پلمپ ۷ واحد صنفی متخلف در شهرقدس
با توجه به لزوم نظارت و ساماندهی مشاغل و صنوف مزاحم، در سه ماه نخست سال جاری ۷ واحد صنفی متخلف با رأی کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری پلمپ و از ادامه فعالیت آن ها جلوگیری شد.
اداره امور شهری و ساماندهی مشاغل و صنوف مزاحم، مستلزم استفاده مدیریت شهری از محدوده اختیارات قانونی محوله در قانون شهرداریها و برنامهریزی بلند مدت و کوتاه مدت به منظور عدم تاسیس اماکن مزاحم و غیر بهداشتی در سطح شهر است که کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداریها رسیدگی به این امور را برعهده دارد.
بنا بر این گزارش، دبیرخانه کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری زیر نظر سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری قدس با نظارت بر فعالیت عوامل اجرایی، تشکیل پرونده، رسیدگی به اعتراض صاحبان مشاغل به نظریه شهرداری و ارجاع به کمیسیون مربوطه و مدیریت تهیه و اجرای طرحهای موضوعی و موضعی ساماندهی مشاغل شهری در چارچوب طرحهای جامع و تفضیلی را عهده دار است.
در همین راستا، در ۳ ماهه نخست سال جاری، تعداد ۱۶ جلسه کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری قدس برگزار شد که در این جلسات ۱۶۴ پرونده از ۱۷۰ پرونده متشکله مورد بررسی قرار گرفت و ۱۲۰ اخطاریه برای واحدهای صنفی صادر شد.
با توجه به اینکه جلوگیری از ایجاد و تأسیس کلیه اماکنی که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنین و مخالف اصول بهداشت در شهرها باشد، بر عهده شهرداریهاست و شهرداری مکلف است به طور کلی از تمام مشاغل و کسب و کارهایی که ایجاد مزاحمت و سر و صدا یا تولید دود یا عفونت و یا تجمع حشرات و جانوران، جلوگیری کند، در سه ماه نخست سال برای ۷ واحد صنفی رای پلمپ صادر و رای مربوطه انجام شد و ۳۵ واحد صنفی نیز جمعآوری گردید.
همچنین در سه ماه ابتدایی سال جاری، پیگیری اتمام پروژه تخریب و بازسازی جایگاه ۴۵ متری عرضه میوه و تره بار در شهرک ابریشم و پیگیری بهسازی بازارچه ولیعصر (عج) واقع در ابتدای خیابان شریعتی نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.
گفتنی است؛ سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی، وظایف و اهداف متنوعی از جمله ساماندهی صنوف و مشاغل مزاحم شهری با رویکرد انتقال، جابهجایی، سامان بخشی، تغییر فعالیت و نوسازی مشاغل با توجه به ویژگیهای محلی و استفاده از ابزارهای تشویقی و بازدارنده موثر با همکاری اصناف و اتحادیههای صنفی و مدیریت ایجاد، توسعه، بهرهبرداری و نگهداری میادین مرکزی میوه و ترهبار و فراهم نمودن شرایط عرضه مستقیم و تأمین سالم، مطلوب و با قیمت مناسب میوه و تره بار و سایر فرآورده های کشاورزی و دامی و آبزی، اعم از زراعی، باغی، دام، طیور و آبزیان با تأکید بر رعایت شاخص های زیست محیطی، بهداشتی، کیفی و سلامت فرآورده های عرضه شده در جهت حمایت از مصرف کنندگان، تولیدکنندگان و تأمین و توزیع کنندگان این فرآوردهها را پیگیری می کند.