رفتن به محتوا
پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر
  • صفحه نخست
  • ورزشی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • اختصاصی
  • استانها
  • ورزشی
  • ارتباط با ما
  • ثبت نام هنرمندان

اخبار مرتبط

ساخت چهار مدرسه خیرساز در دزفول آغاز شد
امضای تفاهم نامه ی بین المللی صادرات محصولات کشاورزی به کشور روسیه توسط...
مسابقات سافتبال پیشکسوتان در استادیوم بیسبال کرج برگزار می شود
اتباع خارجی با چه قوانین و مکانیسمی می‌توانند در ایران کار کنند؟
مترو غرب تهران در پیچ و خم چالش‌ها؛ حق‌وردی: موانع مدیریتی و بازرسی...
حسین حق‌وردی نماینده حوزه مشق : تحولات چشمگیر در بهداشت، ترافیک و آب...
رسانه‌ها، بازوی حقیقت‌ساز در برابر فساد/ تحول قضایی در شهریار با کاهش ۴۰...
ارزیابی رئیس شبکه تلویزیونی ۱۴ ترکیه از نشست شرم‌الشیخ
صفحه اصلی/خبرهای روز/تلاش آمریکا برای تجزیه سوریه با هدف تامین امنیت اسرائیل
خبرهای روز

تلاش آمریکا برای تجزیه سوریه با هدف تامین امنیت اسرائیل

کارشناس مسائل منطقه با بیان این‌که آمریکا و اسرائیل در تلاش هستند تا سوریه را تجزیه کنند، گفت: تشکیلات و نیروها در سوریه بخشی از نقشه بزرگ‌تری را تشکیل می‌دهند که توسط آمریکا اداره شده و توسط اسرائیل...

یوسف وحدت جوان
آذر ۱۷, ۱۴۰۳
47 بازدیدها
چاپ
0 دیدگاه ها

خبرشهر به گزارش ایسنا، حدود ۱۰ روز از عملیات و تحرکات گروه‌های تروریستی تکفیری که از شمال غرب و غرب سوریه آغاز شد می‌گذرد، این گروه‌ها با حمایت‌های مستقیم ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین پشتیبانی ترکیه توانستند بخش‌هایی از سوریه را در کنترل خود در آورده و در برخی از استان‌ها نیز پیشروی داشته باشند.

این در حالی است که تا به امروز ارتش سوریه توانسته با حملات مداوم جلوی پیشروی گروه‌های تروریستی در برخی مناطق را بگیرد. همچنین در آخرین اطلاعیه‌ای که ارتش سوریه منتشر کرده، اعلام شده نیروهای ارتش سوریه در درعا و السویداء پس از حمله عناصر تروریستی به ایست‌های بازرسی و نقاط دوردست ارتش با هدف مشغول کردن نیروهای مسلح که در حال بازیافتن زمام امور در استان‌های حمص و حماه هستند، مجددا مستقر شده و یک حلقه دفاعی و امنیتی قوی و منسجم را در آنجا ایجاد کردند.

فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه اعلام کرد: نیروهای مسلح ما در راستای تمایل خود برای امنیت وطن و شهروندان با حوادث برخورد می‌کنند و با قاطعیت و قدرت با تروریسم مقابله خواهند کرد.

همچنین یک منبع نظامی سوری نیز اعلام کرد: نیروهای ما در حومه حماه و حمص حملات شدیدی را با توپخانه و موشک به مواضع تروریست‌ها و خطوط تدارکاتی آنها انجام دادند. جنگنده‌های مشترک سوریه و روسیه همچنین حملات متمرکزی را به تجمعات تروریست‌ها در حومه شمال شرقی حمص انجام دادند که ده‌ها نفر از آنها را از پای درآورده و خودروها و تجهیزات آنها را منهدم کردند.

برخی از کشورهای منطقه از جمله مصر و قطر نیز خواهان پایان دادن به بحران سوریه شده‌اند، وزیر خارجه قطر بر مواضع دوحه درباره دعوت از تمام طرف‌ها برای مذاکره و توافق برای پایان دادن بحران سوریه براساس قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی از جمله قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت با هدف تحقق آرمان‌های ملت سوریه و حفظ وحدت، حاکمیت و استقلال این کشور تاکید کرد.

همچنین وزرای خارجه ایران،‌ روسیه و ترکیه امروز(شنبه) در دوحه در چارچوب نشست روند آستانه آخرین تحولات سوریه و فعالیت مجدد گروه‌های تروریستی را مورد بررسی قرار خواهند داد.

نقش آمریکا در درگیری‌ها در سوریه

«صباح زنگنه» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از تحولات سوریه اظهار کرد: ظاهرا روند درگیری‌ها ادامه خواهد داشت، قبلا هم اتفاق افتاده بود، آمریکا به طور مستقیم بخش‌هایی از سوریه را بمباران کرده و سپس متوقف شده بود و بیشتر کار را به نیروهای زمینی گروه‌های تحریر الشام سپرده بود. علاوه بر این هم زمان با بهار عربی شورش‌هایی صورت گرفت که اغلب آن‌ها یا سرکوب شده و یا سران آن‌ها تسلیم شدند.

وی تصریح کرد: اکنون همان نیروها با تجدید سازمان و طراحی‌های جدید با ظاهر و گفتمان جدیدی ظهور کرده‌اند، از کشتن و سر بریدن و فعالیت‌های خشونت‌آمیز پرهیز کرده و سخنی نمی‌گویند و تنها دعوت به کنار زدن رژیم و تشکیل دولت جدید از طریق انتخابات دارند.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: علاوه بر حضور این نیروها در شمال غرب سوریه و همچنین در شهر حماء نیروهای دیگری در سوریه حضور دارند مانند تشکیلات قسد (نیروهای دمکرات کرد سوری) که این‌ها نیز خواهان به رسمیت شناخته شدن در ابعاد قانونی، رسمی، تشکیلاتی و حکومتی دارند.

زنگنه افزود: همچنین نیروهای کرد که وابسته به ترکیه نیز هستند، زیر نظر و چتر حمایتی آمریکا نیز به سر می‌برند. علاوه بر این نیروهای وابسته به داعش در شرق سوریه حضور دارند که با هدایت و حمایت آمریکا فعالیت کرده و عملا مرز عراق و سوریه را کنترل می‌کنند،‌ آمریکا نیز در منطقه التنف در مرز سوریه، اردن و عراق مستقر است و تجهیزات و رادارهای مدرن و متعددی دارند و از ورود نیروهای عراقی به سوریه ممانعت کرده و عملا محافظت از اسرائیل را به عهده دارد.

وی در ادامه اظهار داشت: بنابراین با این ترکیب‌های گوناگون عملا دولت سوریه در یک پنجم سرزمین خودش بیش‌تر حاکمیت ندارد و این حاکمیت با وجود ارتش سوریه توانسته طی ۱۰-۱۵ سال انسجام خودش را به طور ضعیف نگه‌ دارد، اما قدرت فائقه‌ای که بتواند بقیه مناطق را آزاد و در یک چارچوب واحد تحت نام دولت سوریه در آورد نتوانست به نقش و وظیفه خودش عمل کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین گفت: به نظر می‌آید همه این تشکیلات و نیروها بخشی از نقشه بزرگ‌تری را تشکیل می‌دهند که توسط آمریکا اداره شده و توسط اسرائیل نیز تبلیغ و از آن حمایت می‌شود تا نقش و موجودیت دولت سوریه را تضعیف کنند.

زنگنه خاطرنشان کرد: در مواردی اسرائیل و گهگاهی آمریکا نیز مطرح کرده‌اند که قصد تجزیه سوریه را دارند تا امنیت اسرائیل را بیشتر تضمین کنند. علاوه بر این تلاش می‌کنند از ورود ایران به منطقه غرب آسیا، خاورمیانه و مدیترانه ممانعت به عمل آورند. همچنین در این مسیر ترکیه نقش لجستیک و عملیات گسترده‌ای انجام داده و می‌دهد و اغلب نیروهای مذهبی و افراطی را پرورش داده و حمایت می‌کند.

ترکیه به دنبال تحقق خواب و خیال‌های ادعا شده سلطنت عثمانی

وی تاکید کرد: در واقع ترکیه نقش حامی جدی از فعالیت این نیروها داشته و به دنبال تحقق خواب و خیال‌های ادعا شده سلطنت عثمانی است و حتی بخشی از احزاب ترکیه صراحتا اعلام کردند که حلب،‌ ادلب و چند استان دیگر متعلق به ترکیه است و در نقشه‌های ترکیه این استان‌ها می گنجد.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین ابراز کرد: در برابر چنین وضعیتی نادیده نگیریم که ضعف اقتصادی دولت سوریه، نارسایی سیستم سیاسی در مهار و در برگیرنده مولفه‌های اجتماعی نیز مشهود است،‌ بنابراین از یک طرف فشار از بیرون و طراحی‌هایی برای تجزیه و تضعیف دولت وجود دارد از سوی دیگر ضعف‌های درونی دولت سوریه در ابعاد سیاسی، تشکیلاتی و اقتصادی که نتوانست انگیزه‌ای برای انسجام مجموعه‌های داخل سوریه ایجاد کند.

لینک کوتاه:

برچسب ها:

آمریکاایرانترکیهرژیم صهیونیستیروسیهسوریه
من را دنبال کنید نوشته شده توسط

یوسف وحدت جوان

Other Articles

photo 2024 12 07 13 04 36
قبلی

ایران در تقاطع سرنوشت: نبرد کریدورها و چالش‌های منطقه‌ای

img 07122024 210049 (720 x 900 pixel)
بعدی

روز دانشجو باید برای دانشجویان بماند و توسط هیچ عده‌ای، مصادره نشود

بعدی
img 07122024 210049 (720 x 900 pixel)
آذر ۱۷, ۱۴۰۳

روز دانشجو باید برای دانشجویان بماند و توسط هیچ عده‌ای، مصادره نشود

قبلی
آذر ۱۷, ۱۴۰۳

ایران در تقاطع سرنوشت: نبرد کریدورها و چالش‌های منطقه‌ای

photo 2024 12 07 13 04 36
تت
۱۷ آذر

تلاش آمریکا برای تجزیه سوریه با هدف تامین امنیت اسرائیل

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین اخبار ایران

حذفیات کنکور ۱۴۰۵ اعلام شد
طرح جایگزین وام ازدواج نقدی در آستانه اجرا /آیا کارت رفاهی جهیزیه صف...
هشدار “روز صفر آبی”/ پیش‌بینی بدترین پاییز ایران و خاورمیانه در ۵۷ سال...
زیر پوست صادرات چه میگذرد؟/روایت یک صادرکننده از چالش شکاف نرخ های ارز
اسلامی: احداث ۸ نیروگاه اتمی جدید در دستورکار قرار گرفته است
آخرین نفس‌های یوز ایرانی/ مرگ آرام در سکوت قرنطینه/ بیابان بی‌سلطان شد
ایران‌مال در حصر قرارداد ۲۰ساله/ انتقالی صوری برای گریز از «گزیر»
واکنش قالیباف درباره توافق با تلگرام
کسب مقام دوم و سوم خواهران فرجی در مسابقات قهرمانی کشوری دو میدانی
آیین نکوداشت هفته تربیت بدنی و تجلیل از توان خواهان مدال‌آور شهرستان شهریار...
برگزاری آیین تجلیل از مدال‌آوران شهرستان شهریار در غرب استان تهران
دولت پزشکیان و اصلاحیه برنامه هفتم توسعه؛ وعده زمان انتخابات چه شد؟

خبر ورزشی

1494021

حذفیات کنکور ۱۴۰۵ اعلام شد

img 02112025 201429 (720 x 576 pixel)

طرح جایگزین وام ازدواج نقدی در آستانه اجرا /آیا کارت رفاهی جهیزیه صف وام ازدواج را کاهش می‌دهد؟

img 02112025 195935 (720 x 576 pixel)

هشدار “روز صفر آبی”/ پیش‌بینی بدترین پاییز ایران و خاورمیانه در ۵۷ سال اخیر

img 02112025 174745 (720 x 576 pixel)

زیر پوست صادرات چه میگذرد؟/روایت یک صادرکننده از چالش شکاف نرخ های ارز

img 02112025 174226 (720 x 576 pixel)

اسلامی: احداث ۸ نیروگاه اتمی جدید در دستورکار قرار گرفته است

پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

هلدینگ رسا نه ای خبر شهر

خبر فوری

img 02112025 174745 (720 x 576 pixel)

زیر پوست صادرات چه میگذرد؟/روایت یک صادرکننده از چالش شکاف نرخ های ارز

img 02112025 174226 (720 x 576 pixel)

اسلامی: احداث ۸ نیروگاه اتمی جدید در دستورکار قرار گرفته است

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری خبرشهر است. بازنشر مطالب صرفا با اجازه کتبی مجاز است.
تهیه و تولید: خبرشهر