محمد شهریاری اظهارکرد: درحالحاضر با توجه به شروع سرریز سد و میزان آب ورودی به مخزن پیشبینی میشود در روزهای آتی دبی خروجی سرریز به حدود ۳۰ متر مکعب در ثانیه برسد.
وی افزود: بر اساس برنامه مصارف سد طالقان در تامین آب شرب شهرهای تهران، کرج و هشتگرد و تامین کشاورزی و تغذیه مصنوعی دشت قزوین و روند ورودی آب به مخزن سد تداوم سرریز سد تا یک ماه احتمالا به طول میانجامد.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه روند سرریز سدهای پنجگانه تهران متفاوت و بر اساس رسیدن به حجم نرمال است گفت: با مدیریت منابع آب مخازن سدهای تحت پوشش سعی میکنیم با تخلیه و رهاسازیهای بهنگام و کنترل شده کمترین سریز را از سدها داشته باشیم.
وی تاکید کرد: ذخیرهسازی در مخازن سدها باید به نحوی باشد که با آبگیری مناسب ظرفیت خالی جهت کنترل و ذخیرهسازی سیلابهای احتمالی ناشی از بارشهای بهاری را داشته باشیم.
شهریاری خاطر نشان کرد: براساس برنامهریزیهای انجام شده سد امیر کبیر در انتهای خردادماه به حجم حداکثری و آستانه سرریز خواهد رسید و در خصوص مدیریت مخازن سدهای لتیان و ماملو هم آبگیری تا حجم حداکثری در دستور کار اموربهرهبرداری و نگهداری سدهای مذکور است.
وی با بیان اینکه اکنون یک میلیارد متر مکعب حجم ذخیره آب در سدهای پنجگانه تهران است گفت: سد امیر کبیر ۱۶۹ میلیون مترمکعب، لتیان ۶۰ میلیون متر مکعب، لار ۱۲۷ میلیون متر مکعب، ماملو ۲۲۷ میلیون متر مکعب و طالقان با ۴۲۰ میلیون متر مکعب ذخیره آب دارند.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران افزود: در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته شاهد کاهش ۱۱ درصدی ورودی آب به سدهای پنجگانه تهران هستیم.
وی از مردم درخواست کرد: با توجه به سرریز آب از سد طالقان از اتراق و توقف در حاشیه رودخانه طالقان خودداری کنند.