رفتن به محتوا
پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر
  • صفحه نخست
  • ورزشی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • اختصاصی
  • استانها
  • ورزشی
  • ارتباط با ما
  • ثبت نام هنرمندان

اخبار مرتبط

تمامی مقاطع ‌مدارس استان البرز غیرحضوری شد
تمامی مقاطع ‌مدارس استان البرز غیرحضوری شد
کنگره بین المللی تغییر اقلیم به صورت ویژه به چالش‌های زیست محیطی می‌پردازد
دورکاری ادارات و غیرحضوری شدن تمامی مراکز آموزشی البرز در روز یکشنبه ۹...
ادارات، بانک‌ها و دانشگاه‌های البرز دایر هستند / مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تعطیل و...
فرهند مدیرکل روابط عمومی استانداری البرز؛اجرای تصمیمات کلان مانند اصلاح قیمت‌ها نیازمند اقناع...
دورکاری ادارات آموزش و پرورش البرز و مدارس استان
مدارس استان البرز تا پایان هفته غیر حضوری شد
صفحه اصلی/خبرهای روز/یک حقوقدان در واکنش به ممنوعیت خروج سرمربی تیم ملی اسکی زنان: وضع قوانین به روز می تواند معضل خروج زنان از کشور را حل کند.
خبرهای روز

یک حقوقدان در واکنش به ممنوعیت خروج سرمربی تیم ملی اسکی زنان: وضع قوانین به روز می تواند معضل خروج زنان از کشور را حل کند.

یک حقوقدان با بیان این‌که با وضع قوانین به روزی که با نگاه فقهی پویا هماهنگی داشته باشد می‌توان معضلات خروج زنان از کشور با اذن شوهر را از بین برد، گفت: شرایط امروزه ایجاب می‌کند زنان به عنوان بخش...

عیسی وحدت جوان
اسفند ۶, ۱۳۹۹
36 بازدیدها
چاپ
0 دیدگاه ها

عبدالصمد خرمشاهی در ارتباط با ممنوع‌الخروجی سمیرا زرگری، سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین ایران گفت: مشابه این وضعیت را در خصوص نیلوفر اردلان، کاپیتان سابق تیم ملی فوتسال و زهرا نعمتی، ملی‌پوش تیراندازی با کمان دیدیم که هنگام خروج از کشور با ممانعت همسرشان روبرو شدند و باعث موضع‌گیری منفی در جامعه شد. اما از منظر قانونی سال ۱۳۵۱ در بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه به صراحت صدور گذرنامه برای زوجه منوط به موافقت کتبی شوهر شده است و بعد از انقلاب هم قانون گذرنامه تغییر پیدا کرد اما تاثیری در این مشکل نداشت و این معضل حل نشد و همچنان خروج زن از کشور منوط به اجازه شوهر بود.

این حقوقدان با بیان این‌که از منظر فقهی می‌بینیم در طول سالیان گذشته مراجع نظرات مختلفی راجع به خروج زن از کشور داشتند و نظر مطلقی وجود نداشته است گفت: نظرات مراجع تقلید به حدیث نبوی برمی‌گردد البته عده‌ای معتقد هستند که وضع قوانین یا صدور فتوا باید با اوضاع و احوال جامعه هماهنگ باشد و محصور ساختن زن در حصار منزل و مشروط ساختن مطلق خروج از این حصار به اذن شوهر محروم ساختن زن از آزادی و روا داشتن تبعیض در حق اوست.

وی با بیان این‌که عده‌ای از مراجع عظام عدم اجازه از طرف شوهر را مخالف با حق استمتاع (لذت جنسی که مقدم بر دیگر حقوق و تکالیف در ازدواج است) مرد دانسته‌اند تاکید کرد: البته عده‌ای هم مخالف این حرف بودند و آن چیزی که ما سال‌ها از مراجع عظام دیدیم تلطیف این نظر بوده است. آن‌ها اعتقاد دارند نه مرد برده زن است و نه زن برده مرد بلکه بایستی از حقوق یکسان بهره‌مند باشند. علی رغم این‌که زنان از نظر فیزیکی تفاوت‌هایی با مردان دارند باید تلاش کرد تبعیض‌هایی که علیه حقوق زنان وجود دارد رفته رفته برداشته شود هم‌چنین ادله‌ای که برای ممنوعیت زنان برای خروج از کشور عنوان می‌کنند چندان مطلق نیست و عده‌ای هم می‌گویند پس اگر مرد هم می‌خواهد به خارج از کشور برود از زن اجازه بگیرد.

خرمشاهی با بیان اینکه شرایط اجتماعی فرهنگی جوامع در مقاطع مختلف تاریخی یکسان نیست ادامه داد: شرایط امروزه ایجاب می‌کند زنان به عنوان بخش مهمی از جامعه در شئون مختلف در محیط کار، تحصیل و… آزاد باشند و این در همه دنیا عادی است و هر اقدامی که علیه این حق زن صورت گیرد یک نوع تبعیض است. البته چند سال پیش طرح خروج زنان نخبه از کشور مطرح شد که یک عده‌ای هم مخالف بودند چرا باید تبعیض قائل شیم و اگر قرار است طرحی هم تصویب شود باید شامل حال همه شود نه فقط زنانی که در عرصه ورزشی و … فعالیت می‌کنند. به هر حال یکی از مطالبات جدی زنان در این رابطه است اگرچه قبل از ازدواج زنان می‌توانند شرط بگذارند که این حق را داشته باشند اما به هرحال با این اوضاع دیدیم که یک مورد عادی باعث شد جبهه‌گیری‌های منفی در جامعه انجام شود و عده‌ای از مخالفین آن را بزرگ کردند و خواستند نشان دهند زنان در ایران از حقوق اولیه برخورد نیستند.

این حقوقدان با بیان این‌که با وضع قوانین به روزی که با نگاه فقهی پویا هماهنگی داشته باشد می‌توان این معضلات را از بین برود خاطرنشان کرد: باید به این توجه کرد که مسائل خانوادگی چندان قانون‌پذیر نیستند و اصل بر این است که تفاهم، تعامل و درک متقابل بین زن و مرد وجود داشته باشد که این مسائل را بین خودشان حل و فصل کنند وگرنه ما هرچقدر قوانین محدودکننده در حیطه روابط خانواده بگذاریم نه تنها تمکین‌ناپذیر است بلکه ممکن است موجب اختلاف بیشتر شود ضمن این‌که برخی از مردان از این اهرم سوءاستفاده می‌کنند و اجازه خروج همسر را منوط به عدول زن از امتیازاتی که دارد می‌کند و این خواه ناخواه مبنای اختلاف می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا راهکار قانونی برای خروج زنان از کشور در حال حاضر وجود دارد نیز گفت: اگر مخالفت مرد موجب عسر و حرج برای زن شود یا بدون دلیل باشد و عدم خروج زن از کشور موجب خسارت مادی و معنوی برای او شود می‌تواند به دادگاه دادخواست دهد و دادگاه اجازه خروج را می‌دهد اما من فکر می‌کنم این مسئله قابل حل است و نیاز به ماده قانونی خاص داریم تا یک بار برای همیشه این معضل حل شود و قانون‌گذاران به مخالفان بهانه ندهند و سعی کنند قوانینی وضع کنند که در خارج از کشور با تعجب مواجه نشود.

لینک کوتاه:

برچسب ها:

تبعیضحقوق زنانسمیرا زرگریعبدالصمد خرمشاهیمعضل خروج زنان از کشور
عیسی وحدت جوان
من را دنبال کنید نوشته شده توسط

عیسی وحدت جوان

Other Articles

قبلی

دستگیری یک خرابکار با جلیقه انتحاری در تهران+ جزییات بیشتر

بعدی

مجددا سی سخت و یاسوج لرزیدند

بعدی
اسفند ۶, ۱۳۹۹

مجددا سی سخت و یاسوج لرزیدند

قبلی
اسفند ۶, ۱۳۹۹

دستگیری یک خرابکار با جلیقه انتحاری در تهران+ جزییات بیشتر

۰۶ اسفند

یک حقوقدان در واکنش به ممنوعیت خروج سرمربی تیم ملی اسکی زنان: وضع قوانین به روز می تواند معضل خروج زنان از کشور را حل کند.

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین اخبار ایران

زنگ خطر برای احکام حقوقی کارمندان؛ بازنگری در تفاوت تطبیق حکم دولتیها کلید...
کلاس تمام مقاطع تحصیلی مدارس استان تهران دوشنبه ۱۷ آذر دایر است/ تداوم...
پل خلیج‌فارس؛ پروژه‌ای به درازی عمر ۶ دولت
پزشکیان: راه‌حل مشکلات کشور وفاق و همدلی است/ توضیح درباره قیمت بنزین
سخنگوی دولت: چرا باید بنزین با قیمت ۶۰سنت را با نرخ ۱۵۰۰تومان عرضه...
دانشجو و دانشگاه، تولیدکنندگان «قدرت ملی» در نگاه رهبر انقلاب
آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد از امروز
پسران ایران قهرمان تکواندوی امیدهای جهان شدند/ افلاکی بهترین سرمربی شد؛ زندی فنی‌ترین...
کالابرگ الکترونیکی؛ دستور برای توزیع ماهانه اما اجرای فصلی
تحقق دلار ۱۲۰هزارتومانی بعد از مصوبه جنجالی واردات بدون انتقال ارز
قرعه خوب ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ و نیاز به تغییر شرایط و...
اعتراض شدید یک دانشجو به وزیر بهداشت درباره دریافت سکه توسط معاونش

خبر ورزشی

img 07122025 194837 (720 x 576 pixel)

زنگ خطر برای احکام حقوقی کارمندان؛ بازنگری در تفاوت تطبیق حکم دولتیها کلید خورد

img 07122025 194343 (720 x 576 pixel)

کلاس تمام مقاطع تحصیلی مدارس استان تهران دوشنبه ۱۷ آذر دایر است/ تداوم اجرای طرح زوج و فرد

1402102710222831429210704

پل خلیج‌فارس؛ پروژه‌ای به درازی عمر ۶ دولت

1404091609543260034963484

پزشکیان: راه‌حل مشکلات کشور وفاق و همدلی است/ توضیح درباره قیمت بنزین

1404072913022921634421694

سخنگوی دولت: چرا باید بنزین با قیمت ۶۰سنت را با نرخ ۱۵۰۰تومان عرضه کنیم؟/ اصلاح قیمت آغاز شد‌

پایگاه خبری تحلیلی خبرشهر

هلدینگ رسا نه ای خبر شهر

خبر فوری

1404091609543260034963484

پزشکیان: راه‌حل مشکلات کشور وفاق و همدلی است/ توضیح درباره قیمت بنزین

1404072913022921634421694

سخنگوی دولت: چرا باید بنزین با قیمت ۶۰سنت را با نرخ ۱۵۰۰تومان عرضه کنیم؟/ اصلاح قیمت آغاز شد‌

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری خبرشهر است. بازنشر مطالب صرفا با اجازه کتبی مجاز است.
تهیه و تولید: خبرشهر