حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا گفت: یکی از برنامههای فاصله گذاری هوشمند شروع کسب و کارهایی که کم ریسک برای استانها به جز تهران بود که این کار از دیروز شروع شده است .
وی ادامه داد: در این راستا وزارت بهداشت و درمان با اصناف هماهنگ کردند که هر صنفی که میخواهد شروع کند و فعال شود وارد سامانه شود و در آن ثبت نام کرده و کد مربوطه دریافت کند و همیشه وزارت بهداشت و درمان از طریق این سامانه با آنها مرتبط باشد.
رییس جمهوری یادآور شد: اکثریت افراد این کد را دریافت کردند اما ممکن است افرادی جا مانده باشند یا هنوز ارتباط با این سامانه برقرار نشده باشد. از همه کسبه و فعالین اقتصادی که از دیروز کار را شروع کردند آنهایی که به سامانه متصل نشدند در همین هفته جاری و تا پایان هفته به این سامانه متصل شوند و کاری است که برای آینده کشور و برای خود کسبه مفید است.
وی ادامه داد: قرار شد در پایان این دوره افراد و بنگاههایی که در این زمینه خوب فعالیت کردند دارای امتیاز باشند و امتیاز آنها هم به صورت خاصی مشخص شود و تابلویی به آنها ارائه شود که مردم بدانند که کدام یک از مغازهها و بنگاهها و کسب و کارها بیشتر برای سلامت مردم و جامعه تلاش کردند و این مسیر ادامه پیدا میکند.
روحانی گفت: دیروز در جلسهای که با روسای کمیتهها داشتیم قرار شد برای کسب و کارهای پرریسک هم با وزارت بهداشت، صمت و کشور برنامه ریزی کنند و هر زمان که این طرح آماده شد، با پروتکلها و دستورالعملهایی که تصمیم گیری میشود، اجرایی شود.
رییس جمهوری ادامه داد: درباره تهران هم همانطور که مردم میدانند از شنبه ۳۰ فروردین کسب و کارهای کم ریسک با پروتکلهای بهداشتی و اتصال به سامانه و دریافت کد آغاز میشود برای کسب و کارهای پرریسک هم دارد مطالعه میشد و به مردم اطلاع داده میشود.
مصوبه کمیته اجتماعی- امنیتی مبنای فعالیت شبکه حمل و نقل باشد
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به موضوع حمل و نقل گفت: جلساتی در کمیته امنیت اجتماعی وزارت کشور با محور حمل و نقل برگزار شد و در نهایت با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار شد هر وسیله نقلیه عمومی که میخواهد فعالیت کند، باید در آغاز و پایان کار ضدعفونی شود.
وی اضافه کرد: رانندگان باید از ماسک و دستکش استفاده کنند. مسافران این وسایل عمومی هم حق دارند که بخواهند، آن وسیله نقلیه به تعداد صندلی، مسافر سوار کند نه بیش از آن.
روحانی گفت: بنابراین مصوبهای که در کمیته اجتماعی امنیتی تصویب شد و اینجا هم مورد تایید است و همه موارد برهمین مبنا اجرا خواهد شد.
مردم در تهران از وسایل شخصی استفاده کنند
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در تهران و شهرهای بزرگ به خاطر کم بودن وسایل نقلیه، توصیه این است مردم از وسیله شخصی خود، تاکسی و اسنپ استفاده کنند که بهتر از وسایل حمل و نقل عمومی است.
وی ادامه داد: در مرحله اول قرار شد وزارت راه اتوبوسهای بین شهری را در اختیار تهران و کلان شهرها بگذارد. در مرحله دوم اگر اتوبوسهایی که مثلا در تهران ۵۰۰ مورد و استانها دیگر هم مجموعا ۱۵۰۰ مورد نیاز است، اگر بتوانند اتوبوس داخلی و خارجی را تا پایان ماه اردیبهشت به خدمت بگیرند و تحویل داده شود، دولت حاضر است در این زمینه کمک کند. مخصوصا در قسط اول که با پرداخت آن، اتوبوس آماده میشود، دولت کمک میکند؛ قرار شد وزارت کشور این موارد را بررسی کند و بگوید تا اقدامات را انجام دهیم.
اجتماع حضوری در ماه رمضان نخواهیم داشت
رییس جمهوری موضوع دیگر مطرح شده در نشست امروز هیات دولت را مسئله اجتماعات در ماه رمضان عنوان و تصریح کرد: تصمیم گیری در این خصوص برای جلسه آینده خواهد بود؛ مردم در مساجد و اماکنی مانند مسجد و حسینیه، مراسم تبلیغی، عبادی، دعا و قرآنخوانی داشتند.
وی اضافه کرد: اگرچه تصمیم نهایی آن را برای جلسه آینده گذاشتیم اما اگر شرایط به همین صورت که امروز مشاهده میکنیم باشد، قاعدتا اجتماع حضوری نخواهیم داشت و این زحمت را باید صدا و سیما و شبکههای اجتماعی مجازی برعهده بگیرند و مردم از اینها استفاده کنند. اگر هم تحولی رخ بدهد در جلسه آینده تصمیم نهایی را اتخاذ میکنیم.
روحانی با اشاره به اصول وزارت بهداشت، گفت: اصول وزارت بهداشت مهم و بر مبنای آن اصول است که کسب و کاری راه میافتد یا نمیافتد. یکی از اصول، ظرفیت خود وزارت بهداشت از حیث تخت بیمارستانی، نیروی انسانی، پزشک، پرستار، تنخواه ویژه و دستگاه تنفس مصنوعی است.
رییس جمهوری اضافه کرد: این امکانات محدود است و این در همه تصمیم گیریها این مبنای کار ما است. مبنای دیگر، توانمندی وزارت بهداشت از حیث آزمایشگاهها و قدرت و توانایی انجام تست است. وزارت بهداشت باید بتواند تستهای مورد نیاز را انجام دهد و امکان تست باید در وزارت بهداشت وجود داشته باشد.