دکتر چاوشی : رسانه ها تحلیل و فهم خود را به مردم تحمیل نکنند
رییس ستاد انتخابات استان تهران گفت: تحلیل و فهم خود را به مردم تحمیل نکنیم، بلکه قدرت تحلیل و فهم مردم را از طریق رسانه ها و احزاب ارتقا دهیم تا همه اهل تحلیل و دقت نظر شوند و اتباع احسن در جایگاه رفیع انتخاب قرار گیرند.
خبر شهر به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان شهریار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران،سیدشهاب الدین چاوشی در نشست هم اندیشی مدیران و اعضای ستاد انتخابات استان با مسئولان و اصحاب رسانه گفت:امسال در آستانه یک تحول بزرگ تاریخی در جهت تقویت ثبات سیاسی جامعه هستیم در سال دولت و ملت همدلی و همزبانی که از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی نام گرفته است، شاهد دو انتخابات مهم خواهیم بود.
وی افزود:جمهوری اسلامی ایران، که مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی مردم ایران است امروز در عرصه یک آزمون مهم قرار گرفته است.پس از ۳۷ سال از پیروزی انقلاب ملت بزرگ ایران می خواهند به دنیا نشان دهند که هنوز به جمهوری اسلامی و آموزه های اصلی انقلاب اسلامی پایبند و وفادارند.
چاوشی با تاکید براینکه انتخابات فرصتی بسیار مغتنم برای تجدید حیات سیاسی یک نظام و ملت است تصریح کرد: همه پذیرفته ایم که براساس قانون اساسی، اداره امور کشور باید با رأی مردم باشد و امسال برای تجدید حیات سیاسی نظام جمهوری اسلامی، با دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و خبرگان، ملت دو رکن جمهوریت و اسلامیت را با سلیقه های خود دوام و قوام می بخشند.
وی گفت:جمهوریت بخشی از تفکر سیاسی حاکم بر قانون اساسی منبعث از آموزه های دینی ماست و از الزامات آن تشکیل مجلس شورای اسلامی مرکب از نخبگان ملت برای قانونگذاری شایسته در جهت اداره صحیح امور کشور و نظارت بر حسن اجرای قوانین است.
چاوشی ادامه داد:تشخیص نهائی اینکه چه کسانی صلاحیت ورود به این عرصه خطیر و تصمیم ساز را دارند بر عهده مردم است و هیأت های اجرایی و نظارت حداقل صلاحیت های پیش بینی شده در قانون را در مورد کاندیداها بررسی و اعلام می کنند.
رییس ستاد انتخابات استان تهران عنوان کرد:ملت بزرگ ایران رفتار تمام مسئولان و نمایندگان خود را رصد می کنند و نسبت به موضع گیریهای آنان و نحوه رعایت حقوقشان در جریان انتخابات به داوری می نشینند.
وی با تاکید براینکه فرصت انتخابات برای قضاوت در مورد رفتار مسئولان برای مردم حائز اهمیت است گفت:هر چه سطح آگاهی و دانش و بینش مردم توسط رسانه ها بالا رود، اشتباه در تصمیم گیری مردم کمتر رخ خواهد داد. و ملت با انتخابات تاریخی خود علاوه بر پیام به بیگانگان که حامی نظام سیاسی خود هستند، سرنوشت کشورشان را طی ۴ سال آینده به دست نخبگان جدیدی می سپارند که امید بیشتری به کارآمدی و شایستگی آنها پیدا می کنند.
به گفته چاوشی؛حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی صیانت از جمهوریت نظام اسلامی است و بیانگر نقش اراده و رأی مردم در شکل گیری مجلس است که تمام مقدرات کشور را در عرصه قانونگذاری باید به نیکی و درستی رقم زند.
معاون سیاسی استاندار تهران تاکید کرد:اصلاح قوانین ناکارآمد و بازدارنده در مسیر توسعه کشور، و رفع نواقص سیستم اداری فاقد بهره-وری و مسدود کردن راه نفوذ بیگانگان از اهم وظایفی است که ملت ما در مسیر قانونگذاری و در سرلوحه وظایف نمایندگان منتخب قرار دارد.
وی ادامه داد:مردم شایستگانی را که صلاحیت قانونگذاری در زمینه های مختلف مورد نیاز کشور را دارند به مجلس خواهند فرستاد و از این طریق از حقوق اساسی مردم در رابطه با قوانینی که برای نظم سیاسی و اجتماعی کشور تدوین می شود، صیانت خواهد کرد.
به گفته چاوشی،از جمله اجزایی که با انتخابات رابطه بسیار نزدیک دارند رسانه ها و مطبوعات هستند، چرا که آنها را رکن چهارم دموکراسی نامیده اند.
رییس ستاد انتخابات استان افزود:امروز در عرصه سیاست و انتخابات دو عامل، قدرت پول و شبکه های اجتماعی رأی و اراده مردم را تحت تأثیر جدی قرار داده است.اگر از نقش سازنده و تاریخی مطبوعات و رسانه های رسمی و قانونی غافل شویم و امر به معروف و نهی از منکر را فراموش کنیم دو عامل مذکور می توانند صدمات جبران ناپذیری را بر پیکره دموکراسی وارد کنند.
چاوشی تصریح کرد:مشت کسانی را که با خرج پولهای سنگین میخواهد در حاکمیت نفوذ کنند رسانه های مدافع حقوق مردم می توانند باز کنند.
وی ادامه داد:رسانه های عمومی ما باید حوزه وسیعی از مخاطبان را جذب کنند هر چه از دامنه نفوذ رسانه های رسمی و قانونی کشور کاسته شود، شاهد تأثیرگذاری، عوامل منفی و شبکه های غیررسمی در آستانه انتخابات بر افکار عمومی خواهیم بود که بسیار پر مخاطره است. سیاستگذاران خبری جامعه باید به موضوع«اعتماد مردم» بیندیشند. اگر این سرمایه اساسی از دست رسانه های رسمی خارج شود جامعه متضرر خواهد شد.
معاون سیاسی استاندار با بیان اینکه اگر کاندیداها به جای تخریب طرف مقابل نقاط قوت خود را به مردم نشان دهند، فضای انتخابات سمت و سوی اخلاقی خواهد یافت عنوان کرد: مردم کاندیداها را درگیر جنگ قدرت نخواهند دید و اعتماد بیشتری به آنها نشان خواهند داد. کاندیدایی که با بی خبری و یا در فضای مشوش و مه آلود رأی بیاورد مطمئناً کاندیدایی نخواهد بود که به درد جامعه و اسلام و مسلمین بخورد.
وی مهمترین آفت دموکراسی را جهل شهروندان و رأی دهندگان دانست و افزود: این آفت بزرگ با آگاهی بخشی مثبت رسانه ها قابل کنترل است. دموکراسی در بستر جهل و ناآگاهی منجر به رشد فکری و سیاسی جامعه نخواهد شد، همچنانکه دینداری در بستر جهل تبدیل به شمشیر و تحجّر و رفتار تکفیری خواهد شد.
چاوشی گفت:مجلسی که در شرایط آگاهی پایین مردم جامعه شکل بگیرد مجلس کارآمدی نیست و نمی تواند به رسالت خود در قانونگذاری و بررسی گره ها و مشکلات کشور عمل کند و در نتیجه چنین مجلسی به جای مشکل گشایی، خود مشکل آفرین خواهد بود.
به گفته وی،یکی از دلایلی که می تواند شبکه های اجتماعی را جایگزین رسانه ها و مطبوعات کند ضعف حوزه رسانه در عمل به رسالت خود است. یعنی اگر مخاطب مرادش را از روزنامه ها و رسانه های رسمی نگیرد به دنبال منابع دیگر خواهد رفت که شبکه های اجتماعی راحت ترین آنهاست.
رییس ستاد انتخابات استان تهران تصریح کرد:شبکه های اجتماعی با توجه به ویژگی و ماهیتی که دارند هم بسیار کارآمدند و هم بسیار مخرب و مسموم و هر دو بستگی به نوع استفاده جامعه از آنها خواهد داشت.
وی ادامه داد:رسانه ها باید از جامعه در مقابل کارکردهای مخرب این شبکه ها، محافظت کنند.
چاوشی گفت:یکی از کژکارکردی ها، پخش محتواها و مطالبی است که حکم شب نامه دارند و هیچ راه مؤثری هم برای پیگیری و بررسی منبع این شب نامه ها پیدا نمی شود و آثار تخریبی آن اثر خود را به سرعت می گذارد که جبرانش آسان نیست.
وی با تاکید براینکه احزاب در کنار رسانه ها می توانند مهمترین نقش را در نهادینه شدن مردم سالاری دینی ایفا کنند افزود:رسانه ها ضمن مشارکت در شکل گیری ارکان قدرت، با نظارت مستمر خود بر قدرت سیاسی فریضه امر به معروف و نهی از منکر را که ضامن جلوگیری از انحراف امت اسلامی است به منصه ظهور برسانند.
چاوشی معتقد است: رسانه ها در کنار احزاب نقش بی بدیلی در استحکام دموکراسی و مردم سالاری دارند با طراوت رسانه ها و احزاب، جامعه دچار خشکی اغواگری نمی شود و بصیرت سیاسی ملت در انتخابات خط بطلان بر همه تفکرات نادرست می کشد.
وی با اشاره به اینکه احزاب و رسانه ها، با پیام هایی که به کل جامعه منتقل می کنند، می توانند مردم و حکومت را از بروز بحران ها آگاه کنند و به آنها امکان دهند برای حفظ و بقای سیستم تلاش کنند افزود:به باور متفکران حوزه اندیشه سیاسی، شرایط پیدایش وفاق و اجماع از میان بردن شکاف ها، سرکوب احزاب ، گروه ها و رسانه ها نیست، بلکه یافتن قاعده ها، وضع قوانین عقلانی و تعیین چارچوب هایی برای ائتلاف و وفاق و همکاری میان نیروها، احزاب، رسانه ها و میان این نهادها با نهاد دولت و حاکمیت است که قانون اساسی ما این پیش نیازها و ضرورت ها را در بخش حقوق ملت توصیه و تضمین کرده است.
چاوشی عنوان کرد:یکی از مهمترین وظایف و شاید اولین وظیفه رسانه ها چه رادیو و تلویزیون و چه مطبوعات و سایت های خبری، روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم درباره مسائل جامعه است.
به گفته وی؛تحلیل و فهم خود را به مردم تحمیل نکنیم، بلکه قدرت تحلیل و فهم مردم را از طریق رسانه ها و احزاب ارتقا دهیم تا همه اهل تحلیل و دقت نظر شوند و اتباع احسن در جایگاه رفیع انتخاب قرار گیرند.
به گفته چاوشی؛افکار عمومی باید با مطبوعات هدایت شوند اگر کسی غیرمسئولانه و خدای ناکرده مغرضانه بخواهد این هدایت را در دست گیرد یقیناً خطا خواهد کرد.
معاون استاندار تهران تصریح کرد: صیانت از اسلامیت نظام و جایگاه ولایت فقیه به عنوان نماد اصلی مدیریت دینی، ارتباط مستقیم با حضور و مشارکت همگانی مردم دارد.
وی افزود:اهمیت حضور در پای صندوق های رأی خبرگان نه تنها از حضور در پای صندوق های مجلس کمتر نیست بلکه این حضور مکمل نقش مردم در بقای جمهوری اسلامی و صیانت از جایگاه رفیع رهبری عالی در نظام جمهوری اسلامی است.
رییس ستاد انتخابات استان با اشاره به اینکه هر دو انتخابات یک آزمون تاریخی برای ملت بزرگ ایران است گفت: حضور یکپارچه و پرشور مردم ایران با همه گرایشات و سلیقه ها نظام جمهوری اسلامی را در قبال فشارهای بیگانگان و انحرافات داخلی رویین تن خواهد کرد.
چاوشی در پایان با تاکید براینکه پیوند جمهوریت و اسلامیت در شاکله سیاسی نظام ما جدی است عنوان کرد: هم خبرگان نمود مردم سالاری است و هم مجلس شورای اسلامی با این تفاوت که در یکی صیانت از قوانین اسلام و در دیگری توجه به خواستها و نیازهای عمومی جامعه مورد توجه قرار گرفته است.