نماد سایت پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

شمال به تهران نزدیک‌تر شد

تونل جدید

تونل جدید

به گزارش خبرگزاری خبرشهر، در آیین بهره‌برداری از این پروژه مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و سید پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان، رئیس جمهور را همراهی کردند.

آزادراه تهران–شمال مسیر تهران به چالوس را ۶۲ کیلومتر کوتاه می‌کند. مسیر رفت قطعه دوم آزادراه تهران – شمال مجموعاً ۲۲ کیلومتر است که با پیشرفت ۹۸ درصدی ۱۵.۵ کیلومتر آن مورد بهره‌برداری قرار گرفت که دارای ۱۷ تونل و پل بوده و آخرین تونل آن با ۶.۵ کیلومتر طول، بزرگترین تونل آزادراهی غرب آسیاست و رئیس بنیاد مستضعفان از این پروژه به عنوان نمایشگاه هنر مهندسی و تکنولوژی ایرانی یاد کرد.

رئیس جمهور پس از افتتاح این قطعه آزادراه و بازدید از مسیر ابتدا تا انتهای آن، در جمع کارگران این پروژه عظیم حضور یافت و ضمن تجلیل از تلاش‌ها و زحمات شبانه‌روزی آن‌ها با جمعی از آنان عکس یادگاری گرفت.

رئیسی همچنین دستورات لازم برای تأمین اعتبار تکمیل مسیر، همکاری همه بخش‌ها، ایجاد تفرجگاه‌های بین راهی برای رفاه مسافران، ایمن‌سازی جاده‌های مواصلاتی به آزادراه و همچنین ایجاد مسیر‌های اضطراری برای دسترسی بین جاده‌ای در ایام خاص و پرترافیک در این بزرگراه را صادر کرد.
آغاز عملیات احداث قطعه سوم آزادراه تهران-شمالهمچنین پنج شنبه هفته گذشته رئیس جمهور با حضور در ابتدای مسیر احداث قطعه سوم دستور آغاز عملیات احداث قطعه سوم آزادراه تهران-شمال را به عنوان یکی از خاص‌ترین پروژه‌های راهسازی کشور صادر کرد.

سید ابراهیم رئیسی، پس از افتتاح مسیر رفت قطعه دوم آزادراه تهران-شمال به‌صورت زمینی از کل مسیر قطعه دوم بازدید کرده و با حضور در ابتدای قطعه سوم آزادراه تهران-شمال، دستور آغاز عملیات احداث این قطعه در فاز‌های مطالعاتی، طراحی و اجرا را صادر کرد. این طرح یکی از ابرپروژه‌های راهداری کشور محسوب می‌شود و در مقایسه با سه قطعه دیگر به لحاظ پیچیدگی‌های خاص مهندسی بسیار متفاوت است. قطعه سوم آزادراه تهران-شمال به طول تقریبی ۵۴ کیلومتر در انتهای تونل البرز و نقطه پایانی استان البرز، هم‌عرض با پل زنگوله آغاز و تا مرزن‌آباد در استان مازندران ادامه دارد. برآورد اولیه هزینه احداث این مسیر حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان است که ۷۰ درصد آن با ساخت ۴۴ تونل در مسیر رفت و برگشت در زیر زمین ایجاد شده و ۴۴ پل نیز در مسیر رفت و برگشت احداث خواهد شد.

مهمترین شاخصه این قطعه آغاز آن در ارتفاع ۲ هزار و ۲۰۰ متری از سطح دریا و پایان آن در ارتفاع حدود صفر از سطح دریا است که این پروژه را با ۲ هزار و ۲۰۰ متر اختلاف ارتفاع در طول مسیر، به یکی از خاص‌ترین طرح‌های راهسازی کشور تبدیل می‌کند که در نوع خود مشابه ندارد. طول مجموع آزادراه تهران-شمال ۱۲۱ کیلومتر است که تاکنون ۳ قطعه از چهار قطعه آن به بهره‌برداری رسیده است.

آزاد راه تهران – شمال گالری توانمندی مهندسان ایرانی در تونل سازی، پل سازی و راهسازی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ایمن‌سازی جاده چالوس در برنامه است، از تکمیل باند برگشت قطعه دوم در سال آینده خبر داد و گفت: آزادراه تهران-شمال گالری توانمندی مهندسان ایرانی در تونل سازی، پل سازی و راهسازی کشور است.

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح مسیر رفت منطقه ۲ آزادراه تهران- شمال به طول ۲۲ کیلومتر گفت: تکمیل و بهره برداری از مسیر رفت قطعه ۲ آزادراه تهران- شمال ماحصل حرکت جمعی مهندسان و مسئولان است. ساخت این بخش که منجر به گشایشی در زندگی مردم شده است مصداق صدقه جاریه است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما در دولت با همه محدودیت‌ها، همه ظرفیت‌ها را به کار گرفته‌ایم تا پروژه‌های باقیمانده تکمیل شوند و به بهره برداری برسند.

عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: امسال برنامه بهره برداری از ۲۹۳ کیلومترآزادراه را داریم که بی‌سابقه است. بذرپاش تاکید کرد: از امروز ایمن سازی جاده قدیم چالوس در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه اتفاقات اخیر جاده چالوس مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده بود که با تلاش همکاران راهداری حل شد، گفت: در خصوص ایمن سازی جاده قدیم چالوس در همکاری با نهاد‌های ذی ربط اقدامات مناسبی انجام خواهد شد.

بذرپاش گفت: تلاش می‌شود تا باند برگشت منطقه دوم در سال ۱۴۰۳ تکمیل شود.

وزیر راه و شهرسازی همچنین در خصوص گلوگاه‌های ایجاد شده در استان مازندران یادآور شد: تلاش می‌کنیم راه تکمیلی روستایی را به منظور تسهیل در تردد آغاز کنیم و آغاز این کار با رعایت تمامی نکات ایمنی انجام خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی آزاد راه تهران شمال را گالری توانمندی مهندسان ایرانی در تونل سازی، پل سازی و راهسازی برشمرد و گفت: رهبر ملی ترکمنستان در دیداری که اخیرا داشتیم درخواست احداث ۲۷۰ کیلومتر آزادراه را به ایران داد که تلاش می‌شود تا در دیدار آینده در خصوص آن تصمیم گیری کنیم.

خروج از نسخه موبایل