به گزارش خبرشهر، در هفته گذشته چهارمین جشنواره گیاهان دارویی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در مصلی تهران افتتاح شد.
در این نمایشگاه از ۴۸ محصول فناورانه در حوزه داروهای گیاهی رونمایی شد.
این محصولات برای نخستین بار از سوی شرکتهای دانشبنیان ارائه شدهاند.
داروهای رفع اضطراب و بیخوابی، افزایش انرژی حیاتی بدن، کاهش کلسترول خون، داروهای مؤثر در بهبود روماتیسم و آرتروز، داروهای رفع خستگی و استرس، داروهای سلامت قلب و عروق، داروهای تقویتکننده رگها، داروهای پاکسازی پوست و دستگاه گوارش در این جشنواره رونمایی شد.
* دریافت ۵۹۱ اثر علمی در ۵ حوزه کلان رقابتهای علمی کنز
نخستین دوره رقابت علمی کنز روز گذشته در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
به گفته مسئولان این رقابت، ۱۰۴۵ نفر در کنز شرکت کردند. ۵۹۱ اثر به دبیرخانه ارسال شد که ۷۰ درصد شرکت کنندگان مرد و ۳۰ درصد شرکت کنندگان زن بودند. ۷۵۳ نفر دانشجو و دانش پژوهش و ۲۹۲ نفر استاد دانشگاه بودند.
البته این رقابت تنها مربوط به ایرانیان نبود و از ۱۵ کشور جهان شامل ایران، عمان، مالزی، پاکستان، عراق، افغانستان، سوریه، فلسطین، اردن، تونس، بنگلادش، اندونزی، نیجریه، مصر و قزاقستان در این رقابت شرکت کردند.
* جایزه «دکتر ساروخانی» به سه دانشجوی دکتری اهدا شد
مراسم اهدای جایزه دکتر ساروخانی صبح امروز با حضور صاحبنظران حوزه سواد رسانهای در سالن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این مراسم که با حمایت خبرگزاری فارس برگزار شد، سه دانشجوی دکتری کشورمان جایزه «دکتر ساروخانی» را دریافت کردند.
در این مراسم محمد حسین شعاعی، فرزانه شریفی و زهرا جاهدین سه دانشجوی دکتری حوزه ارتباطات جایزه دکتر ساروخانی را دریافت کردند.
دکتر ساروخانی و سید محسن بنیهاشمی رئیس دانشکده رسانه فارس نیزدر این مراسم حضور داشتند.
در این مراسم بر کاربردی بودن رسالههای دکتری و واقعنگری در رسالهها تأکید شد.
* انتصابات آموزش عالی
طی این حکم رضا ملک زاده، مهدی کشمیری، مهدی الیاسی، سعید نمکی، محمدصادق خیاطیان یزدی و نصرالله جهانگرد به عنوان اعضای جدید هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی منصوب شدند.
حجتالاسلام محمد مهدی صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها با صدور حکمی، حجتالاسلام سعید کرمی را بهعنوان مدیر کل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها منصوب کرد.
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی، علیرضا خاوندی را به سمت «رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی» منصوب کرد.
حجتالاسلام محمدیان به عنوان عضو حقیقی شورایعالی انقلاب فرهنگی در جلسات این شورا شرکت میکند.
رئیس سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: زمانی که مسؤولیت ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها را داشتم به عنوان عضو حقوقی و پس از آن به عنوان عضو حقیقی در جلسات شورا حضور مییابم.
* ثبتنام بیش از سه هزار نفر در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد
باتوجه به اهمیت و جایگاه اعضای هیات علمی در پیشرفت و ارتقای مراکز دانشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی در تلاش است در قالب فراخوان سال ۱۳۹۷ بیش از هزار عضو هیات علمی از میان افراد نخبه و مستعد برای مراکز آموزشی و پژوهشی خود جذب کند.
به همین منظور براساس اعلام معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در قالب این فراخوان که از مهرماه آغاز شده و ثبت نام تا پایان آبان ماه ۱۳۹۷ نیز ادامه می یابد، تاکنون بیش از ۳۲۰۰ نفر در رشته های مختلف ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۶۲۰ درخواست در رشته های پزشکی و ۲۶۳۰ درخواست دیگر در رشته های غیرپزشکی بوده است.
براساس درخواست واحدهای دانشگاهی، اخیراً تعداد ۴۴ رشته جدید (۳۲ رشته پزشکی و ۱۲ رشته غیر پزشکی) به ۷۳۸ اعلام نیاز فراخوان افزوده شده و کلیه متقاضیان می توانند مجددا با مراجعه به سامانه https://Sajed.iau.ir از وضعیت رشته های مورد نیاز اطلاع پیدا کنند.
باتوجه به مهلت محدود باقی مانده علاقه مندان می توانند با مراجعه به سامانه به نشانی https://Sajed.iau.ir نسبت به ثبت نام و بارگذاری مدارک و مستندات مربوط اقدام کنند.
گفتنی است بعد از پایان مهلت ثبت نام امکان ویرایش ثبت نام متقاضیان فراهم خواهد شد.
* جدیدترین اظهار نظر وزیر علوم درباره مشکل بورسیهها
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره مشکل بورسیهها گفت: مشکل بورسیهها به طور کلان برطرف شده و اگر مسئلهای وجود دارد احتمالا به صورت موردی است، اگر کسی مشکلی دارد میتواند به وزارت علوم مراجعه کرده و درخواست دهد تا مشکلش حل شود.
وی افزود: احتمالا اگر مشکلی وجود دارد، مشکل جا یابی است که نمیتوان به صورت ضرب الاجلی افراد را به یک دانشگاه تحمیل کرد و مسئله جایابی نیاز به زمان دارد.
همچنین منصور کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با بیان اینکه باید آمار دقیقی از تعداد دانشجویان بورسیه که هنوز مشکلشان برطرف نشده است، داشته باشیم گفت: اگر آمار دقیقی باشد ما موضوع را پیگیری میکنیم، من به دنبال آمار هستم که بدانم چه تعداد هنوز مشکل دارند و چرا مشکلشان تاکنون حل نشده است.
وی افزود: چند نفری مشکل را اعلام کردند که وزارت علوم و وزارت بهداشت علت حل نشدن مشکلشان را ضعیف بودن بار علمی پروندهها دانستند.
موضوع بورسیهها یکی از سوژههای ثبت شده در سامانه فارس من با عنوان «فرجام بورسیههای مظلوم و مغضوب دولت چه میشود؟» است.
* آمار بیکاری دانشآموختگان
منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی در حاشیه صد و یازدهمین جلسه این ستاد گفت: در جلسه از پیشرفتها و فعالیتهای علمی کشور و همسایگان گزارشی ارائه شد.
وی افزود: همچنین گزارش اشتغال فارغالتحصیلان در این جلسه ارائه شد که بر این اساس در سال ۹۶ نرخ بیکاری دانشآموختگان حدود ۱۹ درصد بوده است که حدس میزنیم از این بیشتر باشد و این مسئله مدتی است اعضای ستاد را نگران کرده و به طور مرتب رصد میشود. به همین دلیل از مسئولان وزارت علوم و وزارت کار دعوت کردیم تا در جلسه بعدی ستاد راهبری نقشه جامع علمی حضور یابند تا بتوانیم آماری از این موضوع داشته باشیم و سیاستهای مربوط به اشتغال فارغالتحصیلان تدوین شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی همچنین از بررسی مسئله به روز رسانی نقشه جامع علمی خبر داد و گفت: در سال ۸۹ نقشه جامع علمی کاربردی نهایی، تثبیت و ابلاغ شد که در آن زمان کشورهای رقیب شرایط متفاوتی داشتند، بنابراین با توجه به دستور مقام معظم رهبری نقشه نیاز به به روز رسانی دارد.
کبگانیان ادامه داد:در فصل آخر نقشه یک بند به صراحت آورده است که ستاد موظف است در مقاطع و دورههای مشخصی با استفاده از بحث آینده پژوهی به روز رسانی نقشه را در دستور کار قرار دهد و این کار بر حسب تکلیف آغاز شده بود که مطالبات مقام معظم رهبری این موضوع را جدیتر کرد.
وی اضافه کرد:البته رهبر معظم انقلاب از نقشه و عملکرد ستاد اعلام رضایت کردند ولی به روز رسانی تکلیف جدی ماست.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی گفت: با توجه به بحث تحریمها باید این موضوع را نیز در به روز رسانی نقشه مدنظر داشته باشیم و تکیه بر علم و فناوری کشور باید در نگاهمان تقویت شود.
کبگانیان با بیان اینکه نقشه علمی باید به بودجه سالانه مصوب مجلس و برنامههای پنجساله متصل شود، گفت: مقام معظم رهبری دستور دادند که برنامههای پنجساله بر اساس نقشه علمی نوشته شود و پیشنهاد دیگر ما نیز تضمین اجرا بود که سازمانهای بازرسی و نظارتی خود را در باره نقشه موظف نمیدانند ولی این مسئله باید دیده شود.
وی افزود: ما از صاحبنظران، اقتصاددانان، صنعتگران، دانشگاهیان دعوت میکنیم تا پیشنهادات خود را درباره به روز رسانی نقشه به ما ارائه دهند. یک سایت برای این موضوع راهاندازی میکنیم.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی با بیان اینکه عمده نقصها بیشتر در بخش اقتصاد دانشبنیان است، گفت: در عرصه علمی و فناوری نیروهای علمی خوب کار کردند ولی در عرصه اجرا که باید علم و فناوری به کار گرفته شود، آسیب وجود دارد که این حوزه نیز باید ترمیم شود.
* ابلاغ دستورالعمل بیمه حوادث دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
سیداحمدرضا پیشبین سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه گفت: با توجه به اهمیت حفظ آرامش روانی دانشجویان برای تامین خسارات مالی ناشی از صدمات فیزیکی طی دوره تحصیلی، بر اساس ابلاغیه های ارسالی از وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری تفاهم نامه بیمه حوادث دانشجویی با یکی از شرکت های بیمه گر امضا شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی خاطر نشان کرد: با توجه به شروع کلاسها، لازم است تمام مراکز آموزشی هرچه سریعتر نسبت به طی فرآیند عقد قرارداد بیمه حوادث دانشجویی و بیمه کردن دانشجویان مشغول به تحصیل اقدام کنند.
* برنامههای هفته ملی پژوهش و فناوری اعلام شد
نشست معاونان پژوهشی دستگاههای اجرایی کشور با موضوع هماهنگی هفته ملی پژوهش و فناوری با حضور مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در محل وزارت علوم برگزار شد.
در ابتدای این نشست برومند با بیان اینکه هفته پژوهش در سال گذشته منوط به برگزاری نمایشگاه فناوری بود و همه چیز ذیل این نمایشگاه تعریف میشد در خصوص هدف از اجرای برنامهها در سال جاری گفت: امسال هدف این است، بیش از اینکه یک نمایشگاه وجود داشته باشد، نقش پژوهش و فناوری را در حوزههای مختلف نشان دهیم و به جنبههای دیگری که میتواند به پژوهش و فناوری کمک کند، توجه شود و علاوه بر پژوهشگران، از ظرفیتهای سایر افراد و عناصر موثر در توسعه پژوهش استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه برنامههای هفته پژوهش به استانهای مختلف ارائه شده است، در تشریح موضوع برنامههای این هفته عنوان کرد: روز اول هفته پژوهش با عنوان پژوهش، فناوری، مدرسه و دانشگاهها درنظر گرفته شده است که هدف از نامگذاری این روز، آشنایی دانشآموزان و با فضاهای آموزشی و پژوهشگاهها است.
وی با اشاره به اینکه صبح روز دوم تجلیل از پژوهشگران و فناوران و عصر همان روز پژوهش و فناوری و رسانه نامگذاری شده است، افزود: در این روز سعی میشود تا از کسانی که در حوزه پژوهشی اقدامات مناسبی انجام دادهاند به نحو شایستهای تقدیر شود و در برنامه عصر نیز قصد داریم تا از حضور رسانهها استفاده کنیم چراکه معتقدیم رسانهها میتوانند نقش بسیار موثری در مدلسازی، شناسایی بهتر پژوهشگران و ایجاد یک محیط مناسب جهت توسعه پژوهش و فناوری در کشور داشته باشند.
برومند در خصوص برنامههای روز سوم هفته پژوهش بیان کرد: این روز نیز که با عنوان پژوهش، فناوری و چالشهای ملی نامگذاری شده است، سعی میشود تا دستگاههای اجرایی بتوانند با توجه به چالشهایی که دارند، برنامههایی را به منظور بررسی و حل آنها در درون مجموعه خود برگزار کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با بیان اینکه محوریت صبح روز چهارم پژوهش، فناوری، علوم انسانی و هنر و عصر همان روز پژوهش، فناوری و مسئولیتهای اجتماعی است، ادامه داد: در این روز بیشتر نگاه ما به حوزه علوم انسانی که بر همین اساس برنامهای در دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع بررسی نقش پژوهشهای علوم انسانی و توسعه آن کشور برگزار خواهد شد. علاوه بر آن، در تلاش هستیم تا در اصفهان نیز برنامهای در خصوص ارتباط هنر و پژوهشهای مرتبط با آن برگزار شود.
وی همچنین در رابطه با روز پنجم هفته پژوهش مطرح کرد: این روز پژوهش، فناوری و تعاملات بینالمللی نام گرفته است که وزارت عتف و معاونت بینالمللی وزارت علوم مسئولیت اجرای برنامههای آن را بر عهده دارند.
برومند با بیان اینکه دستگاههای اجرایی در روز پنجم میتوانند تعاملات بینالمللی خود را مورد بررسی قرار دهند، گفت: هدف از برگزاری برنامه در حوزه تعاملات بینالمللی که با حضور رایزنهای سفارتخانهها برگزار میشود، این است که اعلام کنیم از دنیا جدا نیستیم و همواره ارتباطات مختلفی از سوی دستگاههای اجرایی کشور صورت میگیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در خصوص برنامه تعیین شده نوبت عصر روز پنجم هفته پژوهش، افزود: این برنامه به پژوهش، فناوری و مسئولیتهای اجتماعی اختصاص داده شده است که به همین منظور جلساتی را با انجمنهای علمی با هدف مشارکت این انجمنها در برخی از فعالیتهای مرتبط و بیان تجربیاتشان در طول فعالیتهای دانشگاهی خواهیم داشت.
برومند در ادامه از همزمانی نمایشگاه عرضه فناوری وزارت علوم با نمایشگاه تجهیزات مواد آزمایشگاهی معاونت علمی ریاست جمهوری خبر داد و تصریح کرد: این نمایشگاهها از روز سوم تا ششم دیماه سال جاری در یک مکان برگزار خواهند شد. هدف از برگزاری آنها بصورت همزمان نیز اعلام هماهنگی کامل وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری است.
وی در رابطه با تغییرات امسال نمایشگاه فناوری گفت: امسال یک بخشی از سالنها به تجهیزات و مواد اختصاص پیدا میکند لذا محصولات تولید شده شرکتها در پارکهای علم و فناوری ارائه میشود. همچنین در یکی از سالنها نیز تقاضای فناوری را خواهیم داشت.
معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار داشت: در حال حاضر رایزنیها و هماهنگیهای مختلفی با دستگاههای اجرایی کشور انجام شده است که مجموع این اقدامات در شرایط فعلی کشور میتواند چالشها را به فرصت تبدیل کند.
منبع: فارس