به گزارش خبر به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، سعید مصطفایی بیان داشت: آداب و رسوم زندگی شهری، مساله ای تعلیمی و آموزشی است که از یک سو مدیران شهر عهده دار تعلیم آن هستند و از سوی دیگر، شهرنشینان مکلفند برای ادامه حیات مطلوب در شهر، فرهنگ شهرنشینی را بیاموزند.
این مسئول با اشاره به اینکه فرهنگ شهر نشینی با اداره شهر قرین است، اظهار داشت: به عبارت دیگر همانگونه که شهروندان مکلف به رعایت الزامات شهری هستند، مدیران شهری نیز به عنوان متولی فرهنگ عهده دار فرهنگ سازی و رعایت محدودیت های ناشی از اعمال مدیریت شهری هستند.
مصطفایی همچنین با بیان اینکه انسان موجودی اجتماعی است و طبیعت به او آموخته است که زندگی اجتماعی حیات و بقا را استمرار می بخشد، تشریح کرد: شهر نشینی و مدنیت که نوع تکامل یافته زندگی اجتماعی است، با محدودیت های اجتماعی زیادی مواجه است و همانطور که اشاره شد نیازمند توجه دو سویه از جانب مردم و مسئولین می باشد.
وی افزود: در حوزه فرهنگ شهروندی باید به پارامتر ها و متغیرهای مرتبط با این موضوع جزء کلید واژه های اساسی فرهنگ شهروندی است، توجه شود؛ این مفاهیم کلیدی همان “مسئولیت پذیری شهری، قانون مند بودن شهروندان، و هنجار پذیری از الگو های شهرنشینی” است.
عضو شورای شهر کرج در پایان خاطر نشان کرد: لازمه حل مسائل شهری، بحران های شهرنشینی و اصلاح رفتار شهروندان، وجود یک فرهنگ مناسب شهروندی و شهرنشینی است؛ این مقولات جزء پایه های اساسی و دوام شهری می باشند و همه اجزای یک زندگی شهری باید با در نظر گرفتن نقش فرهنگ در مناسبات اجتماعی شهر، تأسیسات شهری، نظام حمل و نقل،کالبد شهر و کاربرد های شهری سعی کنند، تعادل لازم را بوجود آورند.