رییس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه طبق گزارش معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، تخمین بر این است که تاکنون ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا مبتلا شدند، گفت: طبق برآوردها احتمالا تا ۳۵ میلیون نفر دیگر نیز در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند.
مهمترین بخش اظهارات حسن روحانی به شرح زیر است:
* طبق گزارش معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، تخمین بر این است که تاکنون ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا مبتلا شدند و ۱۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند.
* در حدود ۱۵۰ روز، بیش از ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستان بستری شدند.
* طبق برآوردها احتمالا تا ۳۵ میلیون نفر دیگر نیز در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند.
* حدود ۲ برابر باید بیشتر برای مقابله با کرونا ظرفیت ها را افزایش دهیم.
* از هر هزار نفری که مبتلا به کرونا می شوند ۵۰۰ نفر علامتی ندارند و حدود ۳۵۰ نفر علائم خفیف دارند و نیاز به بستری شدن ندارند.
* موج دوم کرونا ناشی از ریختن ترس مردم بود.
* باید تا پایان امسال، آداب و رسوم را کنار بگذاریم.
* سادهترین و موثرترین و کمهزینهترین راهکار فعلی، استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و خودداری از برپایی تجمعات است.
* در حال حاضر پنج دارو در اختیار داریم و یک دارو هم در هفتههای پیش رو وارد چرخه درمان میشود.
* در زمینه واکسن هم داریم کار میکنیم.
* مبتلایان، مخفیکاری نکنند.
* در برابر این بیماری باید «تابآوری ملی» را افزایش دهیم.
* نیازمندی ما به بیرون تقریباً صفر است
* همه نیروی انسانی که در جبهه دفاع سلامت بوجود آمده باید استراحت کنند و تعدادشان افزایش یابد.
* کادر درمانی ما انگیزه کافی را دارند و باید سلامت خودشان حفظ شود.
* باید همه امکانات و تجهیزات برایشان مهیا شود.
* بیماری که با آن مواجه هستیم همه گیر و عالم گیر است.
* امروز همه استانها و شهرهای ما درگیر این بیماری هستند.
* ما منطقه سفید به معنای اینکه اصلا بیماری نداریم در کشور وجود ندارد.
* نباید اضطراب برای مردم ایجاد کرد.
* مردم را به صبر باید توصیه کرد و احساس مقهور بودن هم نکنیم.
* ما در برابر این بیماری حتماً پیروز میشویم.
* کارشناسان و روانشناسان برای آلام مردم در فضای حقیقی و مجازی کمک کنند.
مشروح اظهارات رئیس جمهور را در ادامه بخوانید:
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (شنبه) در نشست ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: در پایان ماه پنجم در مواجهه با این ویروس خطرناک هستیم و همچنان نگرانی در ایران و سطح جهان وجود دارد.
وی ادامه داد: چون داروی قطعی، واکسن و ایمنی جمعی نداریم راهی نداریم که زنجیره ابتلا را قطع کنیم. در گزارشی آمده ۲۵ میلیون ایرانی به این بیماری مبتلا شدهاند. ۱۴ هزار نفر هم جان خود را از دست دادهاند و ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستانها بستری بودهاند و باید احتمال دهیم که ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر در معرض ابتلا هستند.
روحانی با اشاره به موج دوم بیماری کرونا خاطر نشان کرد: ما باید خود را از لحاظ تخت و درمان آماده کنیم تقریباً دو برابر تعدادی که تا به امروز بیمارستان رفتند در روزهای آینده به بیمارستان نیازمند میشوند.
وی گفت: از هر ۱۰۰۰ نفر که به این ویروس مبتلا شدهآند ۵۰۰ نفر علامت ندارد و ممکن است متوجه هم نشوند که این ویروس را گرفتند و از آن عبور میکنند. حدود ۳۵۰ نفر از ۱۰۰۰ علائم خفیف دارند و نیاز به بستری شدن ندارد اما ممکن است ۱۵۰ نفر از هزار نفر نیاز به بستری شدن داشته باشند.
روحانی با تاکید بر اینکه باید تابآوری اقتصادی را افزایش دهیم، اظهار داشت: تولید برای ما اهمیت ویژهای دارد. کالای مورد نیاز مردم باید در دسترس باشد. باید از افرادی که در تولید هستند مراقبت شود اگر دقیق عمل نکنیم خدمات تعطیل میشود. باید از این کارگران و مهندسان مراقبت شود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: نیازمندی ما به بیرون تقریباً صفر است. در بخش سلامت هم نیاز به تابآوری داریم. همه نیروی انسانی که در جبهه دفاع سلامت بوجود آمده باید استراحت کنند و تعدادشان افزایش یابد. کادر درمانی ما انگیزه کافی را دارند و باید سلامت خودشان حفظ شود. باید همه امکانات و تجهیزات برایشان مهیا شود.
روحانی بیان داشت: بیماری که با آن مواجه هستیم همه گیر و عالم گیر است. امروز همه استانها و شهرهای ما درگیر این بیماری هستند. ما منطقه سفید به معنای اینکه اصلا بیماری نداریم در کشور وجود ندارد. کرونا به ما میآموزد که باید به خود اتکا کنیم و روی پای خود ایستادگی کنیم. یک وقتی بود غیر از اینکه کشورهای دیگر ماسک، ونتیلاتور و مواد ضد عفونی به نمیدادند گندم هم نمیدادند. البته خداروشکر ما نیاز به گندم نداریم و نسبت به قبل ۱۲ درصد افزایش خرید در کشور هم داشتهایم.
وی با اشاره به اخلاق در زمان مبارزه با بیماری کرونا گفت: نباید اضطراب برای مردم ایجاد کرد. مردم را به صبر باید توصیه کرد و احساس مقهور بودن هم نکنیم. ما در برابر این بیماری حتما پیروز میشویم. کارشناسان و روانشناسان برای آلام مردم در فضای حقیقی و مجازی کمک کنند.