به گزارش خبرگزاری خبرشهر، پرویز سروری رئیس شورای عالی استانها به آخرین اقدامات انجام شده در کمیسیون ماده 5، لایحه باغات، صدور پروانه، مسکن و …. پرداخته است. متن این مصاحبه در ادامه می آید:
در خصوص آخرین اقدامات انجام شده در کمیسیون ماده ۵ توضیح دهید. انتقاداتی به برخی از مصوبات وجود دارد ؛در این زمینه پاسخ دهید.
برخی در مقابل تغییر مقاومت میکنند/ نمیتوان با روش راکد و غیرتحول آمیز شهر را اداره کرد
موضوع این است که برخی عادت کردهاند که تغییر روشن ندهند و با یک روش راکد و غیر تحول آمیز ادامه دهند. هر مدیری که بخواهد تحول ایجاد کند عدهای میخواهند در مقابل تحول بایستند. البته در تاریخ هم چنین موضوعاتی وجود دارد.
نمیتوانیم بپذیریم که یک پرونده ۱۸ ماهه پشت در بماند/باید هر چه سریعتر پروندهها تعیین تکلیف شوند/افزایش مدت زمان رسیدگی به پروندهها به شهروندان ضرر وارد میکند
شورای ششم شهر تهران به دنبال یک مدیریت تحولی است ما نمیتوانیم بپذیریم که یک پرونده ۱۸ ماهه پشت در بماند وقتی در جامعه تورم وجود دارد. باید هر چه سریعتر پروندهها تعیین تکلیف شود و هر چقدر پروندهها بیشتر معطل بماند ضرر هنگفتی وارد میشود. وقتی ۱۸ ماه پروندهای پشت در میمانند؛ ما باید مدت زمان رسیدگی را کاهش دهیم به همین دلیل در حال حاضر تلاش میکنیم که پروندهها در مدت زمان کوتاه تعیین تکلیف شوند.
در حال حاضر مدت زمان صدور پروانه ساختمانی چقدر است؟
باید از اقدام مدیریت شهری در کاهش زمان صدور پروانه تشکر کرد/دستگاههای دیگر هم در صدور پروانه دخیل هستند
مدت زمان صدور پروانه ساختمانی را کاهش دادیم؛ سرعت تعیین تکلیف پروندهها چندین برابر شده و دیگر به پروندهها سریعا رسیدگی میشود.باید از این اقدام مدیریت شهری که زمان صدور پروانه را کاهش داده تشکر کنیم البته این را هم بگویم که دستگاههای دیگر هم در صدور پروانه دخیل هستند آنها هم باید پای کار بیایند تا بتوانیم مدت زمان صدور پروانه را بیشتر کاهش دهیم.
در خصوص بررسی پروندهها به صورت موضوعی و موضعی توضیح دهید.
رویکرد شورای ششم و مدیریت شهری امروز حرکت به سمت جنوب است / پروندهها به صورت موضوعی و موضعی رسیدگی میشود/ افزایش صدور پروانه در جنوب شهر
ما صدور پروانه موردی زیاد نداشتیم؛ فقط پاسخگویی را سرعت بخشیده ایم. ما به پروندهها به صورت موضوعی و موضعی رسیدگی میکنیم. پروندهها در حال بررسی و تعیین تکلیف هستند. حال بگویند کجای این کار بد است؟ اقداماتی ایجاد شده که که باعث آرامش مردم شده است باعث تحرک ساخت و ساز در شهر شده است و اینها را نباید نکته منفی دانست. رویکرد شورای ششم و مدیریت شهری امروز حرکت به سمت جنوب است ما به دنبال توسعه و آبادانی در جنوب شهر هستیم افزایش صدور پروانه در جنوب شهر نشان میدهد بافت فرسوده در حال نوسازی است و ما توجه ویژه ای به جنوب شهر کرده ایم.
در خصوص اقدامات صورت گرفته در نفرآباد، میدان قزوین، شوش و … توضیح دهید.
نفرآباد در گذشته خرابه بود اما امروز به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده است/مردم سالها خواستار تعیین تکلیف نفرآباد بودند
امروز ببینید نفرآباد به چه شرایطی رسیده است. نفرآباد روزی به خرابه تبدیل شده بود؛ یک منطقه فرسوده که در کنار حرم حضرت عبدالعظیم قرار داشت اما امروز با اقدامات صورت گرفته در نفرآباد میبینید که این محله به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده است وقتی وارد نفرآباد میشوید همه جا در حال ساخت و ساز است و این محصول کمیسیون ماده ۵ است مردم سالها منتقد بودند که چرا اجازه ساخت و ساز در این محدوده را نمیدهید؛ حال پروندههای آنها تعیین تکلیف شده است.
بافت فرسوده در حال نوسازی است/وضعیت قبل در نفرآباد نگران کننده بود
سالها بود که کار در این محدوده رها شده بود؛ حال وضعیت خوب شده است قبلا شرایط نگران کننده بود حال بگویند این نکته مثبت است یا منفی قطعاً نقطه مثبت است چرا که بافت فرسوده در حال نوسازی است.
محله محوری در دستور کار مدیریت شهری/تعیین تکلیف خیابان کرمان بعد از 50 سال/تغییر کاربری مثبت در خیابان قزوین/به دنبال ایجاد آرامش برای مردم شهر هستیم
محل محوری در دستور کار مدیریت شهری است. ببینید سالها خیابان کرمان در حالت بلاتکلیفی بود و بعد از ۵۰ سال شهرداری این بخش را تعیین تکلیف کرد. قبلاً نه مردم میتوانستند در اینجا ساخت و ساز کند و نه ملک شان را بفروشند با تصمیماتی که در کمیسیون ماده ۵ گرفته شد دیگر شهروندان میتوانند خانهای که داشت روی سرشان خراب میشد را نوسازی کند. بعد از ۵۰ سال پرونده خیابان کرمان تعیین تکلیف شد. موارد مشابهی در این زمینه وجود دارد مانند خیابان قزوین که در آن تغییر کاربری مثبت رخ داده است. خوب همه اینها نقاط مثبت است ما به دنبال این هستیم که مردم در آرامش باشد.
در دوره قبل مدیریت شهری بسیاری از پروژهها خوابیده و نگاه غیر تحولی به شهر وجود داشت/ به دنبال تحول هستیم
شهر به حرکت افتاده و در حال تعیین تکلیف پروژ هها هستیم. این در حالی است که در دوره قبل مدیریت شهری بسیاری از پروژهها خوابیده و نگاه غیر تحولی به شهر وجود داشت. حال همان افراد امروز نگران هستند که چرا روشهای گذشته را عمل نمیکنید؛ ما به دنبال تحول هستیم.
برخی میگویند شهرداری در این دوره اجازه بلند مرتبه سازی داده است در این باره توضیح دهید.
بر اساس اعداد و ارقام بلند مرتبه سازی در این دوره مدیریت شهری کمتر بوده است/ برخی به دنبال منفیبافی هستند/ کارها را بر اساس قانون پیش میبریم
برخی منتقد به بلند مرتبه سازی هستند اما در حال حاضر بر اساس اعداد و ارقام موجود نشان میدهد که بلند مرتبه سازی در این دوره کمتر از قبل صورت گرفته است؛ برخی به دنبال منفیبافی هستند اما این را بگویم که ما کارها را بر اساس قانون پیش میبریم.
امسال سیزده میلیون مترمکعب تراکم ناخالص داشتیم این در حالی است که در سالهای قبل ۱۵ میلیون مترمربع بود/برخی علیه مدیریت شهری جو سازی کرده و نسبت ناروا میدهند.
بگذارید این موضوع را هم بگویم که که امسال سیزده میلیون مترمکعب تراکم ناخالص داشتیم این در حالی است که در سالهای قبل ۱۵ میلیون مترمربع بوده و یا حتی اعداد بالاتر بوده است. چیزی که تراکمها و اعداد و ارقام نشان میدهد این موضوعات مطرح شده چیزی جز حاشیهسازی نیست.
در کمیسیون ماده 5 در مسیر درست حرکت میکنیم/قبلیها هم میداند که در این دوره مدیریت شهری کارها با سرعت در حال انجام است
برخی علیه مدیریت شهری جو سازی کرده و نسبت ناروا میدهند. خودشان هم میدانند که در این دوره مدیریت شهری کارها با سرعت در حال انجام است. ما به دنبال ساخت و ساز در شمال شهر نیستیم بلکه بیشترین ساخت و ساز در جنوب شهر است و همچنین در بحث نوسازی بافت فرسوده اقدامات کلیدی انجام شده است و پروندهها نمایانگر این است که ما در کمیسیون ماده ۵ در مسیر درست حرکت میکنیم.
عده ای میگویند که برخی از مصوبات کمیسیون ماده ۵ امضاهای لازم را ندارد؟
ببینید آقای چمران آدمی است که همه کارهایش را بر اساس قوانین انجام میدهد و نظارتهای لازم را انجام میدهند.
شهرداری تهران در زمینه ساخت مسکن وروده کرده در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته در این زمینه توضیح دهید.
مدیریت شهری ایثارگرانه در زمینه معتادین متجاهر ورود کرد/در خصوص معتادین متجاهر شهرداری ماموریت مستقیم ندارد/در حال حاضر ۵۵۰۰ تخت به شهر اضافه شده است
نگاه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر تهران به موضوع مسکن این است که باید مشکلات مردم حل شود. من صریح بگویم شاید خیلی اینجا، جای این بحث نباشد اما در خصوص معتادین متجاهر شهرداری ماموریت مستقیم ندارد اما چون این موضوع یکی از دغدغههای مردم بود، مدیریت شهری ورود کرد و نگفت به ما ربطی ندارد.
چرا که نمیتوان یک بیماری مسری را در شهرها کرد ؛مدیریت شهری ایثارگرانه در زمینه معتادین متجاهر ورود کرد و نمیگوید چون وظیفه من نیست پس من ورود نمیکنم و در حال حاضر ۵۵۰۰ تخت به شهر اضافه شده است البته شاید عدد بیشتر هم شده باشد شهرداری میتوانست در این زمینه خود را درگیر نکند اما ورود کرد و از کنار این معضل اجتماعی بی تفاوت رد نشد.
یکی از مشکلات شهروندان در تهران موضوع مسکن و اجاره بها است/در بافت فرسوده در دوره گذشته توقف کامل داشتیم/ عقبگرد جدی در زمینه ساخت و ساز وجود داشت/شهرداری تعداد زیادی تفاهم نامه برای ساخت واحدهای مسکونی امضا کرده است
همچنین در خصوص معضل مسکن هم همینطور است. یکی از مشکلات شهروندان در تهران موضوع مسکن و اجاره بها است. همچنین ما روز به روز شاهد بیشتر شدن بافت فرسوده میشویم. در بافت فرسوده در دوره گذشته توقف کامل داشتیم .عقبگرد جدی در زمینه ساخت و ساز وجود داشت اما امروز شهرداری تعداد زیادی تفاهم نامه برای ساخت واحدهای مسکونی امضا کرده است.
امروز به دلیل وضعیتی که وجود دارد برخی از شهروندان به حاشیه شهر میروند
کلنگزنیهایی صورت گرفته است و سمت و سوی این توسعه در جنوب شهر است این به نوعی پاسخ دادن به رفع معضلات شهری است. مردم نباید آسیب ببیند. امروز به دلیل وضعیتی که وجود دارد برخی از شهروندان به حاشیه شهر میروند. ما باید در بحث توسعه بافت فرسوده ورود کنیم و نباید بگذاریم که شهروندان آسیب ببینند.
تلاش میکنیم در زمینه مسکن تسهیلگری لازم صورت گیرد/ایجاد بسترهای لازم
ما نمیتوانیم از کنار موضوع مسکن بی تفاوت عبور کنیم و تلاش میکنیم در این زمینه تسهیلگری لازم صورت گیرد و بسترهای لازم را برای این کار در اولویت قرار گرفته است. نگاه ما در این باره مسئولانه، تحول گرا و مسئله محور است
انتقادات زیادی به موضوع طرح برج باغها وجود دارد در این زمینه توضیح دهید.
طرح برج باغها هنوز به شورا نیامده است و قضاوت عجولانه نباید کرد/باغات باید حفظ شود ؛نباید کار به گونهای پیش رود که در برخی جاها صاحب باغ اقدام به خشک کردن درختان کند
در خصوص لایحه برج باغها باید بگویم که ابتدا باید این طرح به شورا بیاید. نگاه ما به برج باغها آسیب شناسی است .وضعیت قبلی این بود که برخی باغدارها خودشان برای اینکه بتوانند ساخت و ساز انجام دهند اقدام به تخریب و خشک کردن درختان میکردند.
اینکه فردی باغی داشته و بتوانند تسهیلات بگیرد منفی نیست. باغات باید حفظ شود ؛نباید کار به گونهای پیش رود که در برخی جاها صاحب باغ اقدام به خشک کردن درختان کند تا بتوانند مجوز بگیرند.
به دنبال از بین بردن چانهزنی، رانت بازی و … هستیم/ تاکید میکنم قصد ما تخریب باغات نیست
البته طرح هنوز به شورا نیامده است و قضاوت عجولانه نباید کرد. اجازه دهید طرح به شورا بیاید در کمیسیونها مطرح شود، شاید تغییراتی هم انجام شود البته بنده با توجه به شناختی که از آقای چمران دارم میدانم که در موضوع باغات دلسوزانه رفتار میکنند و قطعاً اجازه تخریب باغات را نمیدهند.
به دنبال از بین بردن چانهزنی، رانت بازی و … هستیم. قطعاً باغات را حفظ میکنیم. آسیبشناسی لازم انجام و اشکالاتی که در گذشته وجود داشته را برطرف میکنیم باز هم تاکید میکنم قصد ما تخریب باغات نیست.