تشریح سه راهکار برای اصلاح ساختار بودجه/بودجه ۹۹ براساس ساختار جدید تدوین میشود
اصلاح ساختار بودجه قرار است بر اساس سه راهکار کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت انجام شود و آغاز آن از شهریورماه امسال خواهد بود.
به گزارش خبرشهر، جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی اصلاح ساختار بودجه صبح امروز با حضور عادل آذر رئیس دیوان محاسبات، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشها، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و با موضوع کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت و اصلاح ساختار بودجه برگزار شد.
محور اصلی صحبتها بررسی کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت بود که در این راستا راهکارهایی از سوی سازمان برنامه و بودجه در قالب راهکارهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تنظیم و به مجلس ارائه شده است.
به گفته نمایندگان حاضر در جلسه غیرعلنی توافقات در مورد اصلاح ساختار بودجه در سطح سران قوا مطرح شده و قرار است دولت پیشنهادات خود را در قالب لایحهای به مجلس ارائه کند تا هر چه زودتر تصویب و اجرایی شود.
همچنین اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه این جلسه غیرعلنی اظهار داشت: آغاز اصلاح ساختار بودجه از شهریور امسال با ارائه لایحه دولت به مجلس و بررسی آن اتفاق می افتد و بودجه سال ۹۹ نیز براساس قالب جدید بودجه خواهد بود.
وی ادامه داد: اصلاح ساختار بودجه در ابتدا قرار است در یک فرصت زمانی دو ساله در بودجه های ۹۸ و ۹۹ اجرایی شود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس همچنین گفت: اگر روند کنونی در بودجه ادامه مییافت، اداره اقتصادی کشور با مشکلاتی مواجه میشد؛ بنابراین تبدیل تهدید به فرصت در زمان تحریم و قطع وابستگی به نفت از جمله مباحث مطرح شده در جلسه غیرعلنی بود.
عباسی درباره راهکار بلندمدت اصلاح ساختار بودجه نیز تصریح کرد: کاهش تدریجی و در نهایت قطع وابستگی مستقیم بودجه جاری کشور به درآمدهای نفتی، حذف تدریجی کسری بودجه ساختاری، ایجاد ثبات اقتصاد کلان، مهار تورم، تأمین معیشت عمومی، ارتقای سطح کارآمدی، کاهش نابرابری و مبارزه با فساد از اهداف اصلاح ساختار بودجه کشور است که در بلندمدت به آن خواهیم رسید.
وی در پایان افزود: درآمدزایی پایدار بهمعنای اصلاح نظام یارانه پنهان انرژی، اصلاح و یکپارچهسازی نظام مالیاتی و تأمین اجتماعی، مولدزایی نظام داراییهای دولت در راستای درآمدزایی پایدار، هزینهکرد کار به معنای اصلاح ساختار دستگاههای دولتی، اصلاح نظام مالیه نفت و گاز و ارتقای ثبات توسعه و عدالت و اصلاحات نهادهای نظام بودجهریزی از دیگر اهداف اصلاح ساختار بودجه است.
منبع: تسنیم