازان به تفکیک خودرو انجام خواهد شد.
۳- متقاضیان مکلفند ظرف ۴۸ ساعت پس از اعلام منتخبان از سوی خودروسازان، نسبت به تکمیل وجه اقدام نمایند؛ ضمن اینکه در صورت عدم واریز وجه، اسامی نفرات جایگزین از محل رزرو، توسط خودروساز و با تایید دستگاههای نظارتی اعلام میگردد.
۴- صرفاً سند فروش خودرو از سوی خودروساز، با درج عبارت «ترهین یکساله در فروش فوقالعاده»، به خریداران تحویل و شناسنامه مالکیت خودرو (برگ سبز) از سوی پلیس راهور تحویل خودروساز گردیده که پس از اتمام دوران ترهین، از سوی خودروسازان، تحویل خریدار خواهد شد.
۵- با توجه به مفاد قرارداد فروش؛ امکان فروش وکالتی خودروهای ثبتنامی از سوی متقاضیان در دوران ترهین وجود نخواهد داشت.
۶- متقاضیانی که ظرف ۳۶ ماه گذشته از خودروسازان، خودرو خریداری کرده یا پلاک فعال داشته باشند، از فهرست قرعهکشی حذف خواهند شد.
پاسخ به برخی سوالات توسط ایران خودرو
در این میان سوالات گوناگونی ذهن بسیاری از متقاضیان را درگیر کرده بود و پاسخ درستی نیز نداشتند اما ایران خودرو به یک سری از آنها طی یک خبر کوتاه پاسخ داد. از جمله مهمترین سوالها با پاسخ آنها در ادامه این خبر آورده شده است.
- مشتری باید به طور فیزیکی به نمایندگی مراجعه کند؟
خیر، ثبت نام صرفا از طریق سایت فروش اینترنتی به نشانی esale.ikco.ir است و لزومی برای مراجعه به نمایندگی وجود ندارد.
-آیا امکان ثبت نام برای افرادی که فک پلاک کرده اما سند خودرو را منتقل نکرده باشند وجود دارد؟
ملاک کنترل در ثبت نام داشتن پلاک فعال مربوط به اطلاعاتی است که در این هفته از راهور ناجا دریافت میشود.
-کسانی که از فروشهای قبلی انصراف داده باشند شرایط ثبت نام را دارند؟
اگر در ۳۶ ماه اخیر ثبت نامی انجام نداده، یا خودرویی تحویل نگرفته باشد و پلاک فعال نداشته باشد امکان ثبت نام وجود دارد.
-زمان تحویل خودرو ۹۰ روز تعیین شده است، آیا منظور ۹۰ روز کاری است؟
خیر زمان تحویل گذشت ۹۰ روز با احتساب ایام تعطیل است.
-اگر مشتری تا ۷خرداد موفق به ثبت اطلاعات و احراز هویت نشود تکلیف چیست؟
امکان ثبت اطلاعات و احراز هویت (پیش ثبت نام) تا ۱۴ خرداد وجود دارد.
-مشتریانی که دارای خودروی سنگین باری و تجاری هستند امکان ثبت نام دارند؟
ملاک فعال بودن پلاک است اگر تصمیم دیگری اتخاذ شود اطلاع رسانی خواهد شد.
با توجه به این که هر دو خودروساز از یک سری دستورات مشخص پیروی میکنند به نظر میرسد که پاسخ سایپا نیز به سوالات ذکر شده در بالا مشابه باشد.
سه روش فروش خودرو در ۹۹
مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت هفته گذشته گفت: طبق طرح ساماندهی نحوه فروش خودرو از این به بعد سه روش فروش خودرو در کشور خواهیم داشت. سه روش فروش خودرو شامل «فروش فوق العاده»، «پیش فروش خودرو و تحویل تا یک سال» و «مشارکت در تولید» است.
وی همچنین اعلام کرد: چهار مرحله دیگر فروش فوق العاده تا پایان سال خواهیم داشت.
بنابراین اگر در قرعهکشی فعلی خودرو که در حال انجام است برنده نشدید این امکان وجود دارد که در مراحل بعدی فروش فوقالعاده ثبتنام داشته باشید.
لازم به ذکر است که اخیرا طی جلسهای که کمیته خودرو تشکیل داده اعلام شده است که پیش فروش یکساله خودرو نیز از همین هفته آغاز میشود. این جلسه با حضور سرپرست وزارت صمت، دستگاههای نظارتی از جمله دادستانی کل کشور، سازمان بازرسی کل کشور، پلیس راهور ناجا و خودروسازان برگزار شد. بر اساس مصوبات کمیته خودرو، مقرر شد تا پیشفروش یکساله ۷۵ هزار دستگاه خودرو از سوی خودروسازان آغاز شود. در عین حال، از هفته آینده تحویل ۲۲ هزار دستگاه خودرو نیز از سوی خودروسازان صورت خواهد گرفت.
در این جلسه همچنین تصمیمات مشخصی برای بهبود فرآیند پیشفروش خودرو از سوی کمیته خودرو اتخاذ گردید که جزییات، در قالب اطلاعیه رسمی خودروسازان منتشر خواهد شد.