به مناسبت بزرگداشت هفته دولت همایش پیشگیری از اعتیاد (رهایی ) در شهرستان ملارد با حضور مسئولین کشوری برگزار شد.
خبر شهر به گزارش روابط عمومی بهزیستی شهرستان ملارد، در این همایش که با حضور احمد میدری (معاون اجتماعی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی)، داود کرمی (معاون هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری تهران و فرماندار شهرستان) ، گروسی (نماینده مجلس شورای اسلامی)، دکتر شهریور ( مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری تهران)، محسن روشن پژوه (معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور )، حجت السلام والمسلمین حسینی (امام جمعه شهرستان)، مرتضی قربانی (رئیس اداره) و تعدادی دیگر از مسئولین کشوری، استانی و شهرستانی برگزار شد، و نیز دکتر هومان نارنجی از اساتید برجسته دانشگاه و درمانگر پیشگیری از اعتیاد نیز با حضور در این همایش مطالبی را در خصوص علل گرایش جوانان به مواد مخدر و اقداماتی که باید از سوی جامعه مسئولین و والدین صورت گیرد را عنوان نمود .
احمد میدری معاون وزارت کار ، تعاون و رفاه اجتماعی، در حاشیه این همایش اظهار کرد: ساختار اداری ما به شکلی است که امکان فعالیتهای محلی را محدود میکند.
وی افزود: اغلب کشورهای توسعه یافته دنیا با رویکرد محله محوری و با تکیه بر توانمندیهای منطقه ای اهداف و تدابیر پیشبینی شده خود را عملیاتی میکنند.
میدری گفت: شهرداریها از کانونهایی به شمار میروند که بعنوان دولت محلی در قامت مدیریت شهر و ساماندهی امور مرتبط با مجموعه تحت مدیریتی خویش ایفای نقش می کنند.
معاون وزارت کار ، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: تجربه رابطین سلامت در سازمان بهزیستی از نمونه طرحهای موفقیت آمیزی است که میتواند به الگویی در همین راستا مبدل شود.
وی گفت: در این طرح با جمعآوری اطلاعات خانوارها از ظرفیت درونی و برونی هر محله برای پیشبرد اهداف طراحی شده استفاده میشود و با توجه به اینکه هر ناحیه ، شهر، یا روستایی از ویژگی های خاص به خود برخوردار است، ضریب موفقیتها در چنین سازوکاری افزایش می یابد.
میدری بیان کرد: نمیتوان با یک نسخه واحد و یکپارچه برای اقصی نقاط کشور برنامهریزی کرد و هر نقطهای باید در چارچوب نیازسنجی و ظرفیتهای موجود در آن مدیریت شود.
وی افزود: با بهرهگیری از چنین الگو و راهبردی میتوان در عرصه مقابله پیشگیری و درمان مواد مخدر به توفیقات شایستهای دست یافت.
معاون وزارت کار ، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: این امر مستلزم همگرایی شهرداری، بسیج و دیگر ادارات ذیربط است تا با تکیه بر آن اقدامات لازم در ابعاد گوناگون عملیاتی شود.
محسن روشنپژوه معاون پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: بیش از 5 هزار مرکز درمانی در سطح کشور مشغول به ارائه خدمات به متقاضیان است که درکنار یک هزار و 200 مرکز اقامتی و 450 واحد کاهش آسیب برنامه طراحی شده در این حوزه را اجرایی میکند.
وی افزود: تقریبا تمامی آسیبهای اجتماعی ریشه و علت مشترکی دارند و در واقع با یک برنامهریزی اصولی می توان به توفیقات شایستهای در این عرصه نایل شد.
روشنپژوه گفت: نشاط و رفاه 2 عنصر تاثیرگذار در پیشگیری از اعتیاد و دیگر آسیب های اجتماعی به شمار می روند و هر آنچه این دو مولفه تقویت شود دستاوردهای سازنده تری در حوزه مقابله با آسیب های اجتماعی حاصل میشود.
شایان ذکر است در طول این همایش کلیپی از اقدامات انجام شده از سوی اداره بهزیستی در جهت کاهش اعتیاد و نیز مستندی از مضرات مصرف مواد مخدر که توسط فرمانده نیروی انتظامی غرب استان تهران تهیه گردیده بود پخش شد.
در ادامه مراسم مسئولین شرکت کننده از اقدامات اداره بهزیستی شهرستان ملارد در خصوص همکاری و تلاش در جهت کاهش آسیب های اجتماعی بویژه کاهش اعتیاد تشکر نمودند.