رفتن به محتوا
پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر
  • صفحه نخست
  • ورزشی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • اختصاصی
  • استانها
  • ورزشی
  • ارتباط با ما
  • ثبت نام هنرمندان

اخبار مرتبط

اعلام ترکیب تیم ملی فوتبال برای دیدار برابر کیپ‌ورد
بازی‌های کشورهای اسلامی| طلای هشتم ایران برای تیم تنیس روی میز دوبل بانوان
بازار سیاه بلیت کنسرت محسن یگانه/ دلالان به جای علاقه‌مندان سود می‌برند!
افشاگری وزیر جهاد کشاورزی از اختلاس برنجی/ واردات برنج ‌هندی بی‌کیفیت با قیمت...
کریدور شمال غرب کشور تا پایان دولت چهاردهم تکمیل می شود
بنزین سه‌نرخی یا تخصیص یارانه بنزین به کد ملی؛ کدام به‌نفع مردم است؟
کلهر: اوسمار در بازگشت به پرسپولیس خوش‌شانس بود/ زحمات هاشمیان را نباید نادیده...
راه‌اندازی دیده‌بان شفافیت و عدالت در فردوسیه شهریار
صفحه اصلی/خبرهای روز/آغاز ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۳ از امروز/ نحوه اعمال ضرایب سابقه تحصیلی
خبرهای روز

آغاز ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۳ از امروز/ نحوه اعمال ضرایب سابقه تحصیلی

مهلت ثبت‌نام نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ از امروز و همزمان با ثبت‌نام متقاضیان شرکت در آزمون رشته‌های پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجائی سال ۱۴۰۳ آغاز...

عیسی وحدت جوان
آذر ۵, ۱۴۰۲
46 بازدیدها
چاپ
0 دیدگاه ها

به گزارش خبرگزاری خبرشهر، بر اساس برنامه زمانی اعلام شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، ثبت نام در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ و آزمون رشته‌های تحصیلی پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجائی در سال ۱۴۰۳ تا روز ۱۱ آذر ماه ادامه خواهد داشت.

نوبت اول آزمون سراسری و آزمون متقاضیان رشته‌های تحصیلی پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجائی در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

تاثیر ۵۰درصدی دروس تخصصی در کنکور ۱۴۰۳

دکتر عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، پیش از این، با بیان اینکه ملاک قطعی برگزاری کنکور ۱۴۰۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، افزود: داوطلبان متوجه باشند که ماده واحده پیشنهادی مجلس چون در شورای نگهبان رد شد این موضوع منتفی است و آزمون سراسری فقط از دروس تخصصی است. بر این اساس کنکور ۱۴۰۳ دوبار در اردیبهشت ماه و تیرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. سهم سوابق تحصیلی شامل ۲۸ درصد دروس عمومی و ۲۲ درصد دروس تخصصی است که مجموع آن ۵۰ درصد با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی است.

وی با بیان اینکه دروس تخصصی در کنکور ۱۴۰۳ میزان ۵۰ درصد تأثیر دارد، گفت: داوطلبان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم بدانند که هر میزانی که نمره بگیرند در نمره کل کنکور داوطلب تأثیر گذار است.

اجرای کنکور ۱۴۰۳ الکترونیکی به صورت آزمایشی برای ۳۰ هزار داوطلب

رئیس سازمان سنجش از برگزاری کنکور الکترونیکی به صورت آزمایشی خبر داد و گفت: ما در مسیر الکترونیکی کردن آزمون‌ها حرکت کردیم و شرکت‌های دانش بنیان پیشنهادهایی خوبی آورده اند که در حال کار روی آن هستیم. نرم افزارهای مورد نظر آماده است و باید شرایط سخت افزاری آن آماده شود. قصد داریم علاوه بر پاسخنامه‌ها، دفترچه‌ها را هم رقومی و دیجیتالی کنیم کنیم و شخصی سازی کامل را اجرا کنیم. البته اجرای کامل آن بستگی به بودجه دارد و بسته به کمک دانش بنیان برای اجرای کامل آن دارد. از سوی دیگر در سراسر کشور باید سالن‌های مجهز تهیه شود که در برخی از استان‌ها اجرا شده اما در برخی دیگر از استان‌ها کار باقی مانده است. با این حال کنکور ۱۴۰۳ الکترونیکی به صورت آزمایشی برای حدود ۳۰ هزار داوطلب اجرا می‌شود.

نحوه اعمال ضرایب سابقه تحصیلی کنکوری‌های ۱۴۰۳

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ بر اساس مصوبه «سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» جلسه ۸۴۳ مورخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابلاغی مورخ ۵ مرداد ۱۴۰۰ و ماده واحده «تکمیل و اصلاح موادی از سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) مصوب ۱۵ تیر ۱۴۰۰» جلسات ۸۵۵ و ۸۶۳ تاریخ‌های ۵ بهمن ۱۴۰۰ و ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغی مورخ ۲۵ تیر ۱۴۰۱ انجام می‌شود.

طبق تاکید دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، پذیرش، نکات اجرایی و فنی برای اجرای این مصوبه در جلسه ۳۶ مورخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ شورای سنجش و پذیرش دانشجو بررسی و مصوب شد که به شرح ذیل است:

۱- عناوین و ضرایب دروس سابقه تحصیلی دیپلم نظام ۳-۳-۶ و دیپلم و پیش‌دانشگاهی نظام سالی واحدی برای پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ از طریق آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به ترتیب مطابق جداول پیوست است. سابقه تحصیلی طبق ماده ۱ مصوبه یاد شده، شامل نمرات دروس عمومی و تخصصی دوره دوم متوسطه در نظام آموزشی ۶-۳-۳ و دیپلم و پیش‌دانشگاهی در نظام آموزشی قبلی هر رشته تحصیلی دوره متوسطه است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازه‌گیری، به طور استاندارد و کیفی توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری و نهایی در سنوات مختلف مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شده باشد.

۲- سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ در گروه‌های آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰ درصد با تأثیر قطعی است. همچنین میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم نظام سالی – واحدی در این گروه‌ها، ۳۷.۵ درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیش‌دانشگاهی نظام سالی – واحدی ۱۲.۵ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی (در مجموع دیپلم و پیش‌دانشگاهی ۵۰ درصد) است. همچنین سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ۵۰ درصد است.

۳- سهم نمره‌کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به میزان ۲۸ درصد با تاثیر قطعی است. همچنین میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم نظام سالی واحدی در این گروه‌ها، ۲۱ درصد با تاثیر قطعی و میزان تاثیر سوابق تحصیلی پیش‌دانشگاهی نظام سالی واحدی ۷ درصد با تاثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی (در مجموع دیپلم و پیش‌دانشگاهی ۲۸ درصد) است. سهم نمره‌کل سابقه تحصیلی در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ فقط شامل دروس عمومی سابقه تحصیلی است و سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ۷۲ درصد است.

۴- همه داوطلبانی که سابقه تحصیلی کامل گروه آزمایشی مورد نظر خود را ندارند (اعم از دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلان شاخه‌های نظری، فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش در تمام نظام‌های آموزش و پرورش و طلاب حوزه‌های علمیه) باید نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی دروس عمومی و اختصاصی براساس برنامه اعلامی وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند. در صورتی‌که داوطلبی در امتحانات نهایی که وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد سوابق تحصیلی پیش‌بینی می‌کند، شرکت نکرده و اقدام به ایجاد سوابق تحصیلی در دروس عمومی و اختصاصی نکنند، نمره خام آن درس که سابقه تحصیلی ندارد، صفر لحاظ و سپس تراز می‌شود.

برای داوطلبانی که سابقه تحصیلی ناقص دارند و یا کلاً سابقه تحصیلی ندارند، سهم نمره کل سابقه تحصیلی قابل جایگزینی با نمره‌کل آزمون اختصاصی نیست. تراز هر یک از دروس سوابق تحصیلی به صورت مجزا در هر درس، دیپلم و سال انجام می‌شود.

۵- عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی (کنکور) همانند آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ به تفکیک گروه‌های آزمایشی به شرح جداول ذیل است:

کنکور1403
کنکور۱۴۰۳

در رشته‌های دارای آزمون عملی، نمره آزمون عملی به عنوان درس تخصصی با ضریب ۱۲ در نمره کل آزمون اختصاصی برای پذیرش رشته‌های مرتبط با آن رشته محاسبه خواهد شد. ضریب آزمون درس بهیاری برای دیپلم‌های بهیاری که در گروه علوم تجربی برای ورود به رشته‌های «پرستاری»، «اتاق عمل» و «هوشبری» شرکت می‌کنند ۱۲ است.

۶- نمرات خام مربوط به دو نوبت آزمون اختصاصی سال ۱۴۰۳ به داوطلبان اطلاع‌رسانی می‌شود. در صورت یکسان بودن گروه آزمایشی نوبت‌های معتبر هر داوطلب (نوبت‌های اول و دوم سال ۱۴۰۳ و نوبت‌های اول و دوم سال ۱۴۰۲ درصورتی که داوطلب در جلسه آزمون آن‌ها حاضر بوده است)، بیشترین نمره‌کل آزمون اختصاصی بین حداکثر ۴ نمره کل آزمون اختصاصی، با سهم ۵۰ درصد در نمره‌کل نهایی لحاظ و در کارنامه ملاک انتخاب رشته اطلاع‌رسانی می‌شود. نمره‌کل نهایی حاصل از ۵۰ درصد نمره‌کل سابقه تحصیلی مربوط به گروه آزمایشی درخواستی و ۵۰ درصد بیشترین نمره‌کل آزمون اختصاصی گروه آزمایشی درخواستی است.

۷- ملاک علمی برای پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال ۱۴۰۳، نمره کل نهایی مربوط به سال ۱۴۰۳ است (با توجه به تغییر ضرایب و میزان تأثیر سابقه تحصیلی در سال ۱۴۰۳، نمره کل نهایی داوطلبان حاضر در جلسه آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ برای پذیرش در سال ۱۴۰۳ تغییر می‌کند). رتبه در سهمیه و رتبه کشوری بر اساس نمره کل نهایی ساخته می‌شود.

لینک کوتاه:

برچسب ها:

ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۳خبرشهرسازمان سنجش و آموزش کشورضرایب سابقه تحصیلی
عیسی وحدت جوان
من را دنبال کنید نوشته شده توسط

عیسی وحدت جوان

Other Articles

img 25112023 203051 (720 x 576 pixel)
قبلی

بی‌آبی بیخ گوش دریاچه «چیتگر»/ حق آبه‌ دریاچه چه می‌شود؟

تعطیلی
بعدی

مدارس تهران فردا تعطیل شدند؟ | تصمیم استانداری تهران اعلام شد

بعدی
تعطیلی
آذر ۵, ۱۴۰۲

مدارس تهران فردا تعطیل شدند؟ | تصمیم استانداری تهران اعلام شد

قبلی
آذر ۴, ۱۴۰۲

بی‌آبی بیخ گوش دریاچه «چیتگر»/ حق آبه‌ دریاچه چه می‌شود؟

img 25112023 203051 (720 x 576 pixel)
آزمون2 new(1)
۰۵ آذر

آغاز ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۳ از امروز/ نحوه اعمال ضرایب سابقه تحصیلی

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین اخبار ایران

اعلام ترکیب تیم ملی فوتبال برای دیدار برابر کیپ‌ورد
بازی‌های کشورهای اسلامی| طلای هشتم ایران برای تیم تنیس روی میز دوبل بانوان
بازار سیاه بلیت کنسرت محسن یگانه/ دلالان به جای علاقه‌مندان سود می‌برند!
افشاگری وزیر جهاد کشاورزی از اختلاس برنجی/ واردات برنج ‌هندی بی‌کیفیت با قیمت...
کریدور شمال غرب کشور تا پایان دولت چهاردهم تکمیل می شود
کلنگ‌زنی پروژه خط انتقال پساب تصفیه‌خانه شاهدشهر به اراضی کشاورزی وحیدیه در شهرستان...
بازی‌های کشورهای اسلامی| والیبال بانوان به مدال برنز رسید
جزئیات تشکیل بورس بین‌الملل در ایران اعلام شد
هشدار پلیس آگاهی درباره کلاهبرداری‌های سرمایه‌گذاری و رمزارز
بنزین سه‌نرخی یا تخصیص یارانه بنزین به کد ملی؛ کدام به‌نفع مردم است؟
کلهر: اوسمار در بازگشت به پرسپولیس خوش‌شانس بود/ زحمات هاشمیان را نباید نادیده...
راه‌اندازی دیده‌بان شفافیت و عدالت در فردوسیه شهریار

خبر ورزشی

img 13112025 201716 (720 x 576 pixel)

اعلام ترکیب تیم ملی فوتبال برای دیدار برابر کیپ‌ورد

img 13112025 201405 (720 x 576 pixel)

بازی‌های کشورهای اسلامی| طلای هشتم ایران برای تیم تنیس روی میز دوبل بانوان

img 13112025 181237 (720 x 576 pixel)

بازار سیاه بلیت کنسرت محسن یگانه/ دلالان به جای علاقه‌مندان سود می‌برند!

img 13112025 145026 (720 x 576 pixel)

افشاگری وزیر جهاد کشاورزی از اختلاس برنجی/ واردات برنج ‌هندی بی‌کیفیت با قیمت بالا

img 13112025 144652 (720 x 576 pixel)

کریدور شمال غرب کشور تا پایان دولت چهاردهم تکمیل می شود

پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

هلدینگ رسا نه ای خبر شهر

خبر فوری

img 13112025 145026 (720 x 576 pixel)

افشاگری وزیر جهاد کشاورزی از اختلاس برنجی/ واردات برنج ‌هندی بی‌کیفیت با قیمت بالا

img 13112025 144652 (720 x 576 pixel)

کریدور شمال غرب کشور تا پایان دولت چهاردهم تکمیل می شود

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری خبرشهر است. بازنشر مطالب صرفا با اجازه کتبی مجاز است.
تهیه و تولید: خبرشهر