به گزارش خبرشهر، برخی از مردم در این روزها که قطعی های پراکنده برق بسیار زیاد شده، بر این باورند که دولت بدون اطلاع قبلی، قطع و وصل برق در نقاط مختلف را نوبت بندی کرده است، برخی مردم نیز درخواست دارند که دولت زمان های نوبت بندی برق را اعلام کند. با این وجود، روز گذشته همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با قاطعیت اعلام کرد که “هیچ گونه قطعی برنامه ریزی شده برق نداریم”
حال این سوال پیش می آید که قطعی های متعدد و تقریبا منظم برق در ساعات اوج مصرف را به عنوان نوبت بندی شدن قطع و وصل برق تلقی کنیم و از دولت بخواهیم این زمان ها را از پیش به مردم اعلام کند و یا حرف مسئولان وزارت نیرو را مبنی بر اینکه قطعی برنامه ریزی شده برق و در واقع نوبت بندی برق نداریم را باور کنیم.
در روزهای اخیر، تعداد قطع کردن های عمدی برق از تعداد قطعی های برقی که به علت آسیب دیدن تجهیزات شکبه توزیع و فوق توزیع رخ می داده، پیشی گرفته است؛ اما این قطع کردن های عمدی برق توسط شرکت های توزیع، از پیش تعیین شده نبوده، بلکه آسیب دیدن تجهیزات شبکه توزیع و فوق توزیع مثل فیدرها و ترانس ها در ۸ روز ابتدایی تابستان که به موجب تشدید بیش از ظرفیت بار شبکه برق بوده، متخصصان صنعت برق کشور را بر آن داشت تا با بررسی ظرفیت تجهیزات شبکه برق در هر منطقه در هر شهر، در صورت مشاهده روند رو به رشد مصرف در هر منطقه، پیش از رسیدن بار شبکه به مقداری که موجب آسیب دیدن تجهیزات شبکه شود، اقدام به قطع برق در آن منطقه می کنند؛ توجیه این اقدام هم این است که اگر فشار بار شبکه موجب آسیب دیدن تجهیزات توزیع و یا فوق توزیع شود، هزینه تحمیل شده برای تعمیر و جایگزینی قطعات معیوب و همچنین زمان قطع برق، افزایش می یابد.
مدت قطع کردن های عمدی برق که برای حفاظت شبکه برق در زمان های مصرفِ بیش از حد برق اعمال می شود با توجه به زمان و مقدار رشد بار شبکه، متفاوت است. آنچه در روزهای اخیر رخ داده نشان می دهد که قطعی های ۳۰ دقیقه ای تا ۳ ساعته در نقاط مختلف کشور در زمان افزایش بیش از حد بار شبکه اعمال شده است.
در مجموع، اعمال و میزان قطعی برق در هر منطقه، ارتباط مستقیم با میزان مصرف مردم دارد و هر چه مصرف برق مدیریت شود، تعداد و مدت خاموشی ها کمتر خواهد شد.
منبع: تسنیم