نماد سایت پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

روحانی: آماده‌ام برای منافع ملتم قربانی شوم /ترامپ واسطه می‌فرستد

به گزارش خبرنگار خبرشهر به نقل از  خبرآنلاین، امروز دوشنبه( ۲۲ مهرماه)، نشست خبری حجت‌الاسلام و المسلمین با خبرنگاران داخلی و خارجی امروز برگزار شد. روحانی سخنان ابتدایی خود را به راهپیمایی اربعین اختصاص داد و از همه نهادهای  دولتی و غیردولتی و نیروهای مسلح در جهت خدمت‌رسانی به زائران قدردانی کرد. وی همچنین از دولت و ملت عراق به دلیل میهمانی از زائران ایرانی تشکر کرد.

حسن روحانی گفت: حضور ملت ایران در راهپیمایی اربعین از هر سال دیگر پررنگ تر و شکوهمندتر است.

وی افزود: بسیار خوشحالم در هفته ای در محضر اصحاب رسانه هستم که ما یک شرایط بسیار سخت و تاریخی اقتصادی و سیاسی و امنیتی را پشت سر گذاشتیم. دولت تدبیر و امید در ۵۵ ماه اول یعنی از آغاز دولت یازدهم در خرداد ۹۲ تا دی ۹۶ مسیری را طی کرد که همه شاخص های سیاسی امنیتی و منطقه ای و به ویژه اقتصادی مسیر صحیح و درست و مثبت داشته است.

وی افزود: اما از دی ماه ۹۶ ما وارد شرایط جدیدی شدیم، کبریت این شرایط ابتدا در داخل و سپس از خارج زده شد و ما با شرایط بسیار سخت و مشکل وارد سال ۹۷ شدیم.

حسن روحانی با اشاره به پیش‌بینی‌ها درباره اقتصاد ایران گفت: در سال ۹۷ پیش بینی های خارجی ها و برخی تحلیلگران اقتصادی داخل این بود که سال بسیار سختی داریم و سال بسیار سخت تری در ۹۸ خواهیم داشت. حتی برخی تحلیلگران اقتصادی بحث تورم سه رقمی را برای ایران مطرح کردند. اما خوشبختانه در این ۱۸ ماه ملت بزرگ ایران دولت و سایر ارکان نظام توانستند از این طوفان عبور کنند. امروز به طور قاطعانه اعلام می کنیم که توطئه های امریکا و استکبار جهانی و صهیونیسم و ارتجاع منطقه برای آسیب جدی زدن به نظام پایان یافته است. همه آنها اعتراف می کنند که با هوشمندی و صبر و مقاومت و ایستادگی ما از این شرایط بحرانی یا شبه بحرانی عبور کردیم.

کاهش درصد بیکاری یعنی موفقیت ایران در بخش اقتصادی

وی افزود: از اردیبهشت ۹۸ تورم نقطه به نقطه از ۵۲ درصد به ۳۴ درصد رسیده است و شاخص ها مسیر درستی را طی می کنند و تورم به سرعت کاهش پیدا کرده و پیش بینی های ما این است که تا پایان سال روند کاهشی خود را ادامه خواهد داد. البته در تورم ۱۲ ماهه حرکت کندتر آغاز شده است ولی در عین حال تورم ۱۲ ماهه هم با یک تاخیری از تورم نقطه به نقطه تبعیت خواهد کرد. رشد اقتصادی که در سال گذشته منفی بود، پیش بینی می کنیم در ۶ ماهه اول سال مثبت خواهد بود. اشتغال در تابستان امسال رکورد بسیار خوبی را به نمایش گذاشت و ما در تابستان امسال نسبت به تابستان پارسال ۸۴۳ هزار اشتغال خالص داشتیم.و بیکاری ما از بالای ۱۲ به ۱۰ و نیم درصد کاهش پیدا کرده است. این یعنی موفقیت ایران در بخش اقتصادی.

روحانی همچنین گفت: نرخ ارز که شاخص حائز اهمیتی است از پارسال نسبت به امسال حرکت کاهشی داشته و به سمت تعادل حرکت کرده است. همه آمارها و شاخص های اقتصادی به ما می گوید که ما در میسر آرامش اقتصادی درحال حرکت هستیم. البته دولت انتظارات بیشتری برای تغییر در برخی ساختارها داشت تا بتواند بیشتر به مردم کمک کند، برخی توقعات انجام شده برخی انجام نشده است.

صدا و سیما برخی مواقع از سخنان ما خوششان نمی‌آید

حسن روحانی در نشست خبری با خبرنگران و اصحاب رسانه درباره عملکرد دولت در برابر فشارهای اقتصادی گفت: از لحاظ سیاسی و بین المللی جموری اسلامی ایران شرایط بسیار قوی تر و مستحکم تری دارد. در سازمان ملل برای ما مشخص بود که همه کشورها اذعان داشتند ایران ۹۸ از ایران ۹۷ قوی‌تر بود و همه نسبت به ایستادگی ملت ایران را تحسین می کردند. البته ۱۸ ماه بسیار سختی بر مردم ما گذشت. مردم شرایط اقتصادی خوبی نداشتند و فشارها زیاد بود.

وی افزود: به ویژه آنها که حقوق ثابت داشتند فشار بیشتری تحمل کردند اما این کار عظیم دولت در این ۱۸ ماه بود که توانسته شاخص‌ها علی رغم فشار تحریم برگرداند. این کار کار آسانی نبوده است. من از تمام دست اندرکاران، همه وزرا و مسئولان اقتصادی، بانک مرکزی و همه بانک های کشور که به ما یاری رساندند و مدیران تشکر و سپاسگذاری می کنم. نترسیدند، نهراسیند و در جنگ اقتصادی ایستادند و مقاومت کردند و پشت بحران را شکستند. امروز ما می توانیم به خوبی به این نکته تکیه کنیم که از لحاظ اقتصادی و سیاسی شکست نخوردیم و علی رغم مشکلات راه آینده خودمان را بهتر از گذشته ادامه خواهیم داد.

حسن روحانی گفت: تلاش دولت این است که در دو سال باقیمانده پایان دولت آرامش و ثبات اقتصادی را به زندگی مردم بازگرداند. از مردم درخواست کمک داریم تا در این راه پیروز و موفق باشیم.

وی با اشاره به برگزاری نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: همیشه برای این جلسات اهمیت قائلم و روال ما این بوده که من روزهای چهارشنبه در دولت خدمت مردم اعلام می‌کند. صدا و سیما گاهی ما را یاری می‌کند ولی ممکن است برخی هفته ها ما را یاری نکند. برخی مواقع صدا و سیما از سخنان ما خوشش نمی آید، بالاخره بایستی باهم بسازیم.

آمریکا با خروج از برجام خطای بزرگی مرتکب شد

در ادامه نشست خبری رئیس‌جمهوری، خبرنگاری پرسید «سه کشور اروپایی در موضوع خروج آمریکا از برجام و عمل نکردن به تعهداتشان نشان دادند که از آمریکا تبعیت می کنند و به عنوان شریک سیاسی و تجاری نمی شود روی آنها حساب کند، چشم انداز رابطه ایران با فرانسه، انگلیس و آلمان را چطور ارزیابی می کنید؟».

روحانی در پاسخ به این سوال گفت: در موضوع توافق هسته ای، افراطیون داخلی آمریکا، فشار رژیم صهیونیستی و عربستان، همه تلاش خود را برای خروج آمریکا به کار بستند.

وی افزود: آمریکا یک خطای بزرگی مرتکب شد، اما نظام جمهوری اسلامی کار هوشمندانه ای انجام داد. آنها می‌خواستند ایران هم  از برجام خارج شود تا در شورای امنیت علیه ایران قطعنامه تصویب کنند. ایران هوشمندانه این بار را بر دوش آمریکا گذاشت و نگذاشتیم بار بر دوش ما گذاشته شود.

وی گفت: چهار کشور دیگر قرار شد که خروج آمریکا را جبران کنند. ارتباط خوبی با روسیه و چین داریم و آنها در حد خودشان تلاش های بسیاری کردند، اما سه کشور دیگر قبول ندارم که تبعیت می‌کنند، ولی نتوانستند به قول خود عمل کنند و پای تعهد خودشان نایستادند و آنچه لازم بود عمل کنند انجام ندادند.

روحانی گفت: ایران از اردیبهشت سال ۹۸ کاهش تعهدات را انجام داد. هر دو ماه یکبار این کار را انجام دادیم. دوره اول غنی‌سازی بود. بعد از آن آب سنگین بود که ضمن مذاکرات با اروپا به توافق نرسیدم و حد غنی‌سازی از ۳/۶ گذشت و متوسط ۴/۳۰ است. در گام سوم در تحقیق و توسعه زمان‌بندی‌ها را رعایت نمی‌کنیم. به زودی آی‌آر ۹ و ۷ شروع به کار می‌کنند و این گام سوم تحول بزرگی است که اگر آنها به تعهدات برگردند. اگر برنگردند ما گام‌های بعدی را بر می‌داریم.

پرداخت به موقع یارانه ها، برای آسایش مردم مهم است

روحانی در پاسخ به سوالی درباره ضرورت جراحی اقتصادی، گفت: مساله بودجه هم در سال ۹۸ مهم است و باید ببینیم این چند ماهه را چطور عبور کنیم. همه شاخص‌های اقتصادی را که گفتم مثبت است اما در زمینه بودجه مشکلات و گرفتاری هایی داریم و باید ارقام بودجه را تامین کنیم. البته از لحاظ عمرانی امسال وضعیت بهتری را داریم ما طبق وعده ای که دادیم خوشبختانه تا امروز حقوق و یارانه را سروقت دادیم.

وی گفت: پول اوراقی که منتشر کردیم و پول یارانه‌ها سر وقت پرداخت شده است. این مسائل برای آسایش و اعتماد مردم مهم است. این حرف درست است که ما بودجه جاری را باید از درآمد نفتی جدا کنیم. اما این دوقلو را جدا کردن جراحی دقیقی می خواهد که هر دو زنده بمانند الان در این مرحله هستیم. آغاز سختی دارد. کشوری که روی بودجه نفت تکیه داشته یکباره بخواهد از نفت جدا شود و مبنا را بر مبنای مالیات و اوراق سهام بگذارد. عوارض گمرگی درآمدهای ما این چنینی است و حتما باید جبران شود و جبران هم از همین راه ها است.

وی افزود: در خصوصی سازی و واگذاری سهام باید با یک حرکت سریعتر و دقیق تری پیش برویم. در مالیات ما فرار مالیاتی داریم هم پایه مالیاتی باید گسترش پیدا کند هم معافیت های ملایاتی باید کم شود. صادرات برای ما بسیار مهم است. اگر صادارات نفتی ما غیرنفتی افزایش یابد درآمد ریالی و ارزی تحت تاثیر آن خواهد بود. برنامه ریزی ها بر این مبناست که سال ۹۹ تکیه ای بر نفت نداشته باشیم. در این زمینه هم دولت هم ستاد اقتصادی دولت در حال بحث و اقداماتی است و هم آن شورای هماهنگی اقتصادی در دستور کار دارد تصمیماتی گرفته ایم و تصمیمات دیگر را اتخاذ خواهیم کرد. ما تا زمان تقدیم بودجه به مجلس که در آذرماه است تلاش های ما را به نتیجه می رسیم که رد بودجه ۹۹ منعکس شود.

سفرهایی از امارات به ایران انجام شده است

سپس نوبت به شبکه الجزیره رسید. خبرنگار این شبکه پرسید «با توجه به تحرکات دیپلماتیک ایران در منطقه مخصوصا با کشورهایی که با آنان اختلاف دارد و حضور آقای عمران خان در ایران بفرمایید طرح ایران برای میان‌جیگری چه بود؟ آیا تایید می‌کنید یک مقام بلند پایه امارات به ایران سفر کرده است؟»

روحانی در پاسخ گفت: بله یکی از اهداف نخست وزیر پاکستان صحبت درباره منطقه بود، چون ایشان سه شنبه عازم عربستان هستند و خوشبختانه ایشان با مقام معظم رهبری نیز دیدار کردند. برای ایران و عربستان موضوع یمن مساله مهمی است، یکی از گره‌های منطقه مساله یمن است.

او ادامه داد: ما هیچ وقت نخواستیم با همسایگان رابطه بدی داشته باشیم، ما طرح صلح هرمز با عنوان ائتلاف امید در سازمان ملل ارایه کردیم و برای ٨ کشور منطقه هم ارسال شده است که امیدواریم میسر شود. ما معتقدیم مسائل منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل شود اما برخی می گویند این مسایل را دیگران باید حل کنند.

رییس جمهور تاکید کرد: ما مشکلی نداریم که از طریق گفت و گو مسایل‌مان را با کشورها مخصوصا عربستان حل کنیم. البته آنچه در دریای سرخ اتفاق افتاد مشکلی برای گفت وگو ایجاد کرد و آنچه مشخص است یک رژیم با کمک چند کشور این کار را کرده است.

او همچنین درباره ارتباط ایران و امارات گفت: بله سفرهایی از امارات به ایران انجام شده و روابط ما بهتر شده است.

اجازه ندادم برجام از طرف ایران صدمه ببیند

خبرنگار دیگری از رئیس جمهور پرسید:  آقای رئیس جمهور مردم می گویند آیا شما تغییر کردید؟ رای مردم را فراموش کردید؟

روحانی در پاسخ به این سوال گفت: در انتخابات به مردم وعده هایی داده شد و مردم هم خواسته هایی مطرح کردند. آنچه ما به مردم وعده دادیم در قالب برنامه ارائه شد. انتخابات در یک شرایط عالی برگزار شد. در منطقه یک آرامش نسبی بود، داعش شکست های سهمگینی را متحمل شده بود، برجام باعث شده بود شرایط اقتصادی بسیار خوبی پیش روی ایران بود. بعد از اجرای برجام بالاترین رشد اقتصادی را در دنیا داشتیم و این نشان داد که شرایط عالی داشتیم. من وعده دادم که کوشش خواهم کرد که برجام از طرف ایران صدمه نبینید و اجازه هم ندادم صدمه ببینید.

وی گفت: طرح اول آمریکا این بود که ایران پیش قدم شکستن برجام شود ولی وعده من این بود که ما شرایط اقتصادی را با کمک مردم پیش میبریم اما خب با یک شرایط جدیدی مواجه شدیم. یعنی من خودم فکر نمی کردم در سال ۹۶ عده ای کم‌خرد حادثه ای را در کشور رقم بزنند و ضدانقلاب بر روی آن موج سواری کند و چراغ سبز به ترامپ نشان داده شود تا از برجام خارج شود.

روحانی ادامه داد: شدیدترین تحریم ها در سال ۹۷ و ۹۸ علیه ایران اعمال شده است. در هیچ زمانی این شرایط را تجربه نکردیم.به نظر من باید ما باید کار و تلاش دولت را با شرایط موجود منطبق کنیم. در این شرایط دولت و ملت در کنار هم کار بزرگ و عظیمی انجام دادند. از سوی دیگر حوادث طبیعی بود که ما پیش بینی نمی کردیم. ما زلزله کرمانشاه یا سیل فرودرین ۹۸ را پیش بینی نکرده بودیم. حوادثی که مشکلاتی را برای مردم و دولت ایجاد کرد. از سوی دیگر فکر نمی کردیم که در منطقه عده ای تا این حد دنبال شرارت باشند.

رئیس جمهور تاکید کرد: با این وجود دولت نه خسته است نه ناکارآمد، دولت برنامه ریز و توانمند است و قادر است از سخت ترین بحران های اقتصادی در کوتاه ترین زمان ممکن خارج شود. ما در ظرف ۵ روز از بحران اجتماعی سال ۹۶ خارج شدیم. در زمینه اقتصادی از آن حالت شبه بحران خارج شدیم.

قربانی شدن برای منافع ملت ایران افتخار آمیز است

روحانی به حضورش در نیویورک نیز اشاره کرد و گفت: ما در سفر سازمان ملل دو پیام رسا به جهان دادیم. یک پیام این بود که ایران دنبال صلح در منطقه است که پذیرفته شد، گفتیم که ما دنبال جنگ نیستیم. پیام دوم این بود که گفتیم از مذاکره نمی ترسیم. حتی در این سفر آماده بودیم اجلاس سران ۵+۱ در سطح سران برگزار شود به شرطی که جلسه ۵+۱ باشد نه جلسه انتخاباتی برای ترامپ. به سران اروپایی هم گفتم که هرگاه مطمئن شوم منافع ملت ایران در جلسه ای تامین می‌شود، در آن جلسه شرکت خواهم کرد ولو اینکه خود قربانی شوم و در آینده هم این کار را خواهم کرد.

وی گفت: به اروپایی ها هم گفتم که اگر بدانم هر زمان منافع ملت ایران تامین می‌شود وارد مذاکره می شوم و همه تبعات آن را هم به جان می خرم و حاضر به فداکاری برای رسیدن مردم به منافع شان هستم هرچند که فداکاری و هزینه دادن در این زمینه قطعا افتخار آمیز است.

دولت آغازگر برخورد با حقوق‌های غیر عادلانه بود

رئیس جمهوری، در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی از خبرگزاری فارس مبنی بر شفافیت در زمینه حقوق مسئولان و همچنین رویکرد شفافیت در انجام امور دولتی گفت: اصل موضوع مهم است، البته شما مقدمه‌ای چیدید که بحث جدایی دارد و آن هم حقوق های نجومی است که شعاری نادرست و انتخاباتی بود و از آن عبور کردیم. کل پولی که می‌گفتند اضافه بوده ۳۰۰ میلیارد ریال بیشتر نبود که از افراد گرفته شد. در زمینه حقوق غیرعادلانه هم آغازگر دولت بود، ما در دولت این بحث را مطرح کردیم و پس از اقدام در دولت برخی درباره اش صحبت کردند.

او ادامه داد: دولت سه لایحه را در دستور کار قرار دارد، لایحه شفافیت که تقدیم مجلس کرده است، بسیار مهم است و همه چیز باید طبق آن شفاف شود. هر کس برای مردم در هر کجا تصمیم می گیرد، در هر شورا، جمعی و … باید معلوم باشد که برای مردم چه تصمیمی گرفته می شود و افراد چه رای و نظری دادند. لایحه مبارزه با مفاسد و سالم سازی اداری داریم که به زودی تقدیم مجلس می کنیم و امیدواریم مجلس این دو لایحه را سریع تر رسیدگی کند.

روحانی همچنین گفت: لایحه سومی که در دستور کار قرار دادیم تعارض منافع است، یک نکته کلی این است که مبارزه با فساد کار بسیار ضروری و لازم است اما اعتقاد داریم که مبارزه با فساد به صورت موردی، هیجانی و تبلیغاتی ما را به اهداف نمی رساند، باید به صورت ریشه ای و اصولی به مبارزه بپردازیم تا فساد از ریشه نابود شود. راه حلش هم این سه لایحه است که تقدیم مجلس کردیم. قرار ما در دولت این بود که سامانه ها راه اندازی شود و هر سه قوه باید باهم این اقدام را انجام دهند و امیدواریم دو قوه دیگر هم برای پیشبرد این اهداف کمک کنند.

شورای نگهبان ناظر بر انتخابات است نه دخالت کننده

روحانی در پاسخ به پرسش روزنامه سازندگی درباره برنامه دولت برای انتخابات مجلس و رایزنی‌هایی که با شورای نگهبان برای تایید صلاحیت ها و یا رد صلاحیت ها داشته اند، توضیح داد: برای لایحه جامع انتخاباتی زحمات زیادی در وزارت کشور و دولت کشیده شد و خیلی امید داشتیم وقتی این لایحه به مجلس می رود، طبق قانون جامعه اجرا شود که متاسفانه نشد. آنچه مورد نظر ماست و در انتخابات اسفند مهم است، شکست دیگری برای آمریکاست، اگر بتوانیم در انتخابات حضور پررنگ مردم و رقابت آزادتری داشته باشیم شکست جدیدی برای دشمنان و آمریکا ثبت خواهد شد و ملت ما را در جهان قوی تر نشان می دهد.

او ادامه داد: علی رغم تفسیرها و تعبیرهایی که از صحبت من شد، بحث من این نبود که فلان نهاد اینطور عمل می کند، همه نهادها عملکرد خود را به بهترین نحو انجام می دهند، بنابراین با تصویب لایحه شفافیت کار بهتر انجام خواهد شد. آنچه ما می خواهیم این است که مردم حضور بیشتری داشته باشند و هر گروه و جناح سیاسی که قانون اساسی را قبول دارد و عزت نظام را می خواهد با هر سلیقه و فکری بتواند در انتخابات شرکت کند. شورای نگهبان ناظر است و دخالت کننده نیست. امیدواریم شورای نگهبان این وظیفه را به خوبی انجام دهد، دولت مجری انتخابات است و امیدواریم هیات های اجرایی به خوبی عمل کنند. همواره رابط ما وزیر کشور و گاهی معاون اول من بوده است و آنچه خواست ماست یک انتخابات پرشور، رقابتی، و آزاد است تا احساس نشاط بیشتر در مردم ایجاد کند.

تحریم ها لغو شود، حاضر به مذاکره هستیم

روحانی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار سی بی اس آمریکا درباره موضوع استیضاح ترامپ و اینکه در صورت تغییر ترامپ حاضر به مذاکره با آمریکا هستید؟ اظهار کرد: مشکل ما مواجه با رئیس جمهور آمریکا یا مذاکره نیست، این است که آیا در مذاکره خواسته مردم ما، مشکلات آنان و مسائل شان تامین می شود یا نه.

وی تصریح کرد: برای ما مهم نیست که رئیس جمهوری در آمریکا چه کسی باشد. البته ویژگی های آقای ترامپ هم هست که هر روز حرف خود را عوض می کند و یک روز کسی را واسطه می کند و فردا می گوید من به او چیزی نگفته ام! یا توییت می کند و در آن چیز دیگری می گوید که این ویژگی‌های اخلاقی کار را نه صرفاً برای ما بلکه برای همه دنیا کار را سخت کرده است.

روحانی یادآور شد: ما پیش از این هم گفتیم که هر وقت آمریکا تحت آن شرایطی که گفتیم اگر تحریم ها را لغو کرد حاضر به مذاکره هستیم.

روحانی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار روسیه امروز درباره تاثیر حمله ترکیه به سوریه و پیشنهاد ایران برای این موضوع، اظهار کرد: ما امروز با حادثه‌ای مواجه هستیم که خوشایند نیست. نه برای منطقه و نه برای مردم کرد سوریه و دولت آنجا. همه باید تلاش کنیم روند آستانه که تاکنون بهترین روند برای برقراری صلح در سوریه بوده حفظ شود.

وی خاطر نشان کرد: ترکیه نگرانی هایی در شمال سوریه دارد که ما در اصل این نگرانی با ترکیه مشکلی نداریم و آن را می پذیریم اما شیوه ای که آنان انتخاب کرده‌اند را نمی پذیریم. ترکیه دولت دوست ماست، اما شیوه های بهتری هم برای رسیدن به هدف وجود دارد.

وی یادآور شد: بارها گفته ام که همه باید کمک کنیم که ارتش سوریه در این منطقه مستقر شود اما الان ترکیه وارد خاک سوریه شده است و ما نگران این وضع هستیم، چرا که در آن عده‌ای مجدداً کشته می‌شوند و عده‌ای دیگر آواره می شوند و تاکنون خیری از این حرکت ندیده ایم.

رییس جمهور همچینین تصریح کرد: ترکیه زودتر باید این روند را پایان دهد که منافع منطقه در آن تامین شود و روند اصلی که بازگشت آوارگان، برقراری صلح و برگزاری انتخابات آزاد است انجام شود.

دست کردن دولت در جیب بانک مرکزی، یعنی دست کردن در جیب مردم

حسن روحانی هم‌چنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه کار و کارگر گفت: همه تلاش ما این است انتظار برای خانه دار شدن را کوتاه کنیم. الان افراد ٢٠ تا ٣٠ سال انتظار می‌کشند. هدف ما این است هر کسی تشکیل خانواده می‌دهد در مدت زمان کوتاهی حداقل مسکن را تامین کند. اینکه ما فردا ۶٠ هزار میلیارد از بانک مرکزی پول بگیریم و خانه بسازیم آسان است. وقتی دولت دست می‌کند در جیب بانک مرکزی یعنی دست کردن در جیب مردم!

وی افزود: مشکل این بود خانه های مسکن مهر کامل ساخته نشده بود، یک میلیون و صدهزار مسکن را ما کامل کردیم، یعنی بیش از آنکه آنها مسکن مهر بسازند ما ساختیم. خانه های ساخته شده نه آب داشت نه برف داشت نه جاده داشت. ما قول داده ایم ٩٠٠ هزار واحد مسکونی تا پایان دولت به مردم تحویل بدهیم.

رئیس‌جمهور هم‌چنین در پاسخ به سوالی درباره راهکار دولت برای کسری بودجه که قیمت بالای سوخت را در پی نداشته باشد، گفت: بودجه نباید متکی به نفت باشد. دولت انتشار اوراق را آغاز می‌کند. فروش سهام سرعت بیشتری پیدا کرده است، اما درباره حامل‌های انرژی مسیر عادلانه مناسبی نیست. معنی آن این نیست که بار سنگین به مردم تحمیل شود.

وی افزود: قیمت بنزین در ترکیه ۱۵ هزار تومان یا در کشورهای عربی حدود ۶ هزار تومان است. ما نمی‌خواهیم سوخت را به قیمت واقعی عرضه کنیم، اما در فکر هستیم که تغییراتی ایجاد شود. در جلسات تاکید کرده‌ام که هر چه قدر قیمت سوخت حاصل شود باید به مردم بازگردانده شود.

حسن روحانی گفت: باید راه حل مناسبی اتخاذ شود و باید با تصمیم سه قوه باشد و دولت اجرا کند. نظرات سه قوه مشترک است و به رهبر انقلاب هم ارائه شده است.

وی افزود: همیشه بحث خام‌فروشی بوده است. الان هم خام‌فروشی به حداقل رسیده است و این یک حرکت اصولی است که باید حداقلی باشد. حضور ما در بازار نفت به عنوان قدرت ماست. نمی‌توانیم در چاه‌های نفت را ببندیم. باید در بازار انرژی حضور داشته باشیم.

نباید به نفت متکی باشیم

در ادامه، خبرنگاری درباره راهکار دولت برای جبران کسری بودجه سوال کرد که رئیس جمهور در پاسخ گفت: نباید متکی به نفت باشیم. در زمینه اوراق ما فرصت خوبی داریم و دولت فروش اوراق را هم به زودی شروع می‌کند. فروش سهام هم موضوع مهمی است که کارش شروع شده ولی باید سرعت بیشتری یابد.

رئیس دولت با تاکید براینکه درباره قیمت سوخت هم باید تصمیم گیری نهایی انجام شود، خاطرنشان کرد: اما به این معنا نیست که بخواهیم به مردم فشار آوریم ما نمی خواهیم که قیمت سوخت را بالا ببریم. این کار نه برای مردم قابل قبول است، نه ما می خواهیم چنین کاری کنیم. اما هر مقدار پول هم که از قیمت سوخت حاصل شود باید به مردم برگردد.

روحانی گفت: هروقت هر مقدار به قیمت سوخت اضافه شود آن را به مردم باز می‌گردانیم و به بودجه برنمی گردد. از سوی دیگر باید جلوی فرار مالیاتی را بگیریم، ما باید در این شرایط برای موضوع سوخت راه حل مناسب را پیدا کنیم که همکاری سه قوه را می طلبد هرچند که کار دولت است و در این زمینه نظرات سه قوه به رهبری اعلام شده و منتظر اعلام نظر ایشان هم هستیم.

من از قانون اساسی آسمان هفتم صحبت نمی‌کنم

«در دو دوره دولت خود شعار حقوق شهروندی دادید اما در دو سال اخیر به نظر می‌آید این کار در موضوع فعالان محیط‌ زیست، بازداشت روزنامه‌نگاران، پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای به درستی انجام نشده است؟»، این سوالی بود که خبرنگار اعتماد پرسید و روحانی در پاسخ گفت: سوال مهمی پرسیدید، دولت در گام اول خودش باید کاملاً به حقوق شهروندی توجه کند، تلاش‌های خوبی برای زنان، اقلیت‌های دینی و قومی و… کارهای خوبی انجام شده است.

وی افزود: مشکل از اینجا آغاز می‌شود که رئیس‌جمهوری باید حواسش به قانون اساسی باشد، اینکه چگونه اجرا شده و کجا فراموش شده است، کجا اهمال شده است، کجا فراموش شده است.

روحانی اظهار داشت: گاهی برخی اصول را که من مطرح می‌کنم برخی ناراحت می‌شوند، مثل اینکه من از قانون اساسی آسمان هفتم صحبت می‌کنم. من از بحث همه‌پرسی صحبت می‌کنم که این از اصول قانون اساسی است. اگر خوب نیست خب حذف شود.

روحانی گفت: تفسیری که از اصل ۱۱۳ قانون اساسی از طرف شورای نگهبان ارائه شده است که تقریبا این اصل را بی‌اساس می‌کند. مردم رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند که مسئول قانون اساسی باشد. نه اینکه مسئول دستگاه اجرایی باشد. شورای نگهبان تفسیر می‌کند که هر جای بدون صاحبی است رئیس ‌جمهور مسئول رسیدگی به آن است.

رئیس دولت گفت: من به رئیس مجلس ایراد می‌گیرم می‌گویند که تفسیر شورای نگهبان چیز دیگری است. در دو مورد از موضوعاتی که شما اشاره کردید وزارت اطلاعات ما کار بزرگی انجام داد. در دو پرونده مشخص شد که ادله درستی نداشتیم و وزیر اطلاعات تاکید کرد که خسارت داده شود و من این را قبول کردم. یکی دیگر از پرونده‌هایی هم که گفته شد مدارک و مستندات خوبی درباره آن وجود دارد که امیدواریم قوه قضاییه به آن دقت کند.

کشوری که به نفتکش ایران حمله کرده است، منتظر عواقبش باشد

روحانی در پاسخ به پرسشی در خصوص حمله به نفتکش ایرانی و پاسخی که ایران تعرضاتی از این دست خواهد داد، توضیح داد: ابتدا صبح روز جمعه به ما اعلام کردند که نفتکش ما در دریای سرخ دچار مشکل شده و سپس اعلام کردند مورد حمله قرار گرفته است. برای ما مشخص شده است این حمله از جانب یک دولت صورت گرفته و ناوچه یا قایقی راکت‌هایی را به سمت نفتکش شلیک کرده که دو راکت به نفتکش اصابت کرده است. این نفتکش دوربین داشت و تصاویر زمان حمله ضبط شده و از این طریق محل شلیک و زمان برخورد آن مشخص است. قطعات موشک ضبط و تصویربرداری شده و ما مشاهده کرده‌ایم و باید بررسی دقیق‌تری انجام دهیم و نتیجه آن را در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

او تاکید کرد: این اقدام کاری شرورانه و غلط در منطقه بود و ما در حال بررسی هستیم تا بدانیم چه دولتی در این زمینه دخالت داشته، کار یک فرد، یک گروهک و … نبوده است، اما اینکه بگوییم چه دولتی بوده هنوز زود است و اگر برای ما روشن شود چه کشوری این کار را کرده است باید منتظر عواقبش باشد.

روحانی درباره ناامنی تردد نفتکش ها در منطقه و شرایط ایران برای ایجاد امنیت گفت: ما می بینیم نفتکش هایی در دریای عمان یا جای دیگر مشکل پیدا می‌کنند اما واقعیت این است که همه کشورهای منطقه و جهان باید بدانند ناامنی درست کردن در منطقه به معنی فشار به جمهوری اسلامی نیست، بلکه فشار به اقتصاد و امنیت جهانی است و این مسئله باید به صورت کلی برطرف شود ما برای امنیت نفتکش های خود تدابیری اندیشیده ایم و اقداماتی را صورت داده و می دهیم.

ادامه دارد…

 

خروج از نسخه موبایل