نماد سایت پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

نکاتی در مورد احتمالات آینده طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس

به گزارش خبرشهر، پس از پایان بررسی “طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس” نهایتا دو موضوع مهم در این طرح مصوب شد که باید شورای نگهبان تصمیم نهایی را در خصوص آن‌ها اتخاذ کند. موضوع “ممنوعیت کاندیداتوری پس از ۳ دوره نمایندگی متوالی در مجلس” و مبحث “استانی شدن انتخابات مجلس” دو موضوع مهم این طرح بودند.

با توجه به زمان‌بندی جدید انتخابات مجلس و مهلت‌هایی که به شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت کاندیداها داده شده، آغاز روند انتخابات یازدهمین دوره مجلس، از ۹ خرداد ماه آغاز می‌شود و اگر “طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس” توسط شورای نگهبان تایید شود، انتخابات پیش روی مجلس بر مبنای موادی که اخیرا اصلاح شده، برگزار خواهد شد.

در همین زمینه محمد محمودی شاه نشین عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: اگر تا ۹ خرداد ماه، طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی تبدیل به قانون شود، انتخابات یازدهمین دوره مجلس به صورت استانی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه زمان بندی انتخابات تغییر کرده و ثبت نام زودتر انجام می‌شود، افزود: ۲ اسفند ماه انتخابات برگزار می‌شود و کاندیداها باید ۲ آذرماه باید ثبت نام کنند.

محمودی شاه نشین ادامه داد: در زمان‌بندی قبلی فاصله زمانی به گونه‌ای بود که ۲ ماه فرصت لازم بود تا استعلام‌ها برای بررسی صلاحیت کاندیداها انجام شود، اما به واسطه اینکه فرصت برای پاسخ به استعلام ها افزایش یافته، به همین دلیل زمان‌بندی انتخابات زودتر آغاز می‌شود.

موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد این است که شورای نگهبان ایراداتی را به “ممنوعیت کاندیداتوری پس از ۳ دوره نمایندگی متوالی در مجلس” و “استانی شدن انتخابات مجلس” وارد کند. سوالی که به وجود می‌آید این است که اگر یکی از این ۲ موضوع رد شده و دیگری تایید شود، آیا این مصوبه به طور کلی اجرا نمی‌شود یا بخش تایید شده توسط شورای نگهبان اجرا شده و بخشی که تایید نشده سرنوشت خود را طی می‌کند؟

در این زمینه نیز اصغر سلیمی در پاسخ به این سوال که اگر استانی شدن انتخابات مجلس در قالب این طرح تایید نشود و ممنوعیت کاندیداتوری نمایندگانی که ۳ دوره متوالی در مجلس بوده‌اند، تایید شود، سرنوشت اجرای طرح چه می‌شود، گفت: هر چند این دو موضوع در یک طرح واحد تصویب شده‌اند، اما در صورت رد استانی شدن و تایید ممنوعیت کاندیداتوری نمانیدگانی که ۳ دوره متوالی در مجلس بوده‌‌اند، “ممنوعیت ۳ دوره‌ای‌ها” اجرا شده و “استانی شدن” رد می‌شود.

موضوع دیگری که در انتخابات آینده مجلس باید مورد توجه قرار گیرد، امکان برگزاری انتخابات مجلس به صورت الکترونیکی است.

احمد علیرضابیگی عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس نیز در زمینه برگزاری انتخابات مجلس به صورت الکترونیکی نیز گفته است، شورای نگهبان در دوره قبلی انتخابات مجلس با برگزاری انتخابات الکترونیکی در برخی از حوزه‌های انتخابیه موافقت کرده بود و احتمالا بازهم به صورت پایلوت در همان حوزه‌ها انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود.

اما محمد محمودی شاه نشین معتقد است اگر قرار بر برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی باشد، باید انتخابات ۲ اسفند ماه به صورت الکترونیکی برگزار شود.

باید توجه داشت که موضوعاتی که در این گزارش آمده تا مرحله اجرائی شدن فاصله دارد و باید منتظر نظر شورای نگهبان و پاسخ مجلس به ایرادات احتمالی این نهاد باشیم./

 

منبع: خانه ملت

 

مطالب مرتبط:

معایب استانی‌شدن انتخابات مجلس از زبان یک نماینده

نامزدهای انتخاباتی با کسب حداقل ۱۵ درصد آرا، مجاز به کسب کرسی استانی شدند

خروج از نسخه موبایل