به گزارش خبرنگار خبرشهر به نقل از اقتصادنیوز محمود جعفری در گفت وگو با ایرنا افزود: عملیات گودبرداری و خاکبرداری واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر از سه سال پیش آغاز شد و پس از ۲.۵ میلیون متر مکعب خاکبرداری و ۲هزار و ۵۰۰ تن آرموتور بندی، عملیات تحکیم خاک و ۱۶ هزار و ۷۰۰ شمع کوبی انجام و عملیات فندانسیون پایان یافته است.
وی اظهارکرد: نیروگاههای اتمی پس از شروع بتنریزی در لیست نیروگاههای در حال ساخت قرار میگیرند و با شروع بتنریزی بقیه عملیات اجرایی شامل آرموتوربندی و کارهای فندانسیون انجام خواهد شد.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر اضافه کرد: در حال حاضر هشت درصد از فعالیتهای مربوط به واحد سوم نیروگاه اتمی بوشهر انجام شده و بر اساس برنامهریزی انجام شده، بتنریزی واحد سوم ۱۸ ماه بعد آغاز میشود.
جعفری گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده این ۲ واحد نیروگاهی باید در بازه زمانی ۱۰ ساله و در چارچوب مقررات نظام ایمنی هستهای ساخته و تکمیل شوند.
وی عنوان کرد: واحدهای جدید نیروگاه در محدوده ۷۰ هکتاری با مهندسی و با آخرین تکنولوژیهای نیروگاههای جدید طراحی و ساخته میشوند.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر گفت: در زمان ساخت ۱۱ شرکت ایرانی کارهای ساختمانی و اجرایی واحدهای جدید را با کمک ۱۰ هزار نیروی کار انجام میدهند و از سال گذشته تاکنون هزار و ۵۰۰ نفر نیرو از افراد آموزش دیده سازمان فنی و حرفهای برای کار در نیروگاه اتمی بوشهر جذب شدهاند.
جعفری اضافه کرد: براساس برنامههای بلند مدت کشور نیروگاه اتمی بوشهر برای ساخت و بهرهبرداری از سه واحد راکتور اتمی در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: قرارداد احداث واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در آبان ماه ۱۳۹۳ بین شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران و شرکت روسی اتم استروی اکسپورت منعقد شد.
جعفری افزود: موضوع قراداد شامل طراحی، احداث و راه اندازی ۲ واحد راکتور هستهای هر کدام به ظرفیت هزار و ۵۷مگاوات الکتریک است.
وی اضافه کرد: مراسم کلنگ زنی ساخت واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر در ۲۰ شهریور ۱۳۹۵با حضور معاون اول رئیسجمهوری برگزار و عملیات اجرایی قراداد در ۲۸ دستامبر سال ۲۰۱۶ برابر با هشتم دیماه ۹۵ آغاز و در اسفند همان سال نیز عملیات خاکبرداری انجام شد.
جعفری اظهار کرد: عملیات گودبرداری واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر در نهم آبان ۹۶با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس شرکت روس اتم در بوشهر انجام شد.
هم اکنون واحد یکم این نیروگاه با توان هزار مگاوات الکتریک در حال بهره برداری و تولید برق بوده که پس از راه اندازی و بهره بردرای از واحدهای ۲و ۳ ظرفیت برق هسته ای کشور به سه هزار و ۱۱۴ مگاوات الکتریک افزایش خواهد یافت.