آمریکا اعمال ۱۵ درصد عوارض بر انواع کالاهای چینی را در روز یکشنبه آغاز کرد. این کالاها شامل کفش، ساعت های هوشمند و تلویزیون های صفحه تخت می شوند. چین هم وضع عوارض جدید بر نفت خام آمریکا را آغاز کرد.
دونالد ترامپ گفت هر دو طرف هنوز هم در اواخر ماه جاری برای مذاکره با هم دیدار خواهند کرد.
ترامپ در توییتر گفت هدف او کاهش وابستگی آمریکا به چین است و دوباره به شرکت های آمریکایی تاکید کرد عرضه کنندگانی خارج از چین پیدا کنند .
دور جدید عوارض از ساعت چهار صبح امروز به وقت گرینویچ با اعمال ۵ درصد عوارض بر نفت خام آمریکا آغاز شد. از زمان آغاز جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ دنیا در بیش از یک سال گذشته، این اولین بار است که نفت خام هدف قرار می گیرد.
دولت ترامپ در روز یکشنبه از بیش از ۱۲۵ میلیارد دلار واردات چینی ۱۵درصد عوارض بیشتری دریافت کرد. این کالاها شامل اسپیکر های هوشمند، هدفون های بلوتوث و لباس می شوند.
مطالعات متعدد نشان میدهند که این عوارض تا ۱۰۰۰ دلار در سال برای خانواده های آمریکایی هزینه در بر دارد و دور جدید عوارض بسیاری از کالاهای مصرفی آمریکا را در بر خواهد گرفت.
چین هم برای تلافی، عوارض اضافی بر برخی کالاهای آمریکایی با ارزش ۷۵ میلیارد دلار وضع کرد. ۵ درصد و ۱۰ درصد عوارض اضافی بر ۱۷۱۷ از ۵۰۷۸ محصول آمریکایی اعمال شده است. پکن عوارض اضافی بر بقیه کالاها را از ۱۵ دسامبر دریافت می کند.
استیو لمر، معاون مدیرعامل انجمن لباس و کفش آمریکا گفت:« این عوارض درست با پرفروش ترین فصل سال برای ما همزمان شده است. آنها ادعا می کنند به چین ضربه می زنند ولی در واقع به ما آسیب می رسانند. قیمت ها افزایش می یابند، فروش پایین می آید و مشاغل از دست می روند».
ترامپ از قول پیتر ماریسی، اقتصاددان آمریکایی گفت:« با توجه به کاهش ارزش یوان، این عوارض تاثیر چندانی بر مصرف کنندگان آمریکایی ندارد». ترامپ از شرکتهای آمریکایی خواست عرضه کنندگانی خارج از چین بیابند».
وی گفت:« ما نمیخواهیم برده چین باشیم. مسئله آزادی آمریکاست. دلیلی ندارد همه چیز را از چین بخریم».
ترامپ به خبرنگاران گفت که مذاکرات با چین ادامه دارد و دو طرف در سپتامبر حضوری با هم دیدار می کنند.
رسانه دولتی چین اعلام کرد:« آمریکا باید یاد بگیرد که چگونه مانند یک قدرت جهانی مسئول عمل کند و دست ازاین اعمال بچه گانه بردارد. آمریکا باید به عنوان یک ابرقدرت مسئولیت های خود را به دوش بکشد و همراه با سایر کشورها سعی کند جهان را جایی بهتر برای زندگی سازد. آن وقت دوباره آمریکای بزرگ می شود».
«عوارض نمیتواند جلوی توسعه چین را بگیرد. اقتصاد رو به رشد چین این کشور را به بستری مناسب برای سرمایه گذاری تبدیل کرده شرکت های خارجی نمی توانند آن را نادیده بگیرند».
ماه گذشته پس از اعلام عوارض تلافیجویانه هند بر کالاهای آمریکایی، ترامپ ۵ درصد عوارض اضافی بر ۵۵۰ میلیارد دلار واردات چینی را اعلام کرد.
دو سال است دولت ترامپ تلاش می کند به چین فشار بیاورد تا تغییراتی اساسی در سیاست های خود در مورد حفاظت از مالکیت فکری، اجبار انتقال تکنولوژی به شرکت های چینی، سوبسیدهای صنعتی و دسترسی به بازار ایجاد کند.