به گزارش خبرشهر, علیرضا نوذریپور عصر امروز در جلسه شورای اداری استان تهران با اشاره به کاهش بارندگیها اظهار داشت: در ۱۰ اردیبهشتماه ۱۸۳ میلیمتر بارندگی داشتیم که به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد کاهش داشته و بارندگی امروز نیز حاکی از کاهش ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
وی بیان کرد: ۲۱ درصد آب شرب شهری در تهران تأمین و توزیع میشود که حدود ۵۲ متر مکعب بر ثانیه است، ضمن اینکه سهم شهرستانهای استان نیز یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب میباشد.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران سپس با اشاره به میزان مصرف خانگی و غیرخانگی آب افزود: در بخش خانگی ۸۴٫۴ درصد و در بخش غیرخانگی ۱۵٫۲ درصد مصرف داریم که مصرف قابل توجهی است.
استان تهران در سال ۹۶، ۱۱۹ روز در اوج مصرف آب قرار داشته است
نوذریپور همچنین تصریح کرد: هرگاه دما به بالای ۴۰ درجه میرسد شاهد اوج مصرف آب هستیم که مصرف از ۳ میلیون متر مکعب بالاتر میرود، که برای سال گذشته ۱۱۹روز چنین مصرفی ثبت شده است.
وی ادامه داد: نبود ذخیره برف مشکل کشور در سال جاری است که در روزهای گرم، روان آبهای پشت سدها به حداقل ممکن در ۵۰ سال گذشته میرسد.
۷۵ درصد آب استان از سدها تأمین میشود
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به منابع تأمین آب استان گفت: ۲۵ درصد آب استان از چاههای آب و ۷۵ درصد از ۵ سد تأمین می شود، به علاوه استان تهران ۱۲۰۰ حلقه آب شرب دارد که عمده آب شهرها از چاه تأمین میشود.
نوذریپور اظهار داشت: سناریوهای سبز، زرد، نارنجی و قرمز برای مدیریت آب طراحی شده تا نیاز به جیرهبندی آب نداشته باشیم، ضمن اینکه ۵۰ مگاوات برق اضطراری در دستورکار است، چرا که قطع برق چاهها و تأسیسات یکی از مشکلات است.
وی با اشاره به صدور اخطاریه برای مشترکان پرمصرف خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود دستگاههای استان از تجهیزات و ادوات کاهنده مصرف آب که ساخت شرکتهای دانش بنیان داخلی است استفاده کنند تا کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب در دستگاههای استان محقق شود.
منبع: تسنیم