ایرانِ امروز یک قدرت فرامنطقهای است
نویسنده و تحلیلگر یمنی تاکید کرد که تجربه ائتلافهای تشکیل شده در منطقه با حضور عربستان و آمریکا و نتایج این ائتلافها نشان می دهد که ناتوی آمریکایی- عربی ضد ایران نیز شکست خواهد خورد.
به گزارش خبرشهر، اخیرا منابع آمریکایی و عربی از تلاش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای تشکیل ائتلاف امنیتی و سیاسی جدید با برخی کشورهای حوزه خلیج فارس(عربستان، امارات و بحرین)، مصر و اردن با هدف مقابله با ایران خبر داده اند و اینکه کاخ سفید خواستار تقویت همکاری با این کشورها در زمینه دفاع موشکی، آموزش نظامی، مبارزه با تروریسم و موضوعات دیگری مانند حمایت از روابط اقتصادی و دیپلماتیک منطقه ای است.
این طرحی است که به گفته مقامات کاخ سفید و خاورمیانه نسخه ای از ناتو یا ناتوی عربی است. دولت ترامپ امیدوار است که این ائتلاف که موقتا نام ائتلاف استراتژیک خاورمیانه نامگذاری شده است در جریان نشست ۱۲ و ۱۳ اکتبر آینده در واشنگتن مورد بررسی و رونمایی قرار دهد.
آمریکا با الگوگرفتن از ناتو، در پی تشکیل سازمانی به نام «ائتلاف راهبردی خاورمیانه» است که هدف آن مبارزه با نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه است.طرح ایجاد پیمان امنیتی پیش از سفر یکسال قبل ترامپ به عربستان از سوی مسئولان سعودی مطرح شد.
«طالب الحسنی» نویسنده و تحلیلگر یمنی در خصوص تشکیل این ائتلاف علیه ایران گفت: واشنگتن با اعلام تشکیل ناتوی عربی آمریکایی ضد ایران بار دیگر از شکست سیاستهایش در خاورمیانه پرده برداشت و این اقدام، شبیه تشکیل ائتلاف عربی علیه یمن است.
وی افزود: عملا کشورهایی که به این ائتلاف ضد ایرانی پیوسته اند فاقد آمادگی هستند حتی اگر پادگان های آنها مملو از نیروهای نظامی باشد مگر آنکه این کشورها به رژیم صهیونیستی اجازه دهند از خاک آنها استفاده کند. اما سؤالی که اینجا مطرح میشود این است که آیا اسرائیل جرأت انجام این کار را دارد؟ با یک بررسی ساده متوجه میشویم که این ناتو در حال حاضر وجود دارد و ائتلاف میان کشورهای عربی علیه ایران پابرجاست.
ایران قدرت فرامنطقه ای در کنار اراده محکم مردمی
وی در ادامه افزود: خودِ این کشورها نیز می دانند که توسط آمریکا هدایت می شوند و برای ورود به یک جنگ منطقه ای آمادگی ندارند؛ جنگی که حتی یک درصد از نتایج آن نیز تضمین شده نیست. کشورهای عضو این ائتلاف ناهمگون بوده و باید در این خصوص ائتلافهایی را که در گذشته تشکیل شده و موفق نبوده است را یادآور شویم؛ ائتلاف هایی که در سوریه، عراق و یمن از لحاظ نظامی و در لبنان از لحاظ سیاسی شکست خوردند. بنابراین اعلام یک ائتلاف جدید خنده دار است. به تمام اینها باید شکست ائتلاف سعودی در یمن را نیز اضافه کرد.
الحسنی تصریح کرد: کشورهای دارای وزن سیاسی مانند مالزی، ترکیه و پاکستان از هر ائتلافی که عربستان در آن حضور داشته باشد دوری می کنند. عربستان، این کشورها را در تمام ائتلاف های خود گنجاند اما اکنون شرایط فرق می کند و سرنوشت تمام این ائتلاف های نظامی شکست است. در مقابل نیز باید بدانیم که کشور مورد هجوم ایران خواهد بود؛ کشوری که در حال حاضر تبدیل به یک قدرت فرامنطقه ای شده و قدرت نظامی بالایی در کنار اراده مردمی دارد.
تلاش آمریکا برای تضعیف اقتصاد و برانگیختن اعتراضات داخلی در ایران
این نویسنده و تحلیل گر یمنی تاکید کرد: کاملا مشخص است که این ائتلاف، با استراتژی تحریک کننده آمریکا علیه ایران و تقویت تحریم ها علیه این کشور و هم چنین تلاش برای منزوی کردن تهران و تضعیف اقتصاد آن و برانگیختن اعتراضات داخلی ارتباط دارد؛ استراتژی که به نظر می رسد موفق نخواهد بود. ایران این تحریمها را پشت سر گذرانده و با آن زندگی کرده و آمادگی روانی برای شکستن این محاصره را دارد. از آن مهم تر، ایران با وجود سیاست های شیطنت آمیز طی سه دهه و تلاش های رسانه ای، سیاسی و نظامی علیه این کشور، در منطقه موفق عمل کرده است. ایرانِ امروز نتیجه مقاومت این کشور در تمام سطوح است.
وی در ادامه افزود: ترامپ به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به عنوان کشورهای پولدار که می توانند به نیازهای جنون آمیز وی در منطقه پاسخ دهند نگاه می کند. سیاستهای آمریکا در این خصوص بر پایه سه مسأله است؛ سوق دادن کشورهای عربی برای ایجاد روابط قدرتمند با رژیم صهیونیستی، ترغیب این کشورها به دشمنی با ایران و دریافت پولهای هنگفت در برابر به اصطلاح حمایت آمریکا از این کشورها. باتوجه به این سیاستها، اوضاع اقتصادی عربستان هر سال در حال نزول است و چنانچه به تبعیت از آمریکا ادامه دهد به صورت کامل منزوی خواهد شد.
بررسی شکستهای سابق متجاوزان
الحسنی تاکید کرد: اگر آمریکا به قدرت هوایی و دریایی این کشورها دل خوش کرده نخست باید شکست رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز به لبنان در سال ۲۰۰۶ و تجاوزات پی در پی به نوار غزه را مرور کرده و بعد از آن جنگ یمن را که تبدیل به کابوسی برای متجاوزان گشته و بعد از گذشت سه سال و نیم، ریاض و ابوظبی تبدیل به پایتخت های غیر امن شده بررسی کند. بنابراین اعتماد کردن به نیروهای هوایی و دریایی کاملا اشتباه است. اگر این کشورها تبدیل به میدان نبرد با ایران شوند پس باید یک درگیری فاجعه بار را برای این کشورها پیش بینی کنیم.
منبع: مهر
مطالب مرتبط:
ایران برای رزمایش بزرگی در خلیجفارس آماده میشود
پیشنهاد ترامپ برای مذاکره با ایران از ادعا تا واقعیت
منبع خبر «عیسی وحدت جوان» است و پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 128231 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09351515083 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :