جلسه آسیبشناسی اجتماعی با حضور دبیرکل نهاد صلح و معاونت پیشگیری از جرم دادگستری خوزستان برگزار شد
در جلسهای مشترک با حضور دبیرکل نهاد بینالمللی صلح و سازش عدالت اجتماعی کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان، راهکارهای علمی و بومی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و کاهش جرائم مورد بررسی قرار گرفت. به گزارش خبرنگار خبرشهر، در اسفندماه ۱۴۰۳ جلسهای با حضور دبیرکل نهاد بینالمللی صلح و سازش عدالت […]
در جلسهای مشترک با حضور دبیرکل نهاد بینالمللی صلح و سازش عدالت اجتماعی کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان، راهکارهای علمی و بومی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و کاهش جرائم مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرشهر، در اسفندماه ۱۴۰۳ جلسهای با حضور دبیرکل نهاد بینالمللی صلح و سازش عدالت اجتماعی کشور، قائم مقام نهاد، و دکتر باوی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان، با محوریت آسیبشناسی مسائل اجتماعی برگزار شد.
در این نشست، دکتر باوی با اشاره به اهمیت شناسایی عوامل جرمزا، اظهار کرد: «نخستین گام در مبارزه با تبهکاری و کجرویهای اجتماعی، شناخت دقیق عوامل زمینهساز جرم و تلاش برای کاهش اثرات آنهاست. با حذف این عوامل یا کاهش تاثیرشان، میتوان از بروز بسیاری از جرائم جلوگیری کرد یا حداقل آمار آن را کاهش داد.»
وی افزود: «شناسایی جرائم و دعاوی پرتکرار در هر شهرستان، امکان شناسایی کانونهای جرمخیز را فراهم میکند. بر این اساس، میتوان با تدوین برنامههای پیشگیرانه بومی و علمی، اقدامات موثرتری انجام داد که این امر نیازمند همکاری همهجانبه دستگاههای مسئول است.»
در ادامه، دکتر فرهنگ آزاداندیش، مدیرکل نهاد بینالمللی صلح و سازش عدالت اجتماعی کشور، با تاکید بر نقش آموزش در کاهش جرائم گفت: «در حوزه آسیبهای اجتماعی باید اقدامات بزرگی صورت گیرد و آموزش اصولی و برنامهریزیشده یکی از مهمترین این اقدامات است. بیشک، ارتقای سطح آگاهی مردم نسبت به حقوق خود، منجر به کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی خواهد شد.»
آزاداندیش، آسیبهای اجتماعی را از مهمترین چالشهای جهان امروز دانست و تصریح کرد: «کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی نیازمند ایفای نقش مؤثر ابزارها و نهادهای مختلف است. اما مؤثرترین راهکار، افزایش آگاهی عمومی و تقویت اخلاق اجتماعی از طریق آموزشهای هدفمند و راهبردی خواهد بود.»
همچنین در این جلسه، مهندس بابک یوسفی گزارشی از فعالیتهای نهاد صلح و سازش در استان خوزستان ارائه کرد و با تاکید بر اهمیت تشخیص بهموقع آسیبها و جرائم اجتماعی، خاطرنشان ساخت: «در صورتی که آسیبها به درستی شناسایی شوند و برای کنترل آنها برنامهریزی و هدفگذاری دقیق انجام گیرد، میتوان گامهای موثری در میدان پیشگیری برداشت و در نهایت، به کاهش چشمگیر جرائم و آسیبهای اجتماعی دست یافت.»