آیین سمنو پزان در شهریار
آیین پخت سمنو ، در بین مردم شهریار به یک سنت دائمی و هرساله تبدیل شده است .
به گزارش خبرشهر، آیین پخت این خوراک کهن که ریشه در مذهب نیز دارد ، از روزگار قدیم به عنوان یکی از سینهای نوروز یاد شده و اکنون در روستاهای شهریار به یک سنت تبدیل شده است .
روستای رزکان شهریار یکی از این روستاهاست که هر سال در فصل زمستان مردم به بهانه پخت سمنو در ان جمع می شوند .
در این مراسم بیش از ۴۰۰ کیلوگندم و ۲۰ کیسه ارد در چند دیگ بزرگ مخلوط شده تا از ان خوراک سنتی سمنو تهیه شود .
فرهاد نظر ، یکی از خیران سمنو پزی است که هر سال این ایین را در منزل خود برگزار می کند .
وی گفت : به برکت پخت سمنو ، دوستان و اشنایان هر سال دور هم جمع میشوند و ضمن برقراری صله رحم از نعمت باهم بودن برخوردار می گردند .
وی با اشاره به اینکه برای پخت سمنو ، دسته کم ۲۰ روز وقت لازم است افزود : این غذای مقوی در بین ۳۰۰۰ نفر از اهالی روستا ، میهمانان و مردم بازدید کننده توزیع می شود .
ایین سمنو پزان ، اکنون در بین مردم شهریار و روستاهای اطراف رواج بسیار دارد .
منبع:صدا و سیما
منبع خبر «عیسی وحدت جوان» است و پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 118683 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09351515083 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.