تشدید تحریم ایران در سال جدید میلادی
ایالات متحده در نظر دارد در راستای سیاست “فشار حداکثری” بر ایران، تحریم های خود علیه این کشور را در سال آینده میلادی گسترش دهد.
آمریکا در صدد افزایش فشار بر ایران از طریق گسترش تحریم هاست. همزمان، وزیر خارجه آمریکا در مورد حمله به مراکز متعلق به شبه نظامیان وابسته به ایران در عراق با رهبران عربستان و اسرائیل گفتگو کرده است.
شبکه خبری سی ان بی سی آمریکا به نقل از مقامات وزارت خارجه این کشور گزارش کرده است که دولت ایالات متحده در نظر دارد در راستای سیاست “فشار حداکثری” بر حکومت ایران، تحریم های خود علیه این کشور را در سال آینده میلادی گسترش دهد.
به گزارش این شبکه خبری، یک مقام ارشد وزارت خارجه در مصاحبه تلفنی با خبرنگاران گفته است که “تحریم های بیشتر در راه است و مشکلات و چالش های اقتنصادی ایران مضاعف خواهد شد.” وی افزوده است که اقتصاد ایران در حال حاضر گرفتار رکود عمیق است “و ما شاهد آن هستیم که ایران تحت انزوای بیشتر دیپلماتیک قرار می گیرد.”
براساس این گزارش، یک مقام دیگر وزارت خارجه آمریکا افزوده است که تا کنون دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، حدود یکهزار شهروند و نهاد ایرانی “مرتبط با اقدامات بدخواهانه” را تحت تحریم قرار داده است. وی افزوده است که “ما در نظر داریم تا رژیم [ایران] را از عوایدی که برای دنبال کردن برنامه های خارجی توسعه طلبانه به آن نیاز دارد محروم کنیم و در ادامه همین سیاست بوده که دولت ایران نسبت به سه سال قبل پول به مراتب کمتری برای برنامه های خارجی خود در اختیار دارد.”
اظهارات مقامات وزارت خارجه در حالی منتشر می شود که به گزارش سی ان بی سی، رئیس جمهوری آمریکا دستور “هدفگیری دقیق” پنج مرکز متعلق به گروه شبه نظامی کتائب حزب الله را در عراق صادر کرد. این دستور در پی کشته شدن یک مقاطعه کار آمریکایی در حمله موشکی به یک پایگاه نظامی در نزدیکی کرکوک در عراق صادر شد.
پیشتر، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا شبه نظامیان وابسته به ایران را به حمله به پایگاه های مشترک نیروهای آمریکایی و عراقی متهم کرده بود. پومپئو ضمن هشدار در مورد اقدامات تلافی جویانه آمریکا، از تشدید تحریم ایران هم خبر داده بود.
وزیر خارجه آمریکا در پیام توییتری خود در روز سه شنبه، امروز، از گفتگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خبر داده است. وی گفته است که در این تماس در مورد “حملات دفاعی در عراق و سوریه علیه تهدیدات ایران” مذاکره شده است. وی گفته است که “ایالات متحده حمله به شهروندان خود را با وخامت بسیار تلقی می کند.”
وی گفته است که در تماس تلفنی با محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و نایب فرمانده کل نیروهای مسلح امارات متحده عربی، و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، نیز مذاکره کرده است.
در مورد تشدید تحریم ایران، برایان هوک، نماینده آمریکا در امور ایران هم گفته است که تحریم آمریکا علیه ایران در سال آینده میلادی تشدید خواهد شد.
هوک در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الحره گفته است که ایالات متحده به کارزار “فشار حداکثری” اقتصادی علیه حکومت ایران در سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داد.
برایان هوک در مصاحبه با شبکه الحره گفته است دولت دونالد ترامپ حکومت ایران را از منافعی که پس از برجام کسب کرده بود محروم کرد. وی گفته است که ” ایران آنچه را که در نتیجه کاهش تحریم ها بدست آورده بود به جای صرف تقویت اقتصاد کشورش، صرف تقویت نیروهای نیابتی خود در لبنان و شبه نظامیان شیعه سوریه، عراق و حوثی های یمن، حماس و هسته های مخفی در بحرین کرد.”
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، که همواره برجام را “توافقی بد” توصیف کرده بود در ماه مه سال گذشته از برجام خارج شد و تحریم های هسته ای ایالات متحده علیه ایران را بازگرداند. مهمترین جنبه این تحریم ها علیه صادرات نفت ایران و دسترسی به تسهیلات بانکی بین المللی بوده است.