نماد سایت پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

برگزاری دوره های آموزشی در دزفول برای افراد مصرف کننده مواد مخدر و الکل

img 20241029 wa0000

img 20241029 wa0000


به گزارش خبر شهر ،محمدرضا ابیض روز سه‌شنبه در نشست خبری در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها را گرامیداشت و بیان کرد: دوره‌های آموزشی برای افراد مصرف کننده مواد مخدر و الکل برگزار شد تا از این آسیب‌های اجتماعی جلوگیری شود.

وی افزود: آسیب‌های اجتماعی مانند اختلالات مصرف دارو، مواد مخدر، الکل‌ و مواد روان گردان، حاکمیتی و ملی هستند که وزارت بهداشت جزیی از این وظایف را برعهده دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه طی ۶ ماه نخست امسال، ۸۷ مورد مسمومیت با الکل در بیمارستان بزرگ این شهرستان ثبت شده است، اظهارکرد: ۴۰ مورد مسمومیت با مواد اعتیاد آور در این مدت در بیمارستان بزرگ دزفول ثبت شد که بیشترین موارد، مربوط به مسمومیت با متادون با ۳۶ مورد بوده است.

وی به مسمومیت ۱۳۲ نفر بر اثر مواد مخدر در سال گذشته اشاره کرد و افزود: ۷۶ مورد مربوط به مسمومیت با متادون بوده است.

ابیض وی به مرگ یک نفر در سال گذشته بر اثر مسمومیت دارویی در دزفول اشاره کرد و گفت: امسال مرگ بر اثر مسمومیت با الکل و مواد مخدر نداشتیم،

وی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی دزفول در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی افزود: برای ریشه‌کن کردن مواد مخدر در حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی، کاهش آسیب‌ها مدنظر است در واقع فرد معتاد نه به عنوان مجرم بلکه به عنوان بیمار شناخته می‌شود و تلاش بر نجات فرد و اتصال وی به خانواده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهارکرد: سال‌های گذشته تلاش بر این بود فرد معتاد مجبور نباشد برای دریافت ماده مخدر دست به بزه‌های دیگر مانند سرقت بزند به همین دلیل روش‌ ام ام تی اجرا شد و با دارو درمانی، فرد معتاد نه تنها سراغ سرقت نرفت بلکه وضعیت خانوادگی و اجتماعی‌اش نیر بهبود یافت این در حالی بود که اگر فرد معتاد رها می‌شد جرم‌های بیشتری مرتکب می‌شد و حتی ممکن بود به کارتن خوابی و مرگ نیز برسد.

ابیض به فعالیت‌های انجام شده در بیمارستان بزرگ دزفول گفت: تلاش بر این است علاوه بر آگاه‌سازی جامعه، آسیب‌ها را کاهش دهیم که در این راستا هرچه رسانه‌ها فعالتر عمل کنند و آگاهی افراد جامعه بیشتر شود آسیب‌ها کمتر می‌شوند.

وی به فعالیت ۱۸ مرکز ترک اعتیاد خصوصی و ۲ مرکز دولتی در این شهرستان اشاره کرد و افزود: یک مرکز برای افراد معتاد بی‌خانمان در دزفول راه‌اندازی شده که معتادان متجاهر در این مرکز ساعاتی از روز نگهداری می‌شوند تا با ارایه دارو از مرگ خیابانی آنها جلوگیری شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: ۶ هزار و ۸۹۸ نفر در جلسات انفرادی آموزشی مهارت‌های زندگی از جمله فرزندپروری و تقویت بنیان خانواده و هشت هزار و ۳۵۸ نفر در جلسات انفرادی کلی آموزش مهارت های زندگی دزفول شرکت کردند.

وی افزود: چهار هزار و ۴۷۰ مورد بازدید از مراکز فروش دخانیات و قلیان‌سراها انجام شده و چهار هزار و ۸۵۱ مورد آموزش مربوط به دخانیات ارایه شده است.

ابیض تصریح کرد: ۲۸۲ مورد اخطار در ۶ ماه نخست امسال به مراکز فروش دخانیات و قلیان‌سراها داده شده و ۱۲ مورد به دادگاه معرفی شده است.

وی به انجام ۱۰۲ مورد گشت مشترک از واحدهای فروش دخانیات و قلیان‌سراها اشاره و بیان کرد: ۳۳ مرکز در این مدت توسط ماموران بهداشت دزفول پلمب و ۹۸۷ قلیان جمع آوری شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ۲۰ مرکز نگهداری آسیب دیدگان اجتماعی تحت نظر بهزیستی در دزفول فعال است ضمن اینکه آموزش و پرورش نیز نقش زیادی در این خصوص دارد.

عرضه داروی ترک اعتیاد در ۱۰ تا ۱۵ درصد عطاری‌های دزفول

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز در این نشست خبری گفت: حدود ۱۰۰ عطاری در دزفول وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها اقدام به عرضه داروی ترک اعتیاد می‌کنند.

اعتیاد، اولویت پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی دزفول

معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز گفت: ۲۰ درصد محتوا در دانشکده‌های علوم پزشکی دزفول به کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد اضافه شده است که امیدواریم نتایج خوبی در پیشبرد وضعیت سلامت به همراه داشته باشد.

۱۱ روانشناس در مراکز جامع سلامت دزفول خدمات ارائه می‌دهند

مدیر گروه سلامت روان بهداشت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز در این نشست خبری اظهارکرد: یکی از مهمترین مشکلات خانوادگی نبود مهارت ارتباط بین فرزند و والدین است؛ در آخرین نسخه سبک زندگی ایرانی اسلامی که وزارت بهداشت در مهرماه ابلاغ کرده رویکرد اجرای این سبک با محور تقویت مهارت گفت وگو در خانواده‌ها مورد تاکید است.

افراد دچار عارضه‌های مصرف الکل بدون ترس به بیمارستان مراجعه کنند/ این افراد بیمار شناخته می‌شوند

یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول و سرپرست آموزش مداوم جامعه پزشکان و پرستاران نیز در این نشست گفت: تلاش می‌شود آموزش‌های لازم به همه افراد جامعه از دانش آموزان تا دانشجویان، اعضای هیات علمی، فارغ‌التحصیلان دانشگاه و پزشکان حیطه درمان ارایه شود.

همه نهادها باید برای کاهش آسیب‌های اجتماعی پای کار بیایند

مدیر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز گفت: دانشگاه جایگاه مهمی در تولید محتوای علمی، پیشگیری، آموزش و درمان دارد ولی دیگر دستگاه‌های سیاسی، اجتماعی، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان نیز باید برای کاهش آسیب‌های اجتماعی پای کار باشند.

خروج از نسخه موبایل