نماد سایت پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

انواع مغز‌ها و تخمه‌ها چربی زیادی دارند

به گزارش خبرشهر، دکتر زهرا عبداللهی درخصوص باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در ایام تعطیل نوروز گفت: با توجه به اینکه آجیل یکی از وسایل پذیرایی در ایام نوروز است، باید در مورد مصرف آن نکاتی رعایت شود. نباید در مصرف آجیل زیاده روی شود؛ چراکه انواع مغز‌ها و تخمه‌ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن‌ها حاوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری است.
وی با تأکید بر اینکه درصورت مصرف آجیل باید از انواع آجیل‌های بدون نمک و یا کم نمک استفاده شود، افزود: آجیل‌های شور با داشتن مقادیر زیادی نمک زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می‌کند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص مصرف شیرینی خاطرنشان کرد: بهتر است برای پذیرایی از میهمان، انواع شیرینی‌های ساده و در اندازه کوچک تهیه کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند، البته برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی نباید در مصرف شیرینی و شکلات زیاده روی شود.
وی ادامه داد: به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دید و بازدید‌ها به جای شیرینی‌های خامه‌ای و شکلاتی که اندازه بزرگ دارند و حاوی مقدار زیادی کالری هستند، خودداری شود و به جای آن از انواع شیرینی خشک و ساده در اندازه کوچک استفاده شود.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه میهمانان نباید در تمام دید و بازدید‌ها از شیرینی و شکلات استفاده کنند، گفت: به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدید‌های نوروزی بهتر است از میوه استفاده شود. میوه‌ها علاوه بر ویتامین‌ها و املاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن لازم هستند، حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان هستند که نقش آن‌ها در پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها شناخته شده است.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد میوه هم موجب اضافه وزن و چاقی می‌شود، افزود: روزانه ۲ تا ۴ واحد از گروه میوه‌ها می‌توان استفاده کرد و هر واحد میوه معادل یک عدد میوه با اندازه متوسط است.
وی گفت: اگر مردم در طول روز چند دید و بازدید دارند، هر بار از یکی از انواع شیرینی، شکلات، آجیل و یا میوه استفاده کنند که با اضافه دریافت انرژی دچار اضافه وزن و چاقی نشوند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه برای صرف چای، به جای قند و شکلات از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید، تأکید کرد: مصرف مواد قندی و شیرین مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکی، گز و سوهان را محدود کنید.
وی درخصوص صرف نهار و شام در ایام نوروز گفت: در میهمانی‌های نوروزی در وعده ناهار و شام، برای پرهیز از دریافت زیاد کالری که به دنبال مصرف غذا‌های چرب و سرخ شده وارد بدن می‌شود، باید سعی شود، نیمی از بشقاب با سالاد و سبزی پر شده و مصرف شود؛ زیرا مصرف سالاد و سبزی به دلیل داشتن فیبر، جذب چربی‌ها و مواد قندی را کاهش می‌دهد و به این ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می‌کند، بنابر این مصرف ۵ وعده سبزیجات در روز ضرورت دارد.
وی افزود: مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوه‌های صنعتی که حاوی قند زیادی هستند باید به حداقل برسد و به جای آن از آب ساده و یا دوغ‌های کم نمک و بدون گاز استفاده شود.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روز‌های سال به جای مصرف غذا‌های چرب و سرخ شده، می‌توان از غذا‌های بخارپز، آب پز و تنوری استفاده کرد، تأکید کرد: در ایام نوروز در کنار تغذیه متعادل، تحرک بدنی و ورزش الزامی است و حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی تند در روز تأثیر زیادی در سلامتی و کاهش وزن خواهد داشت.
وی تصریح کرد: برای برخورداری از آرامش و سلامتی در طول سفر‌های نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف مواد غذایی فراموش نشود و برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در ایام نوروز به مقدار کالری دریافتی در طول روز توجه شود.
دکتر عبداللهی در پایان توصیه کرد: حتی الامکان مصرف فست فود‌ها (سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع ساندویچ ها) و سیب زمینی سرخ کرده و پرنمک محدود شود، زیرا در فست‌ها مقادیر زیادی نمک و چربی وجود دارد که این موضوع برای سلامتی مضر است.

 

منبع: روابط عمومی وزارت بهداشت

 

خروج از نسخه موبایل