بررسی میزان ید نمک مصرفی پرسنل شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار به مناسبت هفته جهانی تیروئید
میزان ید نمک مصرفی پرسنل شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار به مناسبت هفته جهانی تیروئید در تاریخ هشتم خرداد ماه، بررسی شد.
بررسی میزان ید نمک مصرفی پرسنل شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار به مناسبت هفته جهانی تیروئید
میزان ید نمک مصرفی پرسنل شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار به مناسبت هفته جهانی تیروئید در تاریخ هشتم خرداد ماه، بررسی شد.
تیروئید غده ای کوچک و پروانه ای شکل است که در بخش پایینی گردن قرار دارد. وظیفه اصلی غده تیروئید ساخت، ذخیره و آزاد سازی هورمون است. هورمون های تیروئید که T3 و T4 نامیده می شوند، بسیاری از اعمال حیاتی بدن مانند متابولیسم انرژی، ضربان قلب و دمای بدن را کنترل میکنند و روی وزن، ذهن و نیز دوره های قاعدگی و باروری تاثیر میگذارند. وجود ید برای سنتز هورمون های تیروئید اهمیت اساسی دارد. در حقیقت غده تیروئید مصرف کننده اصلی ید در بدن است و کمبود ید به اختلالاتی در کار تیروئید منجر می شود. ید توسط غذا به بدن می رسد و توسط دستگاه گوارش جذب می شود.”فدراسیون جهانی تیروئید” به منظور افزایش سطح آگاهی مردم از بیماری های تیروئید، عوارض، را ههای پیشگیری و درمان آن، بیست و سوم لغایت بیست ونهم ماه می مصادف با سوم لغایت نهم خردادماه را به عنوان “هفته جهانی تیروئید”(با اولویت ۵ خرداد یا روز جهانی تیروئید) معرفی کرده است. به همین منظور در کشورهای مختلف برنامه های اطلاع رسانی و آموزشی برای عموم مردم و بیماران برگزار می شود. موفقیت های حاصل از اجرای “برنامه کشوری غربالگری بیماری کمکاری تیروئید نوزادان” و “برنامه کشوری پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید” زمینه لازم جهت اطلاع رسانی بیشتر در این خصوص را فراهم کرده است.
از آنجا که مصرف نمک ید دار به عنوان یکی از مهمترین منابع دریافت ید در کشور محسوب می شود واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهریار با همکاری واحد بهداشت خانواده در هشتم خرداد ماه اقدام به بررسی مقدار ید نمک های مصرفی پرسنل این شبکه نمودند .
در این جلسه ابتدا اهمیت مصرف ید در بدن و مشخصات یک نمک مناسب و نحوه مصرف صحیح آن توسط کارشناس تغذیه عنوان گردید و در ادامه نمک های مصرفی با محلول نشانگر ید استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفتند.