در این آمار تغییرات نرخ ۹ کالای اساسی منتشر شده که طبق آن نرخ شش کالای اساسی در تیر ماه امسال نسبت به ماه قبل از آن کاهش یافته است.
بر این اساس، شکر سفید و شکر بسته ۹۰۰ گرمی بیشترین کاهش را به خود اختصاص دادند و نرخ آنها به ترتیب ۱۹.۲ و ۱۶.۳ درصد در تیر ماه نسبت به اردیبهش ماه امسال کاهش یافته است. نرخ هر کیلوگرم شکر سفید و هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی از ۶۴۲۸ و ۶۸۰۴ در خردادماه امسال به ۵۱۹۶ و ۵۶۹۳ تومان در تیر ماه امسال رسیده است.
همچنین در تیرماه جاری نرخ برنج پاکستانی باسماتی درجه یک، برنج تایلندی و برنج طارم اعلا به ترتیب ۲.۵، ۰.۱ و ۰.۱ نسبت به خردادماه امسال کاهش یافته است. اما نرخ برنج هاشمی درجه یک با افزایش ۰.۲ درصدی در تیر ماه امسال نسبت به ماه قبل از آن به ۲۳ هزار و ۲۶۶ تومان رسیده است.
در این میان نرخ گوساله و گوسفندی نیز با کاهش ۱.۳ و افزایش ۰.۵ درصدی در تیر ماه امسال نسبت به خردادماه به ترتیب به ۸۷ هزار و ۲۶۳ و ۹۶ هزار و ۷۵۲ تومان رسیده است. اما نرخ گوشت مرغ که بیشترین افزایش نرخ را در تیرماه نسبت به ماه قبل از آن داشته، از ۱۱ هزار و ۵۱۰ به ۱۲ هزار و ۷۳۸ تومان رسیده که نشان دهنده افزایش ۱۰.۷ درصدی نرخ این محصول است.
همچنین این آمار نشان میدهد که نرخ هر ۹ کالای اساسی که تاکنون منتشر شده، در تیر ماه امسال نسبت به ماه مشابه در سال گذشته بین ۲۱ تا ۱۰۵ درصد افزایش داشته است، به طوریکه کمترین و بیشترین افزایش نرخ به ترتیب مربوط به برنج پاکستانی باسماتی درجه یک و گوشت گوسفندی با ۲۱.۹ و ۱۰۴.۹ درصد است.