همنوایی کره با آمریکا در تحریم ایران/ تهران مقابله به مثل کند
کره جنوبی از ابتدای ماه جولای ۲۰۱۸ (اواسط تیرماه ۹۷) خرید نفت و میعانات گازی از ایران را متوقف کرده و علت آنرا هراس از تحریمهای آمریکا اعلام کرده است.
به گزارش خبرشهر، مسئولان وزارت خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا در راستای جنگ اقتصادی علیه مردم ایران، منطقه به منطقه سفر میکنند و به مقامات کشورهای دارای مراوده اقتصادی با تهران بویژه کشورهای خریدار نفت از آن، اخطار میدهند که باید با ایران قطع رابطه کنند.
گروه «اقدام علیه ایران» که در وزارت خارجه آمریکا با مسئولیت «برایان هوک» تشکیل شده است با صدور ابلاغیهای به کشورهای خریدار نفت از ایران اخطار داده که باید تا ۴ نوامبر (۱۳ آبان) تمام واردات نفت خود از ایران را متوقف کنند.
به صفر رساندن صادرات نفت ایران؟!
گروه ضدایرانی مزبور همچنین اعلام کرده که هدفش به صفر رساندن صادرات نفت ایران است و چنانچه کشوری بعد از تاریخ ۴ نوامبر (۱۳ آبان) کماکان به خرید نفت از ایران ادامه دهد، با مجازاتهای آمریکا مواجه خواهد شد.
در این میان برخی کشورهای خریدار نفت ایران همچون چین اعلام کردهاند که تبعیتی از ابلاغیه تحریمی آمریکا به سبب مغایرت با قطعنامه شورای امنیت نخواهند داشت؛ از سویی دیگر برخی کشورهای دیگر از جمله هند و ژاپن در حال رایزنی با واشنگتن برای دریافت معافیت هستند تا بتوانند کماکان به خرید نفت از ایران ادامه دهند.
کره نخستین کشوری که تسلیم هجمه تحریمی آمریکا علیه ایران شد
اما کره جنوبی نخستین کشوری است که تسلیم هجمه تحریمی آمریکا علیه ایران شده است و مقامات این کشور رسما اعلام کردهاند که برای در امان ماندن از مجازاتهای تحریمی آمریکا، واردات نفت خود از ایران را به صفر رساندهاند.
کره سومین مشتری نفت ایران تا قبل از تیرماه
سئول در پنج ماه اول سال جاری میلادی، روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد میکرد که این آمار، کره جنوبی را بعد از چین و هند، بزرگترین مشتری آسیایی نفت ایران کرده بود.
اما کره جنوبی از ابتدای ماه جولای ۲۰۱۸ (اواسط تیرماه ۹۷) خرید نفت و میعانات گازی از ایران را متوقف کرده و علت آنرا هراس از تحریمهای آمریکا اعلام کرده است.
این رفتار کره جنوبی باعث شده بسیاری در داخل این اصل را مطرح کنند که ایران باید با سئول، مقابله به مثل کند و واردات محصولات و مصنوعات ساخته این کشور به ایران ممنوع اعلام شود.
کره بزرگترین وارد کننده خودرو به ایران
بر اساس آمار گمرک ایران در پنج ماهه نخست سال جاری، ۴۷۸۷ دستگاه خودرو از کرهجنوبی به ایران وارد شده است. این آمار، سئول را به بزرگترین وارد کننده خودرو به کشور ما تبدیل کرده است.
آمار واردات از کره در دو ماه نخست سال جاری
مطابق با گزارش دفتر برنامهریزی، آمار و پژوهشهای تجاری سازمان توسعه تجارت، فقط در دو ماه نخست سال جاری، ۴۲۳ میلیون دلار کالا از کره جنوبی وارد کشور شده است. آماری که این کشور را پس از چین و امارات در جایگاه سوم واردات به ایران قرار میدهد.
سئول؛ سومین صادرکننده کالاهای مصرفی به ایران
همچنین بر اساس آمار تجاری کشور در ۱۲ ماه سال ۹۶، کره جنوبی سومین صادرکننده کالاهای مصرفی به ایران بوده است. سئول در سال ۹۶، به میزان ۳ میلیارد و ۷۱۷ میلیون و ۲۴۲ هزار دلار کالا به کشور ما صادر کرده است. این امر بدان معناست که صادرات کره جنوبی به ایران در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، حدود ۸ درصد رشد داشته است.
فقط در ۶ ماه نخست همان سال ۹۶، کره جنوبی به میزان ۲۷ میلیون و ۱۹۶ هزار دلار گوشی تلفن همراه به ایران وارد کرده است.
آمار فوق بیانگر این است که حجم قابل توجهی از صادرات به کشور از مبداء کره جنوبی صورت میگیرد، بنابراین حالا که کرهایها در حال تبعیت از آمریکا هستند و واردات نفت از ایران را به صفر رساندهاند، تهران نیز میتواند اقدام به عمل متقابل کند و آن دسته از اجناس کرهای که صرفا جنبه مصرفی و نه واسطه تولیدی دارند را ممنوع الورود کند.
محمدصادق کوشکی پیشتر به میزان گفت: ایران یکی از بزرگترین بازارهای مصرف کالاهای کره جنوبی است. در کل منطقه غرب آسیا هیچ کشوری به اندازه ایران از کره جنوبی لوازم خانگی و خودرو خریداری نمیکند. ایران بزرگترین بازار مصرف نشانهای مشهور کره جنوبی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: با توجه به اینکه خرید محصولات کره جنوبی به صورت غیرمستقیم و از طریق امارات انجام میشود، روابط اقتصادی ایران با کره به شکل واسطهای است. اگر ایران اعلام کند که از این پس کالاهای کره جنوبی را نمیخواهد و اجازه واردات این کالاها را نیز نمیدهد، شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی و تولید خودرو در کره محتمل آسیب خواهند شد.
منبع: میزان
مطالب مرتبط: