افزایش کمی و کیفی ایستگاه های آتش نشانی ضروری است
نایب رییس شورای اسلامی شهرقدس عنوان کرد: افزایش کمی و کیفی ایستگاه های آتش نشانی ضروری است.
به گزارش خبرشهر، در میان انبوه مسائل مدیریت شهری، آتش نشانی و ایمنی شهری جایگاه و اهمیت ویژهای دارد چرا که تامین آسایش و امنیت خاطر شهروندان به میزان قابل توجهی با این دو مهم و به کارگیری راهکارهای علمی و استانداردسازی در این دو حیطه مرتبط است در همین راستا ابوطالب آذربرا بازدیدی چند ساعته از سازمان آتش نشانی شهرداری قدس داشت و ضمن بازدید از تجهیزات، امکانات و نیروهای این سازمان گفت: با توجه به تراکم بالای جمعیتی در شهر قدس، لزوم افزایش کمی و کیفی ایستگاه های آتش نشانی احساس می شود.
وی افزود: در حال حاضر ۵ ایستگاه آتش نشانی در این منطقه ارائه خدمات می کنند که امیدواریم با تدابیر و تمهیدات پیش بینی شده تا پایان فعالیت دوره پنجم شورای اسلامی شهر قدس، ایستگاه های دیگر نیز در مدار بهره برداری قرار گیرد.
آذربرا اظهار داشت: خوشبختانه سازمان آتش نشانی قدس مجهز شده و بدون تردید با افزایش تعداد ایستگاه ها و پراکندگی آن در شهر، امکان پوشش مناسب این منطقه در مواقع اضطراری تسهیل خواهد شد.
رییس کمیسیون اجتماعی و امور ایثارگران شورای اسلامی شهر قدس گفت:بر مبنای استانداردهای تعریف شده، باید شهری با مشخصات و وسعت شهر قدس، حداقل از ۱۰ ایستگاه آتش نشانی برخوردار باشد که امید است در آینده با تأمین اعتبارات و امکانات مناسب به این مهم نائل شویم اما بدون تردید با افزوده شدن دو ایستگاه دیگر به مدار خدمات رسانی در این خطه، بخش قابل توجهی از نیاز این محدوده مرتفع خواهد شد، علاوه بر آن باید ایستگاه های کوچک و موقت نیز در نقاط مختلف شهر داشته باشیم.
وی تاکید کرد:تجهیز و راه اندازی ایستگاه های آتش نشانی، مستلزم تأمین امکانات خاص و ویژه ای است که در دو بخش سخت افزاری و نیروی انسانی آموزش دیده قابل تعریف و بررسی است.
افزایش امکانات موجب ارتقای قدرت مانور در مواقع بحرانی می شود
نایب رییس شورای اسلامی شهر قدس در خاتمه یادآور شد:هر آنچه در حوزه ارتقای امکانات در چنین مراکزی تلاش شود، به همان میزان قدرت مانور مدیرت شهری در مواقع بحرانی و اضطراری افزایش می یابد که حصول چنین موفقیتی برای شهر، مردم و مسئولان حائز اهمیت و سازنده خواهد بود.
وی با تاکید بر آموزش شهروندان و ایجاد شهری ایمن با مشارکت همه اقشار جامعه گفت: سازمان آتش نشانی باید با برگزاری آموزشهایی برای شهروندان آنها را برای مواقع بحران آماده کند.
مهمترین چالش آتش نشانی ارائه خدمات در سطح استاندارد با صرف حداقل زمان است
در ادامه این بازدید سرپرست سازمان آتشنشانی شهرداری قدس گفت: یکی از مهمترین چالشهای سازمانهای خدمات اضطراری و حیاتی مانند سازمان آتش نشانی، ارائه خدمات در سطح استاندارد به تمامی افراد جامعه با صرف حداقل زمان ممکن است و از وظایف سازمانهای آتشنشانی ارتقای سطح توان خدمات رسانی و تضمین امنیت جانی و مالی شهروندان ، به کمک تجهیزات و امکانات به روز و پیشرفته می باشد.
محسن همیانی، با بیان اینکه حادثه هیچگاه خبر نمی کند و ایستگاه های آتش نشانی همواره باید با تجهیز به تمامی وسایل مورد نیاز برای اطفای حریق و امداد و نجات از آمادگی کاملی برخوردار باشند، بیان داشت: در راستای افزایش توان تجهیزاتی و موتوری و آمادگی سازمان آتش نشانی با تجهیز به انواع امکانات و ماشین آلات آتشنشانی جهت مقابله با هرگونه حوادث و خطرات احتمالی ناگوار، دو دستگاه خودروی سنگین و یک دستگاه خودروی سبک از سوی شهرداری به این سازمان تحویل و تخصیص یافته است تا به کاربری آتش نشانی تبدیل گردد.
وی با اشاره به نگرش مثبت مجموعه مدیریت شهری به ویژه شهردار نسبت به توسعه و احداث زیرساختهای حوزه امداد و نجات و خرید ماشینآلات و تجهیزات به روز و پیشرفته، افزود: با تجهیز این خودروها به لوازم اطفای حریق و افزوده شدن به ناوگان خدماتی و امدادی آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری، از آنها در حوادث احتمالی و عملیات های سازمان استفاده خواهیم کرد.
همیانی ادامه داد: در زمینه توسعه و احداث زیرساختهای حوزه امداد و نجات، خرید ماشینآلات و تجهیزات مرتبط با این حوزه اتفاقات مهمی رخ داده که نمایانگر نگرش مثبت مجموعه مدیریت شهری به ویژه شهردار نسبت به این حوزه بوده است.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قدس، با تأکید بر اهمیت ارتقای سطح توان خدمات رسانی این سازمان با برخورداری از تجهیزات به روز و پیشرفته بیان داشت: از جمله این تجهیزات می توان به خرید و راه اندازی دو دستگاه خودروی پادرای آتش نشانی، راه اندازی یک دستگاه خودروی کاپرای امداد و نجات پشتیبانی، راه اندازی دومین خودروی امداد و نجات شهر با ماشین نیسان پیکاب، خریداری یک دستگاه تانکر آب ۱۵ هزار لیتری آب اشاره کرد.
وی ادامه داد: عقد قرارداد ساخت یک دستگاه بالابر اطفاء حریق ۲۷ متری تولید داخل (که در حال ساخت می باشد)، پیگیری و اختصاص بودجه بابت خرید یک دستگاه نردبان بلند مرتبه ۳۲ متری، پیگیری و نصب سیستم های اعلام و اطفاء حریق در ساختمان های دارای مجوز، خرید دو دستگاه پمپ لجن کش، خرید سه دستگاه موتور برق برای ایستگاه های عملیاتی، خرید کمپروسور شارژ سیلندر تنفسی، خرید لباس کامل حریق ۳۰ دست، راه اندازی کامل انبار مرکزی سازمان، از دیگر اقدامات این سازمان برای آمادگی بیشتر بوده است.
همیانی در ادامه با اشاره به بازسازی، تجهیز و به روزرسانی ایستگاه های آتش نشانی این سازمان، بیان داشت: همچنین تعمیر اساسی ایستگاه شماره ۲ آتش نشانی، خرید یک دستگاه کانکس استقرار نیروهای عملیاتی در سطح شهر، احداث ایستگاه شماره ۵ آتش نشانی به همراه مرکز آموزش آتش نشانی در بلوار شهدای اصناف با مساحت۱۶۵۰ مترمربع و با هزینه ۳۵ میلیارد ریال در ۳ طبقه، از دیگر مواردی است که توان سازمان را برای ارائه خدمات مطلوبتر به شهروندان در حوزه امداد و نجات ارتقا داده است.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قدس، با تاکید بر اقداماتی که در راستای اجرای مصوبات ستاد بحران شهر قدس صورت پذیرفته است، بیان داشت: بازتجهیز سوله مدیریت بحران و تجهیزات آن در استادیوم شهدای شهرداری، راه اندازی انبار فرعی مدیریت بحران در سازمان آتش نشانی ، جانمایی احداث سوله مدیرت بحران در زمینی به مساحت ۳۵۰۰ متر مربع که در حال حاضر پیگیری های آن از استانداری در حال انجام است، نیز انجام شده است.
منبع: شهرداری قدس
مطالب مرتبط:
کمیسیون اصناف و مشارکتهای مردمی شورای اسلامی شهر قدس با جدیت پیگیر مطالبات صنوف است
توضیحات رییس شورای اسلامی شهرقدس در خصوص مشکلات اوقاف و ترافیکی شهر