کنگره آمریکا لایحه تحریم ترکیه را به سنا می برد
قانونگذاران آمریکایی قوانین بیشتری را برای تحریمهای شدید علیه ترکیه پیرامون حمله به سوریه ارائه و بر نارضایتی خود نسبت به سیاست ترامپ در قبال سوریه تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار خبرشهر به نقل از فارس:قانونگذاران آمریکایی روز جمعه قوانین بیشتری را برای تحریمهای شدید علیه ترکیه پیرامون حمله به سوریه ارائه کردند که این امر تاکیدی بر نارضایتی دموکراتها و جمهوریخواهان کنگره در مورد سیاست ترامپ در قبال سوریه است.
براساس گزارش خبرگزاری «رویترز»، «الیوت انگل»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و «مایکل مک کوئل» رئیس کمیته امنیت داخلی طرحی را ارائه کردند که طبق آن مقامات ترکیهای از جمله آنهایی که در عملیات سوریه دخالت داشتند و بانکهایی که با بخشهای دفاعی در ارتباط بودند را تا پایان عملیات ترکیه در سوریه، تحریم خواهد کرد.
این لایحه همچنین مانع ارسال جنگافزارها به نیروهای ترکیه در سوریه میشود و از دولت میخواهد تا تحریمهای موجود علیه ترکیه را برای خرید سامانه دفاع موشکی «اس-۴۰۰» روسیه، اعمال کند.
روز یکشنبه هفته پیش و در اقدامی غیرمنظره، ترامپ گفت که او نیروهای آمریکا را از شمال سوریه خارج میکند. تحلیلگران معتقدند که این اقدام ترامپ چراغ سبز واشنگتن برای حمله آنکارا به شمال شرق سوریه بود.
پیش از این «لیندسی گراهام» و «کریس ون هولن» دو سناتور جمهوری خواه آمریکایی طرحی را ارائه داده بودند که بر اساس آن خواستار اعمال تحریمهای گستردهای علیه ترکیه از جمله تحریم مقامات ارشد این کشور نظیر «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در پاسخ به عملیات نظامی این کشور در شمال سوریه شده بودند.
روز پنجشنبه نیز دهها نفر از اعضای جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند که طرحی را برای اعمال تحریمهایی علیه ترکیه ارائه خواهند داد.
رئیسجمهور ترکیه چهارشنبه (۱۷ شهریورماه) از آغاز عملیات نظامی جدید این کشور در شمال سوریه خبر داد. وی اسم رمز این عملیات را «چشمه صلح» عنوان کرد و مدعی شد که مأموریت نیروهای مسلح ترکیه «ممانعت از ایجاد گذرگاه تروریستی در طول مرزهای جنوبی» است.
کاخ سفید بعد از گفتوگوی تلفنی ترامپ و «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از مناطق نزدیک به نوار مرزی سوریه و ترکیه عقبنشینی میکنند.
در بیانیه کاخ سفید عنوان شده بود که ترکیه پذیرفته چند هزار عضو داعش را که در ماههای گذشته اسیر شدهاند و حالا در اختیار آمریکا و کردها قرار دارند، تحویل بگیرد. اغلب این افراد اتباع اروپا هستند، اما با وجود درخواست مکرر ترامپ، سران کشورهای اروپایی از پذیرش و محاکمه آنها خودداری کردهاند. ترامپ پیشتر تهدید کرده بود که ممکن است این اسرا را آزاد کند.