نماد سایت پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

ممنوعیت تردد واکسن گریزان و بیماران کرونایی با مترو/ نیاز اورژانسی حمل و نقل عمومی به افزایش بودجه

به گزارش خبرگزاری خبرشهر، تهران بیش از یک هفته است که به لحاظ شیوع کرونا وارد وضعیت قرمز شده و آمار متوفیان و مبتلایان به صورت تصاعدی رو به افزایش است. شیپور امیکرون مدتی است در شهرهای مختلف از جمله پایتخت به صدا درآمده، هر چند که جولان کرونا در تهران سبب کاهش آمار مسافران شهر زیرزمینی در پایتخت شده و در حال حاضر علاقه تهرانی ها به استفاده از مترو به دلیل شرایط کرونایی کاهش یافته است ولی به طور کلی مترو اولویت اصلی بسیاری از مردم پایتخت برای تردد در سطح شهر محسوب می شود به طوری که قبل از شیوع کرونا میانگین روزانه تا 2 میلیون سفر از طریق مترو تهران صورت می گرفت.

اکنون شهر زیرزمینی با حداکثر ظرفیت مشغول فعالیت است و به نظر می رسد تنها راهکار مقابله با ویروس کرونا در مترو افزایش واگن و قطارها یا کاهش سرفاصله حرکت قطارها بوده تا از این طریق فاصله گذاری اجتماعی امکان پذیر باشد.

توسعه مترو علاوه بر کاهش ترافیک و تسهیل در رفت و آمد شهروندان در سطح شهرها، راهکاری جهت مقابله با آلودگی هوا محسوب می شود و توسعه آن همواره مورد توجه مدیران شهری در کلانشهرهای مختلف جهان بوده و نشانه ای از توسعه یافتگی شهرها محسوب می شود.اما اکنون مترو با مشکلات دیگری هم دست و پنجه نرم می کند و آن هم نیاز به تعمیرات واگن ها و سایر تجهیزات است، موضوعی که توجه به آن ایمنی شهروندان را به همراه دارد و باید فکر اساسی برای آن کرد. مسوولان مترو می‌گویند حدود 700 واگن باید نوسازی و اورهال شود و وضعیت 88 پله برقی هم نامساعد است ولی این موضوع نیاز به اعتبار و بودجه دارد. بودجه ای که این روزها در شورای شهر تهران بسیار مورد بحث است و کش و قوس های فراوانی برای آن وجود دارد.

بررسی لایحه بودجه سال 1401 شهرداری تهران و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه بخش منابع و درآمدها 12 بهمن در صحن شورای شهر تهران انجام گرفت و اعضای شورای شهر نظرانتشان را به صورت موافق و مخالف مطرح کردند.پس از صحبت‌های علیرضازاکانی، شهردار تهران با پیشنهاد حبیب کاشانی برای بودجه 1401 شهرداری تهران سقف 50 هزار میلیارد تومان مطرح و به رای گذاشته شد.سرانجام با 17 رای موافق سقف بودجه شهرداری با 50 هزار میلیارد تومان در شورای شهر تهران تصویب شد.البته لایحه بودجه پیشنهادی که از سوی علیرضا زاکانی به شورای شهر ارائه شده بود بیش از 56 هزار میلیارد تومان بود.

حالا موضوع همچنان بر سر بودجه داغ است هم در شهرداری و شورا و هم در دولت و مجلس؛ مدیران مترو می گویند باید به فکر چاره بود و جهادی و انقلابی برای شهر زیرزمینی فکری کرد. فکری اساسی که هم گره گشای تردد شهروندان باشد و هم مشکل ترافیک و آلودگی هوا را برطرف کند.

بر همین اساس درباره موضوعات مختلف در شهرزیرزمینی از جمله میزان بودجه حمل و نقل عمومی در دولت و شهرداری، اورهال قطارهای مترو،نوسازی تجهیزات، هشدار درباره وضعیت پله های برقی، ممنوعیت ورود مسافران کرونا مثبت به مترو و تمهیدات شهرزیرزمینی برای مسافران در شرایط امیکرون و … با مهدی شایسته اصل، مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران به بحث و گفت وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.
موضوع بودجه کشور و شهرداری تهران برای سال 1401 مورد نقد بسیاری از طرفداران حمل و نقل عمومی و کارشناسان مربوطه در این زمینه است. نظر شما در این زمینه چییست؟

ببینید، به طور کلی درباره لایحه بودجه مربوط به حمل و نقل عمومی دو مسئله وجود دارد یکی لایحه بودجه دولت که باید مجلس اقدامات مربوطه با پیگیری کند و ما از طریق رایزنی با برخی از نمایندگان مانند نمایندگان کمیسیون تلفیق این مسئله را مورد توجه جدی قرار داده‌ایم و امیدواریم اتفاقات خوبی به وقوع بپیوندند و موارد مغفول در حوزه حمل ونقل عمومی که سالها مورد توجه جدی نبوده است مانند اورهال واگن‌های مترو و وضعیت اتوبوس‌ها مورد توجه قرار گیرد. دیگر مساله بودجه شهرداری‌ها است که باید اقداماتی را با همکاری شورای شهر برای حمل و نقل عمومی انجام دهند.

کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران و به طور کلی اعضای شورا باید براساس میزان بودجه، هوشمندسازی شهر و اولویت‌بندی‌ها را مدنظر قرار دهند که قطعا حمل و نقل عمومی از اولویت‌های نخست شهر تهران محسوب می‌شود.

رویکرد شهردار تهران، رساندن 10 میلیون سفر در روز با مترو طی 4 سال

با توجه به اینکه رویکرد شهردار تهران در حوزه مترو به این صورت است که آمار سفرها را طی چهار سال آینده به 10 میلیون سفر در روز در شهر زیرزمینی برسانیم، توجه به مسئله بودجه حمل و نقل عمومی ضرورت دارد.

باید حداقل 60 تا 70 درصد رقم بودجه حمل و نقل عمومی نسبت به سال قبل بیشتر شود

میزان بودجه مصوب شورای ششم برای حمل و نقل عمومی در سال آینده چقدر است؟

براساس جلسه‌ای که هفته گذشته در صحن شورای شهر حاصل شد، هر چند که تغییراتی مدنظر شورای شهری‌ها بود، ولی حوزه حمل و نقل عمومی باید مورد توجه جدی باشد. کل بودجه حدود 51 درصد نسبت به بودجه اصلاحیه سال قبل روند افزایشی داشت و حوزه حمل و نقل عمومی نیز بودجه آن 32 درصد بیشتر شده بود، ولی به نظر ما برای اینکه حمل و نقل عمومی توسعه یابد و اورهال قطارها و اتوبوسرانی سرعت گیرد، این بودجه 33 درصدی کافی نیست و باید حداقل 60 تا 70 درصد رقم بودجه حمل و نقل عمومی نسبت به سال قبل بیشتر شود.

خروج از نسخه موبایل