اختلافات در اتحادیه اروپا مانع تحریمهای جدید علیه روسیه شد
رویترز با استناد به منابع آگاه از دیپلماتهای حاضر در بروکسل اعلام کرد که دو کشور عضو اتحادیه اروپا روز جمعه جلوی تصویب پانزدهمین بسته تحریمها علیه روسیه را گرفتند.
خبرشهر به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، رویترز با استناد به منابع آگاه از دیپلماتهای حاضر در بروکسل اعلام کرد که دو کشور عضو اتحادیه اروپا روز جمعه جلوی تصویب پانزدهمین بسته تحریمها علیه روسیه را گرفتند.
اتحادیه اروپا از سال ۲۰۲۲ و پس از تشدید درگیریهای روسیه و اوکراین، مجموعهای از تحریمها را علیه مسکو تصویب کرده است تا از کییف حمایت کند. گزارشها حاکی است که آخرین بسته تحریمی بر ناوگان نفتکشهای روسیه متمرکز بوده است.
به گفته منابع دیپلماتیک ناشناس، ناکامی روز جمعه اتحادیه اروپا به دلیل اختلاف نظر درباره تمدید بازه زمانی خروج شرکتهای اروپایی از روسیه رخ داده است.
اگرچه رویترز به نام این دو کشور معترض اشاره نکرده است، اما نشریه پولیتیکو اعلام کرده که این کشورها لتونی و لیتوانی هستند. اتحادیه اروپا قصد دارد در تاریخ دیگری بحث درباره این بسته را از سر بگیرد.
بر اساس این گزارش، یکی از مسائل مورد مناقشه، اختلاف نظر درباره واردات محصولات نفتی روسیه بود. اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ بیشتر واردات نفت از روسیه را ممنوع کرد، اما جمهوری چک، اسلواکی و مجارستان به دلیل ناتوانی در یافتن تأمینکنندگان جایگزین از این ممنوعیت معاف شدند.
طبق یک توافق که قرار است پنجشنبه منقضی شود، شرکت اسلواکیایی اسلاونفت Slovnaft که متعلق به شرکت مجاری مول MOL است – میتوانست به فروش محصولات نفتی روسیه به چکها ادامه دهد.
به گزارش رویترز، جمهوری چک اعلام کرد که نیازی به تمدید این توافق برای بیش از شش ماه ندارد، زیرا در حال آمادهسازی برای استفاده از یک خط لوله ارتقا یافته از ایتالیا به آلمان است. با این حال، اسلواکی خواستار تمدید طولانیتر این توافق شده است.
مقامات اوکراینی که در تدوین این تحریمها نقش داشتند، ماه گذشته اعلام کردند که این تحریمها ۵۰ فرد و ۳۰ نهاد حقوقی از حداقل هشت کشور را هدف قرار خواهد داد.
این گزارش حاکی است که کشورهای صربستان، ایران، چین، هند، امارات متحده عربی و تایلند از سوی اتحادیه اروپا به عنوان کشورهایی که به روسیه در تأمین “قطعات حیاتی” برای صنایع نظامی کمک میکنند، اعلام شدهاند.
اوکراین همچنین اعلام کرد که این تحریمها مقامات کره شمالی را که در اعزام نیرو به روسیه نقش دارند، هدف قرار خواهد داد.
کییف مدعی شده که پیونگیانگ بیش از ۱۰ هزار سرباز برای کمک به مسکو اعزام کرده است، اما تاکنون هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا ارائه نداده است.